Lokali po Srbiji sa odlicnom hranom

1. A jes, Ps, uopšte nisam povezao, jeo sam tamo kobasice te, jebena su perverzija.

2. Ja kada vidim da peku na ono električno sranje ili na plin, samo zaobiđem.

3. Stvarno su odlicne, meni slanina brutalna. Ko naidje tamo nek se javi

4. kako se zove restoran?

5. Bojcinska koleba

Imaju i konje za decu da jasu, mozes u fijaker/cezu da iznajmis, brvnaru za sva soma dan...

6. Blizu je i tarzan plaza na savi sa nekim nekonvencijalnim kaficem i lijanom sa preogromnog drveta za skakanje u vodu. Kome nije gadno da se kupa. Ima i splav da se iznajmi i skuter vodeni

Vredi videti/probati

7. tu prolazim blizu jedino kad idem do/od aerodroma iz valjeva :)

uvek su takvi restorani sto uzimaju lokalnu hranu bolji, tu nema price. jeftino nabavljaju dobru hranu i onda ne stede na kvalitetu

8. Vikendom kad odem bukvalno nikog ne znam, dolaze ljudi iz grada sa decama. Realno sta je to pola sata od grada a bas lepa ladovina jer je fina sumica sa trim stazom. Ima i nekih koncerata vikendom doduse bina ta nije bas ogromna i to al fino je stvarno

9. sta ce ti koncerti, za veceru najbolje uzivo neki cigani/tamburasi da ne smetaju da pricas, a da mogu da pridju ako hoces i to je to :)

10. Pa ta bina je na nekih 200m od restorana a i nisu vecernji nebitno vikendom se uvek vrte tamburasi tu od stola do stola. Pogotovo sto u basti nisu klasicni stolovi nego one kao kucice

11. sad se razmisljam i mislim da nikad nisam jeo meso mangulice.

12. Pa nije da ga bas ima na svakom koraku. Bile su pred izumiranjem vrste pre 10god, ovo je opstina ulegla i subvencionisala kao oporavak srpske autohtone sorte jer valjda mangulica ima samo u srbiji
    Edit: vidim sada ima i u madjarskoj logicno

13. samo u sremu mislim. u ostatku srbije ne postoji kao pojam

a sta je fora sto izumiru, komplikovane za odrzavanje od standardnih svinja?

14. Ima i u madjarskoj, dodao sam edit xd
    A ima par uzgajivaca i u sumadiji sad citam.

Ma nije uopste tesko uzgajati kao ni obicnu svinju nego je malo ko uzgajao posto su bile smatrane za losije svinje od obicnih a i ruzne jbg onako dlakave ko divlje. Onda kad se ustanovilo da je njihov holesterol, ne mogu da kazem zdrav ali ne nezdrav holesterol onda se poveca i potraznja i “proizvodnja”.

Ovde bukvalno vidis kako se gaje imas tamo obore preogromne u pola sume vidis ih kako setaju slobodne u prirodnom stanistu zato im je meso vrh kad se spremi

15. po slikama meso crvenije nego kod drugih svinja, ko govedje?

16. Pa da, vuce na divlje

17. Ja sam čuo da su mangulice u stvari neke stare srpske moravske svinje, tj moravke neke. Ne znam da li je to tačno i odakle ime mangulica. Ovo za Šumadiju pričam.

18. U Leskovcu Bibac kad si usput i nigde drugde, ako hoćeš da sedneš u kafanu pojedeš dobro mijeso i neku ljubaznu salatu pride, kafane Zajac i Sandokan, ostalo nije ni za kurac.

19. I Tomina priča u Pečenjevce

20. legendarni l'eskobar, leskovački roštilj u centru beograda, posetio ga je bukvalno svaki leskovčanin kog znam da je svratio u bg

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.