Prijava

jova o vacama: pliduu: to jovo sheruj NauKu
jova o kosovu: pliduu: proffi dzaper

inache jova je ovo napisao iz ugla drugosiptara koji jos uvek ne postoje

Siptari su inace bas narod s kojim se da zivjeti u slozi, jeste da se jebeno mrze sa svakom zemljom sa kojom granice i sa kojom su ikada granicili, al mi cemo def pronaci mir i ljubav sa njima, samo su nam klali i silovali stanovnistvo tamo decenijama i otudjili zemlju na koju nemaju ama bas nikakva prava, inace su ok, dobre komsije 10/10

najjace kad krenu ovi drugosrbi: KosOvO je IzgUbljEno spike, pomirimo se sa realnoscu, jesi ti cito brisleski i ohricki sporazum, a e ajde ti bajo idi na kosovo sa srpskim tablama itd itd sve je izgubljeno kmecanje

Plidu debunked by Cara (po ko zna koji put)

Moj predlog je da se fokusiramo na de facto realnost na terenu, i radimo što je u našoj moći da Kosovo bude što više srpsko.

De jure stanje je tu nebitno. Mi ga nikad nećemo formalno priznati i to je kraj priče što se toga tiče. To ne treba ni potezat. Nema priznanja i tačka.
De facto je činjenica da nemamo kontrolu nad Kosovom, niti to možemo promijeniti vojno.

Znači treba nastojati diplomatskim sredstvima da se od Kosova napravi država koja će biti i srpska, iako Srbija nema nad njim direktnu vlast, a zauzvrat, prema njima se ponašati kao prema dobrim komšijama, i ne blokirati ih, već sarađivati.

Znači stvoriti takvu atmosferu da bude stvarno normalno da Patrijarh dođe na Kosovo, a ne da mu brane, da bude stvarno normalno da đaci tamo idu na ekskurziju, da se izborimo za status Srba kao konstitutivnog naroda, itd.

Sasvim je moguće zadržati "de jure" claim nad Kosovom koji može da stoji u nekoj fioci i stotinama godina ako treba, i da eventualno čeka povoljan trenutak za aktualizovanje

čeka povoljan trenutak za aktualizovanje

aktualizovanje

:)))

Je l to po onom dokumentu “Aktualisierungen der Judenfrage” ?

A o de jure klejmovima ne mogu ozbiljno da razgovaram van konteksta Crusader Kings franšize strateških igara

Jalovi su to pokusaji moj Jovure, kosovo je vestacka tvorevina onog momenta kad bondstil bude lokovan stvari ce se poravnati na svoje mesto. Cak bez rata, prirodnim putem

nisu siptari sposobni za drzavu

Iskr meni je drugo punsko aktualizovanje mnogo zanimljivije nego grčko-persijske aktualizacije. Koje je vama omiljeno aktualizovanje starog veka?

Siptarima ili dati Kosovo ili pobiti gamad vasljivu i zauzeti ga ponovo, trece nema

iskr meni je drugo punsko aktualizovanje mnogo zanimljivije nego grčko-persijske aktualizacije. Koje je vama omiljeno aktualizovanje starog veka?

posto li je dizel kuku

Jebač, prvo, 'ebemu miša, ne mora aktualizovanje da bude nasilno. Čak to nije ni u planu. Aktualizovanje može da bude i tipa, ako Srbija nekad postane toliko jaka ekonomski i razvije primamljiv soft power da oni i sami žele da budu dio Srbije. Jednostavno, Srbija postane kul, i oni požele da budu dio kul svijeta.

Drugo, ta priča o aktualizovanju je realno gledano ustupak nacionalistima, da bi ta neka hipotetička stranka dobila koji glas više, a svi znamo da to nije realno. Ali treba da postoji čisto kao ideja, da ne bi formalno nepriznavanje baš do kraja bilo mrtvo slovo na papiru. U suštini to će i biti mrtvo slovo na papiru, ali i takve stvari imaju neki značaj u diplomatiji, i pokazuju ako ništa drugo da smo ozbiljna država i da se ne odričemo tek tako nekih teritorija, čisto kao upozorenje drugima kojima bi palo na pamet da recimo odvajaju Sandžak ili neke dijelove Vojvodine.

cuj neke delove vojvodine, vojvodina ide samo

C E L A
E
L
A

Usput šta mislite o pisanju Dimitrija Tucovića o srpsko-albanskim odnosima? Da li ste upoznati? Takođe znate li šta je Marko Miljanov (autor knjige "Primjeri čojstva i junaštva") rekao o Albancima?

Dimitrije Tucović
Србија и Арбанија: један прилог критици завојевачке политике српске буржоазије

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%B8_%D0%90%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0

Caro poklonićeš se i ti, otvorena je pandorina kutija drugosrbstva lolo

Doduše ja nikad nisam išao toliko daleko da predajem Kosmet bez borbe al drago mi je da se ispituje svaka grana diskursa

de bre, mi kace odvojimo ima postanemo neka nova lestonija tako nesto hrane na izvolte nema prvosrba

Ojjj lovackih ovde