Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Cuo sam da su najplaceniji u holandiji, ali opet doktor nije u top 3 zanimanja po plati. Imas ogromnu odgovornost tako da bi dobrom doktoru ladno dao platu 10k neto.
Koliko truda ulozis i vremena i kasnije posao sam po sebi je stresan i odgovoran pa ti tih 7k eura bude okej. Dok npr advokati, marketing menadzeri ili gradjevinski inzinjer uzimaju i vece novce mesecno a dolaze sa malo laksih fakulteta. Vani sa tih 7k eura zivot ce ti biti kao u srbiji sa 2.5k otprilike.
Stvar je da li mozes da ih uzmes kao stranac. Za gradjavinske inzinjere znam pricu:nije problem nikakav evo fine plate,holandska firma imamo odlican posao za vas. Ali u kazakstanu na gradilistu,dve godine. U holandiji? ne,to nemamo.
Mozda nije za sve ili za svaku oblast inzinjerstva ovako,ovo sta sam ja cuo.
Koliko znas srpskih advokata koji rade u nemackoj?
Нема шансе, наши се друштвени факултети тамо не признају.
Znam za pravo da je posebno za svaku drzavu, nego govorim ako si tamo. Nisam uzimao u obzir da dolazis iz srbije nego generalno odnos plata doktora i ovih zanimanja. Ah o cemu ja pricam nisam nista od gore navedenog hahaha
Hm, klasična srpska priča ova tema. Gradite kuću od krova, fazon, već. Jedni pričaju o zaposlenju, vezama, SNSu, drugi o specijalizaciji na Kosovu, u Briselu, klinici Mejo. A autor već stavio titulu DR u nick ovde. To mi već dovoljno govori o njegovim egocentričnim aspiracijama glede medicine. Eeej jbt MEDICINA, nauka jebena najozbiljnija, sveta i časna dužnost, tajne života i smrti...pa meni je IQ 153 pa nikad se nisam ni usudio da studiram tu ozbiljnost jer sam jebeni neodgovorni kreten i egocentrik, da li si autore dr Vuk svestan odgovornosti studiranja MEDICINE aloooo
Zato nam je medicina i u kurcu jer budući studenti otvaraju temu na Vukajliji!
EDIT: Prof je ↑
Slazem se sa ovim profovim ali brate vuk i rojken su nenormalne glave fazon uce po 6 sati bez prestanka. Ovo ti govorim ozbiljno, nisi svestan kakve su to strebercine ima da zapamti sve i jedan kurac u telu gde je, one kosti iz anatomije svaku ce znati u po noci jer brate nisu normalni najozbiljnije ti govorim. Takvi zavrsavaju a ovi lenji kao ja idu na ekonomiju jbg
Хах, па нисам једини који је ставио “др”, и Ројкен је. :) Нисам егоцентричан уопште, уписао сам медицину зато што ме то занима. Пола ових постова овде су спрдња. Ниси цитирао лабоква шта је реко. :D
A vi što se zalecete sa objasnjavanjem sta ce biti za 4, 5, 6 godina...A možda naš Vuk odustane skroz ili bude najgori student još od Tome Nikolića, šta ćemo onda?
Ae bre kad se setim, pre 5-6 godina, išao nešto u Klinički, šaznam zašto, al bilo oko 10 ujutru, gleam: grupica od 5-6 stažista/zombija jebenih u doktorskim mantilima, zevaju okolo, piju neke kafe nešto, i najogavnijom intonacijom pricaju jaooo koji smooor, odvalio sam se sinoc/povracala sam ko stoka, jos ce onaj matori peder da nas natera u vizitu, što ne pocrkaju svi hahahaha
Mislim se majke vam ga nabijem seljacke i bezobrazne, ljudi oko vas jebeno UMIRU a vi ste ti koje će za koju godinu brinuti o njima, e jbt koga sve ne primaju na Medicinski...
Biti lekar je vokacija, ne zanimanje. Imaj to na umu, Čevu, i uloži sve svoje resurse da bi jednog dana mogao da spasavaš druge!
E moj Profe, da je makar to najgore. Znam za slucaj gde je pacijent umro jer je doktor koji je trebao da ga pregleda/operise gledao utakmicu i nije htio prekinuti. A bilo je i situacija po Bosni gde npr musliman neki umre u bolnici, a neki od doktora govore stvari poput "neka, jedan njihov manje" itd. (i obrnuto u gradovima gde su muslimani vecina). Ovo nisu price koje sam procitao na nekom forumu ili tako nesto, vec sto su mi zaposleni u tim bolnicama pricali iz prve ruke. Jos tu svakakvih stvari ima.
Pa ok ako su štreberčine, takvi zavrsavaju fakultet...ali da li postanu na kraju dobri lekari? Kurac. Najbolji lekari su najbolji ljudi, oni koji umeju da slušaju i koji se stavljaju u službu profesije a ne obratno. Najsposobniji lekari i sjajni dijagnostičari su imali prosek 7, 50/8, 00 ali su slušali život i nisu se držali starih knjiga ko pijani plota. E to je jebeno, Vuče, moraš staaaalno biti u toku.
I znam da je 50% sprdnje, ali jbg ne bi trebalo. Meni je otac doktor medicine a šveca farmaceut i jako se ponosim njima i njihovim odnosom prema svojim profesijama.
Tebe dečko treba tući u glavu jako
EDIT : sve najbolje!
bjež s moje teme, sotono
EDIT: kako je Anđela
najvaznije je da se ne stresiras,ako zajebes nesto i neko nedajboze umre onda popijes pivo za pokoj mu duse i ides dalje.
99% njih ne upisuje medicinu zato sto voli nego zbog zvanja, misli tad ce da mu se ljudi klanjaju, da ga uvazavaju maximalno itd.covek studira medicinu da bi se osecao kao kralj.za medicinu ih zabole kurac, krenu da se usavrsavaju tek kad sjebu nekog
medju doktorima ima najvecih i najuobrazenijih goveda koji misle da su dosegli intelektualni vrhunac jer su zavrsili taj fax,rade sa mafijom vade ljudima organe, rade sa farmaceutskom mafijom pripisuju neke krs lekove, ljucki zivot im je bezvredan tretiraju ljude ko stoku itd
skoro su se divili jednoj doktorici jer je spasila zivot nekom liku na moru, taj je imao srcani napad ili ko zna nebitno, uglavnom ljudi kazu da njoj treba da se prirewdi docek pred skupstinom jer ona radi bitnu stvar spasila je zivot coveku van radnog vremena, nije ni morala da reaguje,ljudi ne shvataju da je biti doktor obavzeza da pomognes svakom bilo kad to je takav poziv.a pored danasnjih doktora covek ladno moze da umre ako nema da mu ubaci 100 evrica u dzep.
nas odzacare niko ne respektuje kao da ne sluzimo nicemu a kad zapusi odzak pa dim udje u nsobu i upropasti zidove davidimo onda sto nismo bitni, onda zovu ljudi, joj bole pomagaj