Правда за Давида

1. Ovakvih kao Mujo na Banja Luka forumu koliko ti dusa iste, sve bot do bota. Bukvalno ovu pricu pricaju, samo sto oni idu korak dalje pa ismevaju i blate Davora i pisu da je uzeo kes da bi rusio presvetog Dodu. Tacno citav Balkan treba zasuti govnima koliko smo retardirani.

2. Ovakvih kao Mujo na Banja Luka forumu koliko ti dusa iste, sve bot do bota. Bukvalno ovu pricu pricaju, samo sto oni idu korak dalje pa ismevaju i blate Davora i pisu da je uzeo kes da bi rusio presvetog Dodu.

Nije svako ko vidi kako stvari stoje "bot", ja pogotovo ni ne mogu biti, zivim u Srbiji i nemam nista s Dodikom. A rekao sam i ranije, ko god zivi u RS nek pita slobodno nekog lokalnog ko ima magisterij/doktorat iz ekonomije ili politickih nauka, i ko prati situaciju, pa ce cuti skoro identicnu pricu kao i ja sto sam ovde pisao. Nije toliko tesko viditi kako stvari stoje, ali izgleda da je Vukajlija ekspert tim ipak najpametniji na svijetu, tako da ne vrijedi puno objasnjavati

A i sam tvoj post je pomalo smijesan, dakle na Banja Luka forumu (gde metodom dedukcije mozemo zakljuciti da su pretezno ljudi iz Banja Luke i RS) zastupaju ovaj stav koji zastupa i Mujo (isto neko ko je iz RS) ali oni su sigurno svi botovi, i nemaju pojma kako je u RS, nego to najbolje zna tim Vukajlija strucnjaka, od kojih vecina zivi u Srbiji, odredjen deo i u inostranstvu, i nemaju nikakvog dodira sa RS niti sa njenom politickom scenom, a s druge strane nemaju ni ovako neko posebno obrazovanje koje bi ih cinilo kompetentnim da pricaju o ovome. Ali oni su u pravu. A ovi sto zive tu na licu mjesta i znaju sta se desava - jebeni botovi. Logika lvl over 9000

3. Приштевац припреми листу ћелавих кева, ту сам да помогнем ако запне нешто

4. Ne brini, pisem uskoro jednu poduzu listu

5. Opasno se zakuhalo, na trgu u Banja Luci 40k ljudi. Dodiku je dosao kraj, jesi cuo mujo, kako je gledati propast svog vodje

6. Puko Dodik.
    Sin Zeljke pobegao iz zemlje, kazu.

7. Koga boli kurac za ovo preko drine ahahhaha

Ovo bi bilo smesno da je srbija ko montekarlo
    ....
    Ne smejem se vise.

8. Ako ga obore castim gajbu hehe. Nemam para inace uopste samo da naglasim

9. Mali Mujo, ja imam samo jedno pitanje za tebe. Bas sam se pazljivo potrudio da procitam sve sto si rekao. Moje pitanje je:

Na osnovu kojih tacno razloga smatras da je tu rec o bilo kakvoj zaveri?

Ako se tvoji razlozi svode na intuiciju da strane ambasade finansiraju odredjene ljude koji promovisu proteste, onda ti moram iskreno reci da si debilcina, pa makar bilo sve tacno od prvog do poslednjeg slova koje si rekao. Jer samo teska debilcina moze tako pasionirano da brani stavove koji se baziraju samo na intuiciji i jednoj pojednostavljenoj shemi toga kako politika funkcionise.
    Ako si, pak, u posedu odredjenih saznanja nedostupnih javnosti (imas uvide u transakcije novca na racune organizatora protesta, privatne razgovore visokih politicara, i sl.) ili si sproveo istrazivanje o tome kako je protest rastao, kako se to prati u zapadnim medijima i sl., i na bazi toga formirao svoje verovanje, onda je ono izuzetno dobro potkrepljeno.

Da se razumemo, boli me kurac i za Dodika i za to dal ce ostati na vlasti ili ne (analogno, za Vucica), samo me jako boli kad vidim obicne ljude koji, dok pate u nemastini radeci za 200-300 evra opravdavaju raznorazne gluposti i nehumane postupke, dok istovremeno kroz jedan vrlo sturi, pojednostavljeni crno-beli konceptualni aparat posmatraju svet oko sebe, ostajuci pritom uskraceni za mnoge lepote zivota. Sta pod tim podrazumevam? Podrazumevam preuranjeno i neopravdano klasifikovanje ljudi na ovakve i onakve. Strahujem da i ti bolujes od toga. Svuda vidis ili prosrpske nacionaliste ili anti-srpske sorosevce. Kroz te naocare posmatras ljude. I jednom kada ih klasifikujes jako tesko menjas svoja verovanja. Verovatno nikakva nova cinjenica ne moze da promeni tvoje uverenje da su organizatori protesta placeni ili izmanipulisani da igraju veliku politicku igru rusenja Dodika. Ako bi, hipoteticki, imao priliku da upoznas svakog iole bitnijeg politicara sa Zapada i u razgovoru se uverio da on nema pojma sta je uopste Republika Srpska ili da ga naprosto boli kurac, ti bi smislio neku novu pricu u koju bi se ideja da su organizatori placenici uklopila.

Nemoj da mislis da nastupam sa neke "ja sam mnogo pametan, ti si kurac" pozicije. Naprotiv, mislim da smo svi sa ovih prostora manje-vise inficirani takvom jednom bolescu pojednostavljivanja i ruznog olakog klasifikovanja ljudi. Nisam siguran sta je razlog tome; verovatno su losi medjuljudski odnosi i politicka situacija medju glavnim krivcima. Nacionalisticka paradigma patriote vs sorosevci je samo bolno ocigledna, ali postoje i druge, manje ocigledne. Ja, na primer, kad sretnem prosjaka koji je pritom star i smrdi, steknem osecaj da je na neki nacin nize bice od mene i da ne zasluzuje stvari koje ja zasluzujem samo na osnovu svoje pojave. Racionalno, potpuno mi je jasno da smo jednaki. Ali, na zivotinjskom nivou, to ne osecam. Ljudi u Srbiji i na Balkanu su previse skloni tom vredni vs manje vredni ljudi pojednostavljivanju. A patriote vs sorosevci je instanca tog pojednostavljivanja. Svi treba da se trudimo da se procistimo. Mozda cemo onda prestati da vidimo izdajnike ili stoku tamo gde stoji covek s nekim konkretnim ozbiljnim problemom. I mozda je najefikasniji nacin taj da pokusamo da se stavimo u poziciju tog coveka koliko god je moguce. Dokle bi ti bio spreman da ides da ti sin umre u nerazjasnjenim okolnostima?

10. Narod radi za 200-300 evra mesecno zato sto imamo manjinu bezosecajnih ljudi bez duse i srca kod kojih se oseca kako iz njih izvire mracna energija na kilometre i koji smatraju da im sve pripada i da drugome netreba nista, i koji bi ako bi mogli ti vazduh naplatili.Nije los covek onaj sto pijan dolazi kuci,sto je poceo da pusi u 5-tom osnovne,sto koristi travu,vec je los covek onaj kod koga kad odes osecas se kao u zatvoru gde on zavodi strogocu i gde se plasis da nenapravis i najmanju grescicu da nebi u njemu probudio njegovog unutrasnjeg djavola ciji bes ce i tigrove zaplasit.

11. Na osnovu kojih tacno razloga smatras da je tu rec o bilo kakvoj zaveri?

Na osnovu toga sto je zvanicna verzija dogadjaja prepuna rupa, a ako slucaj uporedis sa proslim slucajevima placenih protesta, bilo kod nas ili u
    inostranstvu, pronalazi se nevjerovatna slicnost. Kazes da si procitao sve sto sam do sad napisao, onda nema potrebe da pretjerano zalazim u detalje,
    dovoljno je da pogledamo osnovne stvari
    Navodno je nacelnik uprave za organizovani kriminal narucio ubistvo, a izvrsila ga je interventna policija.
    Prvo, nacelnik uprave za organizovani kriminal je malo ozbiljna funkcija, i sad cemo zanemariti kako je neki narkomancic od 20 godina
    mogao uopste doci u kontakt sa takvom facom, a kamoli ga toliko isprovocirati/ugroziti i jos milion pitanja, samo cemo se fokusirati na pitanje KAKO?
    Imao sam priliku da pijem i da se druzim sa ljudima iz kriminalnog miljea, mnogo puta, znam odlicno kako izgledaju, kako se narucuju, i kako se
    izvrsavaju ubistva na ovim prostorima, i vjeruj mi da bi neki rendom lik poput tebe ili mene mogao za relativno male pare da ucutka koga god pozeli, bez
    da se potezu ikakva dalja pitanja. Ima tu jos detalja, koje stvarno ne bih zelio da iznosim ovde, iako sam anoniman. Neko na funkciji poput ovog Darka,
    ko pritom ima policiju u dzepu bukvalno, bi mogao maltene i Dodika licno da ucutka i da ga niko ne provali. Opet, znam i kako izgleda zastrasivanje i
    maltretiranje od strane policije (konkretno za slucaj gde je lokalna policija ucutkala jednog kriminalca koji je poslovao sa Austrijancima, pritisla ga
    i natjerala ga da se seli iz tog grada). Mnogo veca faca od klinca od 20 godina, i zamjerio se mnogo sitnijim ribama od nacelnika uprave za organizovani
    kriminal. Da je to stvarno bila tolika zavjera, malog Davida bi progutao mrak, i ne bi mu niko ni tijelo nasao, bar nekoliko godina. Ili je tu skroz
    drugacija prica u pitanju, ili je neko mocan potplatio ljude i izvukao sakrivene dokaze na svjetlo dana.

Svakako ta prica da su Davor Dragicevic i njegova horda sirotinje u tandemu sa tuzilastvom i advokatima (cijelo pravosudje nam je suplje ko svajcarski
    sir, i da zanemarimo sve gore sto sam napisao, samo jedno potplacivanje pravog covjeka u pravosudnom sistemu bi rijesilo sve probleme, i ovo se radilo
    za daleko sitnije ribe) uspjeli da dodju do krucijalnih dokaza koje cijela policija Republike Srpske nije mogla da sakrije od njihovog budnog oka, je
    najblaze receno - bajka.

Takodje, navodno se digao posten narod da podrzi Davora Dragicevica i sad protestvuju, prijete blokiranjem cijele drzave i ne moze im niko nista.
    Ovde stvarno nema potrebe puno pricati, i ranije sam pisao, i valjda je svima jasno da zivimo u vrijeme cenzure. Cenzurisu se TV emisije, YouTube
    klipovi, fejsbuk i tviter clanci i profili, pa cak i jebena Vukajlija, koja apsolutno ni na sta ne utice. Hiljade i hiljade pokusaja protesta sirom zemlje,
    i za ozbiljnija pitanja od ovoga, i nikome nista nije poslo za rukom. Uvijek je bila ili potpuna medijska cenzura, ili kratko osvrtanje od 5 sekundi u vijestima
    kako bi ih pljunuli, i nikom nista. Jedini protest koji je dobio neku paznju je bio onaj kao studentski - za koga se na kraju opet ispostavilo da je bio
    placen! Imaju tu i primjeri sto su ljudi ovde navodili u diskusiji sa mnom, tipa protesti u Nisu zbog ubistva malog Vuka Stoiljkovica, i jos milion
    slucajeva, i nikad ti protesti nisu uticali ni na sta, jer jebeno zivimo u takvom vremenu. Izadji ti na ulicu i protestvuj protiv cega god hoces (hvala
    bogu dao nam je Vucko dugacku listu razloga, mozes da biras), i okupljaj ljude koliko hoces, pa ces vidjeti kako to ide u praksi. Ili ce te izignorisati
    toliko da ce te na kraju zaboliti noge i glasne zice i otices kuci da gledas Slagalicu, ili ako ih nacepis malo, poslace ti nekoga u pola noci da pritegne
    tebe i zenu/djecu/kucnog ljubimca zavisi sta ko ima i to je to. S druge strane, Davor ima od prvog dana potpunu medijsku paznju, vise nego i sam Dodik,
    i za razliku od svih ostalih protesta koji se umanjuju, ovi se preuvelicavaju, cifre u medijima rastu ko u Srebrenici. Da je bilo ko od Dragicevica neki
    funkcioner ili javna licnost, pa jos i da kazes, ali ovako obicna saka sirotinje, malo je reci da nema teoretske sanse da se oni sami toliko uzdignu i napreduju (i nevjerovatna koincidencija, sve i jedan placenicki protest za rusenje vlasti sirom svijeta je imao uvijek tako potpunu medijsku paznju i podrsku).

Ja licno ne radim za 200-300 evra i ne filozofiram i etiketiram ljude zarad etiketiranja. Isto tako ne smatram da su Dodik i Republika Srpska na prvom mjestu liste prioriteta zapadnih sila i masona, i da su im oni najveci trn u oku. Daleko od toga. Ali jeste cinjenica da im ne idu niz dlaku, i kao sto je i Srbija saka jada, pa su se opet dovoljo iscimali da nam postave Vucica, tako i RS, iako je saka jada, imaju ljude zaduzene i za rjesavanje situacija ovde. A vidi se kroz medijsko spinovanje, clanke novina i TV izvjestaje tokom godina da svi gore navedeni iskljucivo drze muslimansku stranu i maksimalno se trude da Srbe prikazu kao negativce. Ovde se vise radi o citavoj politickoj sceni u Bosni, i ne mogu ti ja tu puno ispricati jednim komentarom, samo cu ti reci ono sto sam rekao i ranije ovde, nadji inteligentne i obrazovane ljude u RS koji prate politicku situaciju, magistre i doktore, i pitaj ih, cuces pretezno ista misljenja. Takodje gomila boraca koji su glavu rizikovali u ratu, opet ces cuti slicnu pricu. Nisam ni znao, gore su pisali da i na nekom RS forumu opet pretezno pisu ljudi koji dijele moje misljenje. Ljudima u RS su stvari prilicno ocigledne, kako stoje.

Ovo za prosjake sto imas trip, to imaju i Amerikanci i gomila zapadnih naroda, za to ne brini. A za ovo

Mozda cemo onda prestati da vidimo izdajnike ili stoku tamo gde stoji covek s nekim konkretnim ozbiljnim problemom. I mozda je najefikasniji nacin taj da pokusamo da se stavimo u poziciju tog coveka koliko god je moguce. Dokle bi ti bio spreman da ides da ti sin umre u nerazjasnjenim okolnostima?

Nije problem sto stoji covjek sa konkretnim problemom, i sto je on spreman da ide daleko. Problem je sto covjek radi ono sto niko nikad ovde nije mogao da uradi bez teske zaledjine i sto nam mediji prodaju muda za bubrege. Da sutra izadje vijest u Srbiji i krene da se forsira kako neki covjek u Srbiji radi za 200 evra, i od toga uspijeva da plati stan, hranu, odjecu, kucu, sve rezije, jos da ide dvaput na more i jednom na zimovanje, da li bi povjerovao? Naravno da ne, jer znas da je to nemoguce. Razumijem ja da je ovaj slucaj sa Dragicevicima malo vise prikriven, i nije tako ocigledno nemoguc obicnom covjeku, ali sam citao gomilu knjiga i gledao filmova o politici, ekonomiji, namjestanju i sjebavanju, da je meni ovo podjednako ocigledno. I prije bilo kakvog pisanja po Vukajliji ili uopste iznosenja misljenja na ovu temu sam pricao i sa mojim ujakom o ovome, i potpuno se slazemo, cak mi je on i skrenuo paznju na jos neke stvari. A ujak ima doktorat iz ekonomije, i politiku i ekonomiju drzi u malom prstu, i uvijek je bio pametniji i obrazovaniji od okoline, kad se rat tek zavrsio i svi govorili da ce se sve vratiti na staro, on je tad cijeloj familiji govorio da idu za inostranstvo, ko god moze, jer ce ovde nastupiti sranje vece nego ikad, i da nece biti dobrog zivota nigde u doglednoj buducnosti. E sad, kad mi takav covjek kaze da sam u pravu, onda razumijes zasto djelujem malo zatvoreno prema misljenjima Vukajlija ekspert tima, koji inace vidim da se proserava na svakakve teme, i ono sto znaju i ono sto ne znaju...

12. 40k ljudi sinoc na trgu sve govori. Mozete da lajete do sutra, pada mile mile krme debeloo

13. 40k ljudi sinoc na trgu sve govori. Mozete da lajete do sutra, pada mile mile krme debeloo

30k * po zvanicnim podacima, i ne govori nista, jer nije ovde rasprava da li Davor Dragicevic ima dosta raje uz sebe ili nema, vec koliko je cijela prica legit...

14. Jel dodik ima sendvice ili vas zajebavaju kakav burek botino?

15. Jel mi ukusan burek?

16. Narod radi za 200-300 evra mesecno zato sto imamo manjinu bezosecajnih ljudi bez duse i srca kod kojih se oseca kako iz njih izvire mracna energija na kilometre i koji smatraju da im sve pripada i da drugome netreba nista, i koji bi ako bi mogli ti vazduh naplatili.Nije los covek onaj sto pijan dolazi kuci,sto je poceo da pusi u 5-tom osnovne,sto koristi travu,vec je los covek onaj kod koga kad odes osecas se kao u zatvoru gde on zavodi strogocu i gde se plasis da nenapravis i najmanju grescicu da nebi u njemu probudio njegovog unutrasnjeg djavola ciji bes ce i tigrove zaplasit.

Човик је за урамити га

17. Kakav bolesnik jebeni, kako izvrće činjenice u korist vlasti, te narkomančić je ubijen koga boli kurac za narkomančića te sve to liči jedno na drugo pa mora biti isto gde su ti bre dokazi da je išta plaćeno sa zapada daj da vidim jebo te informer u pičku sve se relativizuje svi bre jebu srbe nasa cia vatikan meka i medina ALO BOTINO JE L' UKUSNA KROMPIRUŠA

18. zakacio se sa glavama iz policije koje su mu prodavale droge, vrv im dugovo pare i eto, igrali se s njim pa malo preterali, to je istina mujo

19. Hahaha dal se stvarno raspravljate sa idiotom?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.