Prijava

Bolsonaro vodi Hadada u prvom krugu 47% v 28%. Neće uspeti da uguši levičarskog gmaza u prvom krugu, tako da nas očekuje veoma napet drugi krug između njih dvojice.

Bolsara inače kaže da narod treba da se naoruža kako bi bio u stanju da se samoodbrani od kriminala, da će da kabinet vlade ispuni generalima i da će "nejaku demokratiju" da zameni povratkom vojne diktature od pre 30 godina.

Brazilci su izuzetno polarizovani oko ovih izbora, možda najznačajnijih u svojoj istoriji, a trenutno veoma važnih u kontekstu regiona i sveta uopšte.

Realno - zemlja im je otišla u kurac, ekonomija propada, nezaposlenost vlada, kriminal se otrgao kontroli, a korupcija izjeda bukvalno svaki aspekt državnog uređenja.
U Brazilu problemi, zdrrrravo.

A u Bosni se Dodik popeo stepenik više. Lep vikend za demokratiju...

Ne znam... ja sam se dugo vodio onom Čerčilovom "ja bih prvi mogao da vam nabrojim 100 loših stvari u vezi demokratije, ali je branim do smrti jer niko ne može da mi pokaže bolji sistem".

Ali ova lažna demokratija koja vlada u poslednje vreme, gde ti okupatorski ambasador svakog jutra pošalje instrukcije vladi šta i kako, a i sami okupatori imaju marionete na vlasti... gde bilo koja promena ili politika bude ugušena menjanjem vlasti svako malo i birokratskom aždajom, mi smrdi i to opasno.

Mislim da svaka zemlja koja hoće da drži do sebe mora prvo da protera sve strane agente i neprijatelje sistema koji stoji za suverenitet i samostalnost. Treba tu dosta fin balans, ali je socijalno odgovorna diktatura > demokratija.

Jebi ga, tranzicija na bilo koju stranu uvek malo boli, ali na kraju ispadne tako.

Ako ti je izbor obesmišljen da li je to uopšte demokratija?

Če, ova naša situacija je najgora. Ajde da smo bogati pa i da pređemo preko nedostatka slobode s pristojnim parama u džepu, ili da prežalimo nemaštinu zbog apsolutne slobode, a ovako smo siromašna i zatočena gamad...

Ma to da, slično je i u Brazilu... ali demokratija je počela da se svodi na zavadi pa vladaj, kome silnici daju najviše podrške taj vlada u njihovo ime, dok se crpe resursi te zemlje i ubija zdrav razum naroda.

Што да не. Јебен ти земљу где на 100 становника њих 23,7 буде посечено мачетама негде у обронцима амазоније

Ako Bolsonaro pobedi, mislim da mu je sada idealna šansa da počne čistke a-la Duterte u Filipinima, da kad neko vidi nekoga da prodaje drogu pozove dežurnog te noći Tešanovića na 555-333 i pod mač, bato! Da svakog kriminalca stigne preki sud. Dok je Tramp na vlasti, male su šanse da Amerika počne da mu se meša, taman da otvori koncentracione logore.

che-vu, diktature i vojna sranja su primeri demokratije gde narod ne ume da koristi demokratiju. tu dolazi do pravde i dolazi vlast koju narod iskukao zeljno koja ce sve da promeni, pohapsi, okrene i pobije na brzinu, u ljutnji, bez ikakvog plana. pobijes robovlasnike, belce poljoprirednike, pravedno raspodelis zemlju narodu i crknes gladan. al srecan valjda isterao si svoje.
i mi vucemo pomalo na tu stranu. ne toliko kriticno al volimo te "cvrste ruke" i menjanja na brzinu, kao najurices nekog i novi ce da onda cvrstom rukom, zatvor...
mi smo doduse malo manje afrika sto i kad dodje drugi, on nastavi sa istim sranjem bez plana, a ne dobije stvarno ideju da moze nesto na silu i na brzinu da promeni.

organizacije sto placaju onog stiv benona ce da izazovu novo sranje u svetu na kraju, sa ovim budalama i debilnim narodima sto glasaju za "nacionaliste" koje direkt placa strana (americka) industrija. ovaj, ona lepenka, onaj italijan svi ti sto jedu govna o velikom nacionalizmu a stranka dobija direktno novac od americke vojne industrije, napravice sranje. nece da bude nista dok se negde ne otrgne kontroli.
zaboravio zapad ratna sranja, jedu govna.

a srbi navijaju, opa sace se raspadne EU, i za tako neko sranje, ne kapirajuci da cemo u tom slucaju cas posla da postanemo muslimani ili na granici da se rokamo sa njima da bec bude gospoda, od koja dva ne znas sta je gore, ko i uvek u istoriji.

čuj beč gospoda, sa onoliko cigana i turaka
beč propo odavno jarane, jedino što im ostalo su nezapišane zgrade.

idi malo po beču, pa mi javi ako negde u širem centru čuješ švabski

Pa pre ces srpski cuti

gospoda su oduvek bila govna, kako si se za to uhvatio. poenta je da ako se EU raspadne, i ispadne sranje, postoji dobra sansa da deca iz Srbije opet stite cigane iz Beca, direktno ili indirektno, ko sto je uvek bilo kroz istoriju.

Ne znam koliko se Amerima isplati rast nacionalizma u svetu, celte. Njima je samo pun kurac više da recimo švedski vozač gradsog autobusa i njegova žena čistačica svako leto malo Grčka, malo Italija, malo Španija, a američki radnik na strugu nema za kartu do Diznilenda jer država daje sve pare na vojsku koja štiti te iste Švedjane od Rusa i ostalih, dok u Švedskoj vlada daje pare sirotinji šakom i kapom i onda sole pamet svetu o etici. Lako je tudjim kurcem gloginje mlatiti.

Meni se čini da je jedini način da se oslobodi Amerike, Rusije ili Kine je da imaš DB lvl za vreme Tita, kad nijedan špijun nije smeo da dela na teritoriji žavedr.

Samo se sada taj rak toliko proširio na Balkanu, zamisli sad da počnemo da ih šaljemo na Goli Otok, pa sarme bi napravili od nas.

zapadna propaganda prijatelju. od koga stiti koga amerika? EU ima dosta jacu vojsku nego sto legenda kaze, a i nisu toliko anti ruski orjentisani ko sto vam pricaju u NZ/GB/USA medijima.
ako ima strateskog interesa, to je da se razbuca EU kao sadasnja organizacija, kako ne bi doslo do nekog dogovora sa rusima.
kako god da okrenes, najbolje ce americki radnik na strugu da profitira ako pravi puske za francuze i srbe. otud benon ili amerika i imaju interesa da finansiraju nacionalisticke vlade. da nateraju druge da se naoruzavaju onim sto oni prave.

to kao, mi placamo da stitimo evropu je cisto jedenje govana i tramp proseravanje "they took'r jobs". placaju vojsku da stite sebe tako sto pritiskaju evropu da ne pregovara sa rusima.
to su kroz istoriju britanci radili, sad rade amerikanci.

benon, ili ko god ga pokrece, je jebeni lucifer. prvo izgurao ovu hilbili agendu u americi, sa sve trampom (da se razumemo, jedini covek sto mi ide na kurac vise je hilari, sto je verovatno i namerno nekako odradjeno). sad se obesmisljava sve sto postoji, tramp idol ljudima zeljnim pravde i slobode i "politicke nekorektnosti" i najveca svetska sila finansira nacionalisticke vlade po svetu.
idealna situacija za neko vece sranje za jedno 15ak god.

mislim:

Bannon was an officer in the United States Navy for seven years in the late 1970s and early 1980s. After his military service, he worked at Goldman Sachs as an investment banker, and left as vice president. In 1993, he became acting director of the research project Biosphere 2. In the 1990s, he became an executive producer in Hollywood, and produced 18 films between 1991 and 2016. In 2007, he co-founded Breitbart News, a far-righti website which he described in 2016 as "the platform for the alt-right".I

dal neko normalan stvarno moze da pomisli da neko sa ovom biografijom radi bilo sta iz ubedjenja i ciste filantropije da ukine politicku korektnost, ili sa cvrstim licnim interesom, ili interesom ko god da ga finansira.

Ne znam celte, Rusija je zemlja koja je u poslednjih 1000 godina napravila ubedljivo najveće širenje teritorije. Imperija jedni, imperija drugi. Meni to sve isto.

Nema američki radnik na strugu ništa od prodaje tog oružja, to sve ide vlasnicima deonica par kompanija.

A Amerika je i dalje bog i batina vojno, plus stalno ratuju pa su nekako i najiskusniji u tome. I kadrovi na vrhu vojske su im zakon za Evropljane i ostalu buraniju.