Prijava

Драги Вукајлијаши , протеклих пар дана доста сам размишљао о једном начину избора дефиниције дана који сам смислио недавно. Овом приликом молим модераторе да ми ову тему не обришу зато што није направљена у теми "предлози" , или ако већ морају да је обришу нека ми јаве на време. Ипак , ако није проблем , волео би да је оставите овде како би могао да чујем мишљење других Вукајлијаша.

Дакле , дефиниција дана последњих пар година представља велики фактор при писању дефиниција. Чињеница да за писање добрих дефиниција можеш да будеш и награђен ( како титулом дефиниције дана , тамо и гомилом плусева ) привукла је многе ауторе да пишу чешће и боље. Као што знате , у прошлости је та титула деф. дана била често укаљана претеривањем са сликама и рекламирањем на чету. Временом је број слика ограничен ( што ипак није зауставило неке ауторе да наставе са рекламирањем ) , док на крају није каирон са сликама у дну скроз укинут. Сјајној акцији се придодаје и чињеница да је рекламирање на чету скроз забрањено и да се дефиниције које се тако рекламирају бришу.

Том приликом учињено је наравно доста доброг: аутори више не могу од дефиниције која је у најмању руку просечна , да направе дефиницију дана која се потом напасе неких 80 , 90 минуса ( има и случајева кад је деф. дана имала 100+ минусева ).

Ипак постоји један фактор који је заборављен , а то је време у које се дефиниција поставља. Овај фактор има великог утицаја зато што дефиниције које су постављене у време кад има неких 20ак људи на сајту немају никакве шансе у односу на оне које се стављају у вечерњим часовима када се списак оних који су били активни "пре секунд" простире до треће стране аутора , а укупно на сајту има минимум 50ак људи који у том тренутку оцењују дефиниције. То има великог утицаја , чак сам и ја виђао сјајне дефиниције које су постављане у раним јутарњим часовима , а сакупиле су тек пар плуса. Друго , ту је и чињеница да ће ( после тоталног укидања каирона са сликама ) свака постављена дефиниција 85 % посто својих гласова скупити док је на првој страни , неких 12-13 % док је на другој и преостало ће добити од аутора који читају и по 20ак страна нових дефиниција.

Оно што је јако битно око избора дефиниције дана је да СВАКА дефиниција има ЈЕДНАКУ шансу да буде дефиниција дана. Да би се то постигло неки фактори морају да се занемаре.

1.Срећа - колико пута се десило да напишете одличну дефиницију и да добијете добар скор , позитивне коментаре , али опет после вашег стављања нових 10 дефиниција освану у наредних 15 минута и ваша дефиниција после сат , два заврши на трећој или четвртој страни , далеко од оцена.

2.Рекламе - мора да их нема и то је за сад добро.

3.Време - да дефиниција има једнаке шансе без обзира на време

4.Да свака боља дефиниција ( она која накупи 30+ скор без реклама ) буде увек доступна на гласање , већина неће да ришка и чита 20 страна нових дефиниција да би наишао на 3 добре.

Самим тим , мислим да би идеално било да се направи нови линк у врху стране или пак линк који би стојао на врху изнад дефиниција ( У сектору "Дефиниције" или "Насловна" који би гласио нпр. "Кокуренти за дефиницију дана за дан хх.хх.20хх. и ту лепо буду постављене топ 10 или топ 20 или топ 25 , као год , дефиниција које у том тренутку и даље имају времена за сакупљање гласова ( гласови за деф. дана се рачунају само у првих 24 сата ) НАПОМЕНА: Оне би морале да буду поређане РАНДОМ - односно да буду измешане , а не поређане по популарности. То би уједно помогло МОДЕРАТОРИМА да провале потенцијале ауторе који цепају минусе конкуренцији зато што су и сами јуришници за дефиницију дана.

ПРИМЕР ИЗ УГЛА АУТОРА:

Аутор АБВГД долази на сајт први пут данас у 10 увече. Он не мора да прелистава задњих 10 страна да прочита нешто вредно дефиниције дана , него кликне на "Конкуренти за дефиницију дана" и самим тим прочита нпр. топ 10 дефиниција , подели 9 плуса и 1 минус и самим тим направи разлику.Ако 100 аутора у једном дану уради исто , имаћемо дефиницију дана која ће већ по проглашењу имати добрих 80 , 90 плусева ( по мојој процени ) и још 10ак дефиниција које ће такође имати завидан скор.

ПРИМЕР ИЗ УГЛА ДЕФИНИЦИЈЕ:

Дефиција "Блаблабла" је постављена у 3 сата по просечном промету. Она је , потиснута другим дефиницијама , изгурана на другу страну са скором 21:1 , па на другу страну са скором 25:2 од кад јој се губи траг.АЛИ НЕ! Она одлази на "Конкуренти за дефиницију дана" и претиче на 10 месту топ 10 листе дефиницију "Блаблатрућ" и наставља да скупља гласове , уколико је заиста добра и била је само постављена у погрешно време , сакупиће доста гласова и овако.

-----------------------------------------------------------------------

Знам да је мало подуже али вреди прочитати , молим опет модераторе да ако има је пропитасано правилима да обришу овако нешто мене обавесте прво како ви сачувао текст у мојој меморији компјутера

svaka ti cast, al mrsko me da citam...dugacko je...stavi drugu sliku na avatar ako hoces da te shvate ozbiljno :)

Ко каже да ја хоћу да ме схвате озбиљно. Па ја ни самог себе не схватам озбиљно.

Recimo mana toga je cim se neka od definicija otisne i upadne u 'konkurente za definiciju dana', automatski ce imati vise sanse da dobije plus, nego neka definicija koja nije u toj grupi. A to malo nije fer.

- zbog neozbiljnosti!

Zajebajem, ok ima smisla što pišeš, prijedlog je odličan, tehnički izvodljiv (bar meni ne djeluje nešto komplikovano za izvesti)... Što implicira da te podržavam, no to ti svakako puno ne znači :)
.... i još da usput pozdravim ćaću i mater koji me gledaju ovom prilikom!

Edit: Life is not fair Lith...

Edit, koja Edit ba??!!

Погледај архиву за било који дан у последњих пар месеци , прегледај све дефиниције и кажи ми да има дан кад има преко 10 или 20 дефиниција које заслужују скор већи од +25

Pazi, ne bi bilo lose da postoji opcija da se definicije rangiraju po popularnosti za svaki dan posebno, pored ovog 'sve definicije', ali da to ne utice na izbor za definiciju dana. Samim tim sto su neke definicje izdvojene u posebnu grupu, dosta im povecava sansu. Mozda jos malo da se doradi. Dobra je ideja taj suzeni izbor, uzivancija za citanje, ali ostale definicije ce onda biti zapostavljene.

Фора је у томе да ће те дефиниције које се нађу у топ 10 да имају своју шансу на првој и другој страни као и све остале дефиниције.

Кажем ти , погледај архиву , неке дефиниције добију мање гласова само зато што су стављене у "погрешно" време. Са друге стране , постоје дефиниције које би требале да се задовоље "просечним" скором,

predlog je u redu, ali ja i dalje mislim da je najveci problem 1 čovek - 1 glas. kada budem to promenio a hoću uskoro gomila stvari će se srediti sama od sebe (lista autora po popularnosti će biti relevantnija, definicije dana će biti bolje, definicije će imati realniji skor, itd itd...)

Za to baš ne znam kaizene, svi će se šliftati autorima koji budu imali jak koeficijent, kakav god algoritam bio, što nam nisi otkrio...
Sama pomisao na to mi je iritirajuća...
Diskriminejšn :)

Апсолуто се слажем са овим у вези времена постављања дефиниције!
Сада кад нема слика све је буквално сведено на то да добру дефку само убациш у право време...

Da postoje tri vrste glasa:Palac na dole(-),palac na gore(+) i dva palca na gore(dva plusa).Valjda bi se kvalitet defka dana vidljivo promenio,uz to kada bi većina autora(savesnih) sa dva plusa ocenjivala samo natrposečne i veoma smešne defke.Možda bi mogao da staviš to kajzene,pa da vidiš rezlutat posle 5 dana,pa proceniš...

A da na dan kad se bira definicija dana glasovi postanu potpuno nevidljivi. Tj da se glasovi ne vide ni posle glasanja na taj dan i da se glasovi ne vide u arhivi na taj dan i da autor može da vidi glasove samo na svoje definicije. Pa tek kad se dobije definicija dana da se obelodane glasovi za taj dan. Mislim da će ovo imati i te kakvog uticaja na izbor definicije dana jer hejteri neće moći da vide koju definiciju treba da hejtuju da bi smanjili konkurenciju.

@DAiSHi: Ma daj. Sve nas zanima skor defke za koju glasamo. Nema šanse da se to usvoji.

Hm... onda da se to samo primeni na određene autore koji tako hejtuju definicije. Da im se prilepi etiketa "zaslepljen" ili tako nešto.

To može. :) Samo, mnogo je teško videti induvidualne glasove po defkama, čak i za modove. Nemaš pojma koliko je to cimanje.

Video ja da su ranije uspeli da razotkriju te hejtere ili se oni razotkriju sami. Ne bih da imenujem te autore. Ali nema veze, moj predlog je tu i stoji.

Pa, hejtere je moguće uloviti ali to je etiketa koju dobiju šabani koji izrokaju 100 minusa za deset sekundi odredjenom autoru. Znači, hejtovanje se gleda po autorima, ne po pojedinačnim defkama. Mnogo je veliki cim da vide ko je kako glasao za odredjenu defku.

Svestan sam toga. Samo kažem da su isplivali ti što hejtuju konkurenciju. Treba duže vreme da se oni otkriju, ali kad se otkriju, BLJES! Oslepljivanje. :)