Počelo je

1. Ne znam šta smao pokušavaš da dokažeš? Bilo poljaka komunista ili za Ruse?
    Ofc da jeste. Ne menja činjenicu da su se bili na mrtvo ime i da se mrze.

Poenta je da je taj narativ joj Rusi se samo branili kroz istoriju, njih su uvek napadali, zato što su pravoslavci, kerova kurčina. Ko i svaka imperija i velika sila možeš da im staviš štošta na dušu. Ni bolji ni gor od Francuza npr. Samo su nam bili prirodan saveznik kroz istoriju pa lapćemo taj narativ.
    1941 jeste bio neisprovociran napad, i pri tom nezapamćeno brutalan, ali širiti taj narativ na celu njihovu istoriju i praviti žrtve ne pije vodu.

Moja torija je da oni mamerno furaju tu spiku o defanzivnim ratovima pošto im je istorija puna blamova na gostujućem terenu Narva, Plevna, Tanenberg, Tsušima...

Pa ne pravi se od Moskovkse kneževine imperija na dva kontinenta od Varšave do Kamčatke, lepim rečima i divanom.

2. Kako volim kad bilo ko ovde melka unakazi poznavanjem materije iz svoje branše with facts and logic.

Kada nam bude zatrebao savet kako da učim malog Kirgiza čečenski engleski if you want sounded british, za 30 centi po satu, znamo koga da pitamo.

Do tada, šunelaaaaa

3. Vidim još Mr No drži čas istorije, ako ako

4. Ma jok, pomenuo samo zato što je zanimljivo jako. Sav besmisao rata u jednom malom području. Poljaci i Ukrajinci se btw ne vole baš previše, u najmanju ruku, i svega su i svačega imali kroz istoriju. Tu je stanovništvo mešovito + Jevreji; i ono, kad je krenuo rat, prvo su (mislim) Ukri napravili sranje, zatim su Poljaci organizovali odmazdu (ono, testerenje živih ljudi na pola, razapinjanje, obična paljenja kuća i meci u potiljak itd). Jevreji gledali i ćutali, šta će jadni. Onda naletele Švabe i izmasakrirale Poljake i Jevreje, Ukri bili saveznici. Onda naišli crvenoarmejci i izmasakrirali Švabe, Ukre, Poljake i Jevreje...Kako god, konačni bilans je po 100-200.000 nastradalih na svih 5 strana, rat se završio, Bukač ostao gde je i bio, živalj izmešan i dalje, negde u istom procentu kao i pre rata i teraj. 600-700.000 ljudi izginulo doduše, al šta da se radi.

5. Kako volim kad bilo ko ovde melka unakazi poznavanjem materije iz svoje branše with facts and logic.

Svi sem bugarskog kepidžona eh

6. kepidžona

realno ovde ide ona slika bobana zdravkovica i tekst uuu al te usro

7. I da se ogradim: ne hejtam Ruse, naprotiv. Samo ne živite u zabludi.
    Ja se ložim na Prusiju/Nemačku, pa sam svestan da su masu svog postojanja bili žestoka govna.

8. E jbg Melk, jedno su zanimljive ljudske priče i bakstoriji, drugo su procesi i pojave dugog trajanja.

Jedno pričaš ribi za koju sumnjaš da ima dve sive ćelije uz pivo, drugo je ozbiljna nauka, ili bar tema za u kafanu.

9. Pa idi Tunguzima, Udmurtima, Mordvinima, Komijima itd prodaj tu priču o Rusima kao napaćenom narodu da vidimo kako bi reagovali. Kao što reče niški Geralt, imperija kao i svaka druga, podignuta na taj nivo krvlju slabijih naroda.

10. Šta sam sad opet skrivio?

11. Sam se banujes i to nisi ispeo da provalis jos uvek.

12. melkor?

ovo te neko zajebava. ili nekome besomucno saljes privatne poruke.

13. Brate otvorio si ono sranje danas Automobilizam 2, pretpostavljam da je zato

14. Ja od luksuzne robe imam jednu Vespu Piaggo 125 kubika. Da li da je prodajem?

15. Solidan luksuz gosn. Ejduse

16. Ejd možeš meni da je pokloniš. Daću ti sliku jednu za nju malo veću.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.