Prijava

Maestro za kraljevinu nije ratovao samo ko je bio nesposoban.

Druze mi smo tad bili pod austrougarskom, samo dobrovoljci i mudonje su prebegli za srbiju

Nije mogao kralj da mobilise ljude u drzavi protiv koje ratuje

Sposobni = dobrovoljci mudonje
Svako ko je iole vredeo

Ko želi da nešto uradi nađe način, ko ne želi nađe opravdanje. Pogledaj Busniake npr, jedan manji deo Srba je išao linijom kraćeg otpora i prešao na islam, iako to nije bila obaveza, ali eto, labilniji sloj društva. I šta su ostavili budućim generacijama i unucima? Kaže ludak treba vas ubijati 100 za jednog, oni mu daju 74% na izborima.

Ni pod koju cijenu nemojte slati ove kao zapata sa juga srbije na kosovare, takvih je ostalo po bosni, to su kurcine od boraca

Ja sam tebe izbacio iz stroja sa par reči, za sva vremena. Od mene, za pravoslavlje,dovoljno.

Haha pazi cim se on dici. Izbacio iz stroja muslimana na srpskom sajtu. Kakav uspjeh. S obzirom da si portir siromasni, spustanje nekoga na saljivom sajtu se cini kao prilican uspjeh. Prije toga ti je najveci domet bilo brojanje stolica za Frenkija.

Па какве везе има што си муслиман Плиду, и ти си Србин.

Tom logikom ti si Bosanac druže

Ako smo nesto naucili to je da se stvarno ne isplati gubiti glavu da bi neko proterao sleper cigara. Dok se neki bore za kucni prag, drugi profitiraju i na kraju ti drugi i odluce. Dobrovoljno samo budala (uglavnom jako mlada) i olos moze otici u rat, toliko puta potvrdjena istina. Zadnja strana Ane Karenjine je objasnila sta su dobrovoljci.
Na kraju krajeva ne znam sta coveka moze naterati da puca u nekoga.
Ne bih pobegla zato sto sam picka, ali prosto ne mogu da se zapitam kad su cetu mog strica Srbi prodali, a muslimani poklali, koja je poenta toga bila?! Nije on jedini iz nase familije, ali eto ubijen na cerkin prvi rodjendan, roditelji ga po carapama prepoznali. Sin jedinac. Za sta?!
O ratu moze mastati, misliti, samo idiot.

Soja,trebaš poći od činjenice da je rat čovječanstvu utkan kao primarna potreba,jedan od stupova opstanka,ma koliko to kontradiktorno zvučalo,cijela povijest je protkana time kako cemo manje ili više kontrolirati taj nagon.

nekom rat nekom brat

ko zelio rat u kuci mu bio

nek sada ratne igre prestanu

Moj je ćaća bio oficir, ratovao je na svim ratištima od početka, bio je na Vukovaru, obučavao martićevu miliciju u Golubiću kada su ih prebacili na Gospić, bio je na Han Pijesku, spašavao glavu na Zlovrhu, nakon toga učestvovao u probijanju obruča na Smolućoj, kada je general Pavković prebačen u Prištinski korpus povukao ga je sa sobom u Prištinu jebenu i tamo su se klali sa šiptarima po karaulama da bi na kraju bili istjerani kasetnim bombama kao i svi. Smatrao je to svojom obavezom, branila se otadžbina. Kao zahvalnost od te otadžbine dobio je hapšenje i suđenje za neke ratne zločine za koje nije ni kriv niti je mogao biti kriv.
Kaže da bi otišao opet ako bude potrebe. Jebiga, to mu je u krvi.
Meni je rekao da će me upucati u nogu ako pokušam da krenem u rat.

нема нико муда да води га до суда

ćale bio rezervista ali pri vatrogascima '99 a pre toga bio malo mobilisan u hrvatskoj, malo ubosni jebo ga čin starijeg vodnika, deda bio mlad '41 a prestar za '92, pradeda poginuo u ww1 al nas napravio od 6 ličnih potomaka do 24. godine, čukun deda bio jedan od odanijih slugu na dvoru kod Petra I. Dalje od toga ne znam. Ali znam da ja pušku u ruku ne uzimam da ratujem za tamo neka govna sve dok mi se šipac prvo ne pojavi u najdaljem selu moje opštine.

Казане промијени овај опис босанчине Мајстра. И да само још додам да је очекивано да неко ко бјежи ко задња пичка од туче са неким ко је млађи од њега сигурно неће ићи у рат. Мада ја сам за то да пошаљемо Чикару тамо ако се зарати.