Prijava

Uzmeš Teodosića, dodaš mu još 15cm (u visinu, da li se i koliko dodavalo u horizontalu ne znam) i dobiješ Jokića. Bukvalno. Spor, trom, preinteligentan i ima bolji pregled zbog visine, čak je i u odbrani korisniji pošto em skače, em blokira. Blok i pikenrol da ne pominjemo. Nije čudo što se Gordon savršeno uklapa - prvo čovek zna košarke, zna i da će dobiti loptu ako je u dobroj poziciji (a može bez problema i u prodor i na šut spolja) i, što je najbitnije, nije došao da glumi zvezdu i ganja prstenje već da igra basket.

Ovo je sad bukvalno Grupa TNT od ekipe - gomila igrača iz nekog tamo Denvera, skrpljeni od potpuno nelogične pojave poput Jokare, nekakvog argentinskog kepeca, Marija koji malo radi pa se malo pokvari, Milsapa koji je igrao još dok je čoko bananica koštala tri dinara, Portera i Bartona kojima iskače eror 404 češće nego što bi trebalo, šektinaful hol ov fejmera, i zaista simpatičnog Gordona. Imaju čak i Bolbola, i trenera koji zna da napravi pet akcija u napadu i najveće dostignuće mu je to što ne smeta previše. Jednom rečju, ekipa sa ubedljivo najviše harizme u poslednjih desetak godina. Ne znam za vas ali Lejkerse, Netse...Jedva mogu da odgledam jedno poluvreme. Kliperse još i nekako pošto Kavaja baš gotivim i poštujem, mada je, što se tiče harizme, nula bodova.

Ma ja ni Kavaija uopšte ne mirišem nakon onog sranja što je napravio u San Antoniu i bratu Popu, te nije hteo da igra, te ne veruje timskim doktorima, pa svake sezone 'load management', bira koje će tekme da igra tokom regularne sezone da bi bio odmorniji za plejof, pa ga na kraju i pored toga izduvao od našeg debeljana. Ne znam, i on mi je antipatičan, znam da za njega važi ono 'ma on samo ćuti i igra, sve pokazuje na terenu, ne eksponira se', al baš mi ima neku auru debilčine teške čamugarske. Tačno mi je Denver baš najgotivniji tim, uprkos Bartonu.

Kad su uspeli da naprave igrača od Portera za malo više od pola sezone, srediće i Bartona da bude tip top. Ako i ne uspeju - dobijaće manje minuta u važnijim utakmicama pošto je roster sad odličan i ima ko da igra i napad i odbranu. Mada ja ga lično cenim, bori se, otima lopte, skače, bije se...Treba im takav igrač.

Sto se tiče Kavaja ne znam šta se tačno dogadjalo u Sparsima (vrv niko i ne zna), svakako, pravi je potez što je otišao odande, uzeo prsten sa vrlo prosečnim timom i sad je tamo gde mu je zapravo i mesto. Lično, bolji je od Brajanta jer mu nisu trebali Šek i sudije da bi srušio GS a nije ništa slabiji od njega ni u jednom segmentu - dosta je manje atraktivan doduše, harizmu da i ne pominjemo. Ali je sila na terenu, igra jednostavan basket, ne troši lopte kao Harden (ili Kobi), kuca, šutira spolja i igra odličnu odbranu. Ne kurči se van terena, za šta mu moramo odati priznanje, a na skali iritantnosti nije ni blizu Lebronu, Embidu ili Drejmongrinu.

Pa dobro ne znamo sve detalje tačno ali zna se da su Kawaiu punili glavu iz njegovih ličnih krugova, najviše taj njegov ujka Denis, kako timski lekari San Antonia hoće da ga vrate na teren pre nego što treba, kako se nije dovoljno zalečio od te neke povrede kvadricepsa, pa je onda on išao kod drugih lekara, pa je to sve postalo još gore kad su i saigrači počeli da mu kenjaju onako zavijeno preko medija, pre svih Đinobili i Parker koji je rekao nešto tipa ma ja sam imao dvesta puta goru povredu pa sam se vratio pre njega. Mislim ako je to sve ono što je izašlo u javnost ko zna koji kurac se tu stvarno dešavao iza kulisa, ali Kavai mislim da je mogao mnogo bolje tu da se ponese, pogotovo prema timu koji ga je draftovao i u neku ruku mu omogućio da postane takva zverina od igrača kakva je postao.

Draftovali bi ga drugi svejedno. Da se skrljao i pao na nivo Derika Rouza ili Ajzeje, trejdovali bi ga za nekog random igrača, 38. pika sa drafta 2026. i golf trojku. Nema ljubavi u toj ligi, nikada je nije ni bilo - momak je shvatio ko je, šta je i kakav je potencijal, digao sidro, i napravio najbolji mogući potez. Sparsi su se raspali, ne jer je ovaj otišao već stoga što ne možeš da igraš jednu istu košarku 25 godina.

Nije Denver od Portera napravio igračinu. Lik je trebao biti u Top3 na draftu. Ali je imao neku zajebanu povredu leđa i niko ga nije hteo. Denver je rizikovao i isplatilo im se.

Al i dalje mi ide na kurac kad mu Jokić doda neki zajeban pas, ovaj zakuca i nabije glavu u muda, nema ono kažiprstom da se zahvali za asistenciju.

A gordon dok još visi na obruču se zahvaljuje.

Al i dalje mi ide na kurac kad mu Jokić doda neki zajeban pas, ovaj zakuca i nabije glavu u muda, nema ono kažiprstom da se zahvali za asistenciju.

Ovo sam i ja primetio, ali ni Jokić njemu ne uputi neki pozdrav tipa kako sam te našo batke a si vido, a kad nešto zasere Porter u napadu, tipa neki ishitren šut, što ima običaja, neretko debeli krene da maše rukama kao šta koj kurac. Mislim da to ne odgovara sujeti Porterovoj, već smo pričali kakva je to glava van terena, ne bi me čudilo da u neko skorije vreme i on potraži neku kršinu od tima gde će da bude glavni kao Grant što je otišo u Detroit.

Da, da, mali je sujetnija glava od StefanaKostića, bolest je to.

Samo da primetim da Bogdan razbija zadnjih par kola, ono baš. 32 poena večeras, možda mu je to i rekord karijere u NBA. Kakva šteta što nije završio u Baksima, oduvali bi Istok ko od šale.

...Sad videh nije igrao Trejang, odlično. Znači da i bez njega mogu da dobiju solidnu ekipu, značiće ovom ubuduće pošto će konačno dobiti više prostora. Kako je krenula sezona bojao sam se da će ga trejdovati već na kraju, bio je četvrta - peta opcija u napadu.

Meh, Šarlot je bio bez Hejworda i Lamela, a nije igrao ni Monk, tako da bi stvarno bili slepci da ih nisu dobili. Ali dobro je za Bogdana, 8 trojki to mu je novi rekord karijere tamo. I dobro je što izgleda da se potpuno oporavio od povrede koja je izgledala baš zaguljeno.

Igra i Denver inače, debeli ne forsira toliko ali opet vode, kako diriguje napadom preljepo, i + Kampaco dao dve trice, obe na njegove asistencije.

Čim sam to napisao naravno da krenu da ih stižu, jebala ih treća četvrtina uvek padnu u njoj.

U jebem ti, gledam ovo i ne verujem da nba trener je u stanju da drzi 5 igraca koji ocigledno ne igraju dobro da igraju brat bratu 10 min za redom da napale protivnika i useru sve.
Ama ni da pokusa da promesa nesto, nista. Drzi i gledaj jer si tako isplanirao pre godinu dana ili kad vec.

Ne razumem ponekad nba

Mislim pricaj odmaraju ili sta vec, al boston igra sa najjacim timom ne odmara ih.

Školski primer kako krš od trenera sjebe dobijenu utakmicu. Prvo, moraš biti baš opasno govedo da vadiš Jokića minut i po pred kraj na +10 - pa privedi to kraju jbt, odmaraj ga kasnije. Čak i glupavi komentator konstatuje - nema Jokića na parketu, sad je šansa. Viče čovek - moramo gurati loptu pod koš što više, ne brane ulaz kako treba...Jokić na terenu Denver 18+, Jokić van terena Denver -20. Da li je moguće da jedini ti ne kontaš šta se dogadja, a tu si sve vreme pored parketa, vodiš tim već ko zna koliko utakmica? Ne vredi - čovek je slab trener i tu nema pomoći. Kad ga šutnu odavde, nadam se uskoro, sumnjam da će ga bilo koja ekipa uzeti.

Ma nije los, al veceras kao da je resio da izgubi. Drzi petorku koja bas pogubljeno igra protiv prve petorke seltiksa mislim dobrih 10ak min za redom na kraju treceg i pocetkom cetvrtog dela i gleda kako se napaljuju polagano protiv ovih. Ni tajmaut ni izmena, nista.
Posle ubacuje jednog po jednog iz prvog tima na ove nalozene da se dodatno izpromasuju.

Kazem ti, kao da hteo ovu konkretno da izgubi.

Znači ne treba se piše ovde dok ide tekma, maler. Ne ja stvarno počinjem da mislim da oni bukvalno tamo imaju u ugovorima klauzule koliko minuta mora da odigraju i kada je zacrtano da neko sme da igra. Tolika rigidnost petorki, čemu služi onda ta klupa kurčeva ako ne da promene tok utakmice U SVOJU KORIST, šta će ti tih dodatnih 10 igrača kad ne želiš da mešaš petorke malo, da eksperimentišeš. Jebem li ga, baš nelogično, i stalno koriste to protivnici, i Maloun uporno radi jedno te isto. Dosta je garant i na psihološkom planu, Tejtumu i Braunu i sličnim čamugarima se digne patka kad vide da ovaj izađe pa krenu da ubadaju i šta treba i šta ne treba.

barton sa druge strane se doveo u red u odnosu na kad sam zadnji put gledao.
jbt, sve ove ranije utakmice sto mogu da gledam, denver krs igra, a ocigledno jak tim, samo sto ih nikad nisam gledao ove sezone da igraju dobro.

kapiram da ako igraju kao prve 3 trecine da su onda dobri. ali i dalje ne razumem kako su bilo sta dobijali sa ovom drugom petorkom, ako ih drze ovolko na parketu sve zajedno a ne rotiraju. koj ce im kurac npr ovaj novi iskusni centar ako ne igra

Boston je u sekundi skontao da, čim je Jokić izašao, nema ko da ih brani na ulazu - od narednih 20 napada šutnuli su jednu trojku, sve drugo bilo je zaletanje pod koš. Iskusna ekipa, igraju finala konferencije mislim zadnje 3 godine. Meloun je krš od trenera, izgubio je dobijenu utakmicu od Bostona koji je 35 minuta bio van bilo kakvog ritma. Da je makar Portera ostavio na parketu ovi ne bi mogli tako lako pod koš. I Džavel bi branio koš sasvim solidno.

ponasaju se u nba kao da je hokej jebeni gde igraci uskacu i iskacu na led u pola napada, pa moras da pravis taktiku "rotacije" u grupi od po 3, inace se ne bi znalo ko igra a ko sedi.
a i te rotacije nikad se ne prave da izbacis samo najgore igrace zajedno u isto vreme pa da ti jebu mater na brzinu.

jbt, nije kosarka valjda to, moze nekako da se napravi kombinacija da bar ako vodis ne prekidas u potpunosti niz da ih sve zamenis odjednom, i onda drzi to dok se ovi ne "odmore" ili stavec.
znaci uzmes i da protivnik ne igra vise protiv denvera nego da lepo namesti ruku protiv nekog razvojnog tima. isto i on tebi. pa ko se vise napali.

nije ni cudo sto tamo sve ide u nekim "hot streaks" kad konstantno pravis disbalans sto na jednu sto na drugu stranu. posle se bune sto tako.
a mozda i namerno rade to ko bi ga znao.