Korona virus u Srbiji

1. Ja bi mogao krepati lagano od ovoga :D

I onako me boli kad disem :(

2. Ne kazem da nije opasno, naprotiv, ja se prvi razumno plasim od toga da fasujem jer sam plucni bolesnik i zadnju upalu pluca sam prebolio prije tri mjeseca pa znam kako je.

Ali prica ima rupe, i to rupe po definiciji teorija kontrolisanja mase koje su bile popularne u USA 60ih i 70ih.

Evo par crta.

Zvanican podatak da je do sada 10% mrtvih, ostace vjerovatno obrazac isti i na aktivnim slucajevima.

250 000 je prijavljenih slucajeva, i sledeci taj obrazac 10% ce umrijeti ako se ne nadje lijek. Je l tako.

Kruze price da ce 70% svijeta biti zarazeno ali da nece osjetiti jer ce samo prenositi.

Znaci na tih 250 000 slucajeva koji su prijavljeni, realno je stanje da je zarazeno trenutno preko 5-6 miliona ljudi(mnogo vise ali recimo toliko) ali da nisu imali simptome pa ih je bolio kurac da idu doktoru. Kad bi vodili statistiku na 6 miliona ljudi to vec nije 10% sto gore imamo vec manje i to dosta manje.

Ne znam cemu naslovi nemaju se gdje ljudi sahraniti, jedna Italija ima recimo 4000 mrtvih, to moze Cajnice u Bosni sahraniti a vidite Cajnice na guglu.

Zasto je odjednom veliki bum da lijek za malariju i hiv lijeci kad se ta prica prodaje od decembra, a sad je popularna odjednom.

Zasto je 99% vijesti korona kao da se nista drugo ne desava?

Imam probleme sa plucima, pridrzavam se pravila i savjetujem svima da rade isto. Ali ova korona je samo zavjesa koja krije nesto mnogo vece sto nije za obican narod i nesto sto mi ne mozemo znati.

Iskrenog sam mislienja da je ovo vrhunac hajpa, i da ce do kraja april sve biti sanirano, jer mnogo veci igraci trenutno stagniraju, a oni to nece dopustiti zadugo jos zbog nekih gluposti.

3. https://i.postimg.cc/dV3zmrVG/dgdg-png.png
    kad vas uhvati strah samo pogledajte ovu sliku i strah ce da prodje kao da ga nije ni bilo.

4. nesme korona u srbiju sta vam je

5. Ma ljudi, nije to za zajebanciju. Imao sam ja virusnu upalu pluca od kraja novembra do pocetka decembra. Sekunde jedne nije svejedno boriti se sa time. Zamislite da vam neko nabije punu ratnu opremu na ledja, tjera vas da trcite na 50. sprat najbrze sto mozete a ne mozete da disete kako treba, jos uz to imate temperaturu... i tako 10-15 dana.

Antibiotici ne pomazu tu, pa je lutrija kako ce to proci ako se vi ne pazite. Ja sam imao ukljuceno 10 lijekova za razna sranja zbog upale pluca. Ogadi ti se zivot od njih, smrdis na hemiju, gubis osjecaj sa stvarnoscu, smrdi ti pisaca kad soras, smrdi ti hrana, smrdi ti voda jebena. Nateknes, udebljas se a ne jedes nista ili slabo tokom toga. Haos jebeni.

6. je l si sad bar skino kilazu

7. Pa jesam, al evo sad kuci samo spremam hranu i opet ajmo u krug

8. Dobio sam 6 kg za 10 dana terapije, a ne znam jesam li jeo jednom dnevno lad se sve sabere tih dana :)

9. Riffraff, zvuči dosta pozitivno I optimistično tvoja teorija, ali imaj u vidu da dnevno umre boga pitaj koliko ljudi, onima koji nisu bili testirani na koronu ne može uzrok smrti biti korona. Kapiraš? Ovo je samo po zvaničnoj statistici 10% umrlo od 250 hiljada. A ako ti kažeš da ima preko 5 miliona zaraženih moguće je da je i umrlo dosta više, samo nisu bili testirani svi.

10. Niie brate problem ovdje jacina virusa.

Dovedi 20 pacijenata sa pucanjem slijepog crijeva u bolnicu koja ima mogucnost da operise 10 ljudi. 10 ce prezivjeti rutinski zahvat koji iole aposobam hirurg radi dok popunjava skandi konjicev skok drugom rukom, 10 ce umrijeti od sepse jer nema vise mjesta. A slijepo crijevo ie u pitanju. Banalan zahvat:)

Upala pluca kao upala pluca se relativno lako sanira. 10-15 dana muke i sve to prodje, pricam ti iz 20+ godina iskustva.
    Ali sta ces kad ti dodje 20 pacijenata sa upalom pluca, a mozes da lijecis 10? :)

To je problem korone, ne jacina samog virusa.

11. I jos jedna stvar sto zapata skrece paznju, nije korona jedina bolest.

Neko mora na dijalizu, neko na zracenje, neko da operise to isto slijepo crijevo a ne moze zbog korone. Ne proma adekvatnu medicinsku pomoc - umire. Moje misljenje je da ce korona izazvati vise smrti indirektno nego samim svojim djelovanjel na organizam.

12. kako koju drzavu pogodi kod nas ako se nastavi postepen rast moci cemo da apsorbujemo, ako krene po 500 ljudi dnevno onda ne bas

13. https://i.gyazo.com/69efd5cb65422234f1755a669dea1cd7.png
    pogledajte koliko je demografija bitna i koliko utice na smrtnost kad imas stariju populaciju, prelepo

https://i.gyazo.com/dc9008ff9cef0f8f85a3eae9b79835c5.png

14. A nije kako koju drzavu pogodi. To je prva linija odbrane, to je karantin, zabrana kretanja i slicno.

Koliko se toga narod dobro pridrzava, manje doktorima posla, manja smrtnost, manja izlozenost i traianje virusa. Jednostavna matematika jebote :)

15. Sjebaće nas za koji dan gastarbajteri, 200 hiljada su došli od toga preko 90% Italija, Nemačka, Francuska i sad se tek setili da blokiraju.
    https://www.srbijadanas.com/vesti/drustvo/srpski-studenti-iz-sad-zaglavljeni-na-aerodromu-u-amsterdamu-uputili-hitan-apel-vladi-srbije-video-2020-03-19
    Sad i za ove kad organizuju specijalne letove..

16. riffraff
    A nije kako koju drzavu pogodi. To je prva linija odbrane, to je karantin, zabrana kretanja i slicno.

Koliko se toga narod dobro pridrzava, manje doktorima posla, manja smrtnost, manja izlozenost i traianje virusa. Jednostavna matematika jebote :)

pa na to sam i mislio pod tim kako koju drzavu pogodi

17. moje neko predvidjanje je da ameri nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovo sranje i da ce najvise najebati od njega

18. Cokulice, de rokni se bratić, zgutaj neki cijanid, tebi je život jedno veliko i neprestano mučenje, jbt...

19. prosao neki matori ulicom,pola mase ga zagledalo kao da je sam virus izasao na ulicu.samo sto nisu poceli da ga dezinfikuju.
    kapiram da su se tako i jevreji osecali u nemackoj pre nekih 8 decenija.
    mozda i ovde uvedu oznacavanje penzionera.
    Edit:

Ugledni francuski i svetski stručnjak sa univerziteta u Marselju, profesor Didije Raul je ponovo istakao da su njegova ispitivanja pokazala da se lek hlorikin pokazao delotvoran u lečenju koronavirusa.

20. Hahah, i ja nešto razmišljam o Hitleru ovih prolećnih dana... Odličan red i hijerarhiju je zaveo taj čovek, zapravo. I želje naroda su lako ostvarive kad imaš takvog čoveka na vlasti, u suštini. Obrni-okreni, svakako je bio najveći patriota koji je istinski voleo svoj narod. Još je sigurnije da je pobegao tajnim kanalima i dočekao duboku starost

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.