Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Hoću da kažem, ti i 90% iz Švice ili Norveške živite više nego dobro sa prosečnom platom. U Americi koliko čujem od naših, kolko to bilo merodavno, moraš da oznojiš jajca da živiš dobro. Ono, svi imaju dopunske poslove.
Ja nikad ne bih napustio Srbiju kad bih mogao da budem siguran da ćemo žena i ja imati 140-150k primanja mesečno.
mislis godisnje?
Haha evropejac. Na dinare mislim mesečno.
Sirotinja smo mi. :)
A onda vidiš ovo i zapitaš se da li ostati.. xd
https://mobile.twitter.com/zeljkomitrovic/status/1251429115200241664?s=19
aha kapiram, obrnuo sam logiku kad i zasto bi ste isli
nema potrebe da se ide ako ncesema potrebe. i ja bi radio sad tamo neke inzinjerske kurce da nisam otiso jos sa 23 god. sta ces posle, osim ako bas nije neka muka naterala, ili ti preselo sve.
doduse ja sam bio drcan tad, imao sam vec neki razgovor za posao i jos 2008 sam im trazio 500€ platu odmah posle fakulteta da predjem u beograd na sta su mi se smejali. pa otiso u irsku jos malo da se skolujem :)
u sustini srednja klasa je svuda sugava i dobra u isto vreme.
U Srbiji nema srednje klase. Sad sam pogledao, medijana u srbiji je 42 hiljade.
350e je pravi prosek plata kod nas.
A prosečna plata 60 hiljada. Koja razlka jbt.
Šta se podrazumeva pod srednjomn klasom?
Mogućnost da se priušti nov auto od min 15k evra na svakih 5 godina? Odlazak na letovanje na željenu destinaciju u vreme godišnjih odmora bez da prethodno uštediš 3 plate? To je ono prvo što mi pada na pamet, ne mogu sad da pišem i o potrošačkoj korpi i namirnicima, odeći, obući i slično.
Srednja klasa u organizovanim državama, kao recimo Srbija? lolčić
Al nije sve u parama, zavisi od čoveka.
Ja sam imao ideju da idem, pre par godina kad su svi palili.
I onda se desi da budem dve nedelje u Luganu u gostima. I bukvalno živeo njihov život.
A onda sledeće godine isto u gostima u Norveškoj 10 dana.
Posle toga sam odlučio da ne idem ako ne budem morao jbg.
Ja ne bih voleo onako da živim, zlatni kavez.
https://www.facebook.com/357161241823698/posts/573431150196705/?sfnsn=mo&d=n&vh=e
Kakav mene od covjeka hahaha
Tema postala sirotinjska spika na prethodnih par strana
Vrhunski hirurg za 3 sata izvadi bubreg i naplati 20k evra fazon lupam a profesionalni fudbaler ta 3 sata "zabavlja" stadion koji prima 80k ljudi + jos ko zna koliko miliona online.
Mora poslodavac adekvatno da ga plati.
Drago mi da smo počeli malo da se bavimo i ekonomijom u svoj ovoj muci - jeste, sledi nam recesija (u suštini ona je već debelo grunula, samo još ne vidimo posledice). Da će nas obići neće, jer ovih dana smo već uzajmili nešto preko pet milijardi da bi zver kako - tako ostala na vlasti. Šta ćemo morati da damo za to nemam pojma, ali svaki dug dodje na naplatu pre ili kasnije. E sad što se tiče Amerike, predlažem da bacite oko na ovaj kratki dokumentarac o tome kako sirotinja (čitaj prosečan čovek) opstaje kad stvari malko krenu nizbrdo. Takvih će se, narednih meseci, naravno umnožiti. https://www.youtube.com/watch?v=JHDkALRz5Rk
E sad, pošto im trećina proizvodnje počiva u Kini, a nemaju ni snage ni volje da se izbore sa volstritom koji ih je i gurnuo u bedu - ili će izmisliti neki novi rat, ili su pred kolapsom (ne Srbija stajl kolapsom, al neće cvetati ruže svakako).
Evo usracu se
Pa blag sam bio, šta stvarno mislim.
I ja
Eto.
pazi tilmo, zlatni kavez ako pravis, sam pravis bilo gde. sad iz nisa da odes u bilo koji drugi grad u srbiji bi ti isto sranje bilo kao bilo gde u evropi sto se tice cele situacije da odes i ne znas nikog.
gde god da si, mnogo je sranje ako se dovedes u mentalno stanje da ti je tu gde si lose, a mislis da ne mozes nigde, da si u kavezu. bukvalno, u jedno 99% slucaja patnje i kukanja, imas slobodu da zajebes i odes na neko drugo mesto ako ti ne valja.
pa jebo mater, ako negde ljude sam sistem dovodi u takvo mentalno stanje, da mislis da nemas izlaza, ili ono najgore, taman da budes govnjiv sto znas da imas izlaza al sta ce reci narod, to je srbija. treba bre ljudima malo slobode da se zamisle da su nesto drugo, vise bi i cenili to sto imaju.
ä i na kraju jebi ga, bas ne mogu da ne vidim ironiju u ovome gde kazes da smo mi u svajcarskoj u nekom figurativnom kavezu, dok si bukvalno u kavezu sad vec 4. dan