Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Ako je ovo istina, Vučvić je kralj.
Ni Brazil, izgleda, ne trpi bezumlje https://www.youtube.com/watch?v=r2vA5_89Su8&t=672s
lako je njima, imaju 200x bolju repku od naše a i više mrze svog predsednika za razliku od nas
ne znam kolko pratite ekonomski aspekt cele price o korona virusu
izgleda da se sprema recesija koja se moze porediti jedino s onom iz tridesetih godina
mislim da ljudima jos ne dolazi u glavu koliko ce se siromasnije ziveti naredne 2-3 godine; kontam da je nama malo lakse jer smo navikli, a i ne zavisi nam ekonomija toliko od turizma i usluznog sektora kao u nekim drugim zemljama, pa ce biti manji minus
al evo gledam u americi recimo, 20 miliona ljudi ostalo bez posla, nezaposlenost je vec sad 15% i vrlo je verovatno da ce jos rasti
kapitalizam je surov sistem, cak i u razvijenim drzavama, danas imas dva auta, lepu kucu u predgradju i ides na letovanje svake godine, sutra pola toga ode na dobos
ovaj nas suntavi karantin sto ne daje rezultate je po mom misljenju najbolja stvar sto se tice odnosa broj zarazenih/umrlih i finansijskih gubitaka, jos samo da prekinemo karantin polako i proci cemo bolje od mnogih zemalja
taman da drzimo zdravstveni sistem na maksimumu da mogu svi da izbleje na respiratoru i da se zarazuju postepeno ljudi
nije mi jasno kako amerikanci najgore prolaze od svih a snimili najviše filmova na temu pandemija, apokalipsa, heroja koji spašavaju svet od propasti,... apokaliptične igrice tipa the last of us i sl, literatura sf...
ni jedna lekcija naučena iz sopstvene produkcije, gde su sad avejndžersi da se udruže i razbucaju koronu?
jedna budala se zajebava sa nacijom od 320M stanovnika da mu ne opadnu akcije 2% na berzi, da ne orknji koji milion od svojih milijardi pa mu sarkofag za koju godinu bude malo siromašniji.
nije mi jasno kako amerikanci najgore prolaze od svih a snimili najviše filmova na temu pandemija, apokalipsa, heroja koji spašavaju svet od propasti,... apokaliptične igrice tipa the last of us i sl, literatura sf...
U svim tim filmovima pretekne 0,1% ljudi. Dakle za sada i ide po planu.
ne znam kolko pratite ekonomski aspekt cele price o korona virusu
izgleda da se sprema recesija koja se moze porediti jedino s onom iz tridesetih godina
mislim da ljudima jos ne dolazi u glavu koliko ce se siromasnije ziveti naredne 2-3 godine; kontam da je nama malo lakse jer smo navikli, a i ne zavisi nam ekonomija toliko od turizma i usluznog sektora kao u nekim drugim zemljama, pa ce biti manji minus
al evo gledam u americi recimo, 20 miliona ljudi ostalo bez posla, nezaposlenost je vec sad 15% i vrlo je verovatno da ce jos rasti
kapitalizam je surov sistem, cak i u razvijenim drzavama, danas imas dva auta, lepu kucu u predgradju i ides na letovanje svake godine, sutra pola toga ode na dobos
Malo me nervira što svi ekonomisti samo ponavljaju "joj što će da bude teško, baš će da bude teško, država da spasi mala i srednja preduzeća" bez nekih konkretnijih rješenja osim eto kreditiranja m i s preduzeća
pa zato sto ni oni ne znaju sta da rade
ni jedna lekcija naučena iz sopstvene produkcije, gde su sad avejndžersi da se udruže i razbucaju koronu?
jedna budala se zajebava sa nacijom od 320M stanovnika da mu ne opadnu akcije 2% na berzi, da ne orknji koji milion od svojih milijardi pa mu sarkofag za koju godinu bude malo siromašniji.
jeste, i sve to jer zivimo u usranom ekonomskom sistemu u kojem prosecan fudbaler zaradjuje xy puta vise novca od kvalitetnog inzenjera ili lekara
kacam o tome otvori temu na vuki, svi su me iznapusavali kurcem jer kakav sam ja to fasista da odredjujem kolko ce vrhunski sportisti da zaradjuju
ali dok se ne opametimo i ne napravimo sistem u kojem ce najvise novca kruziti u proizvodnji i tehnoloskim inovacijama, pa onda u obrazovanju i zdravstvu, pa onda u kulturi i humanistickim naukama, pa onda u turizmu i uslugama, pa tek onda u sportu i industriji zabave, a ne obrnuto, imacemo ekonomske krize na svakih deset godina
ne treba biti jebeni ajnstajn da skontas da bi svet u kojem bi svi bili fudbaleri brzo crko od gladi, a svet u kojem bi svi bili inzenjeri bi prosperirao, majku mu; ako ni zbog cega drugog, zbog toga mora da se zna sta je primarno i vitalno, a sta zajebancija u slobodno vreme
Oko 40k dolara košta da se izlečiš od korone u americi. I to uz "specijalni popust za koronu" što tramp doneo neki zakon. Juče sam čuo na B92.
Pola ljudi tamo nema zdravstveno osiguranje ili para i umiru, surovi kapitalizam bato.
Novorodjeni sincic mi je levoruk
Sta da radim
Iz kog vazduha si levoruk, jebo ti tjatja mater
Okreneš ga naopako i onda je desnoruk. Xd
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2174300
kod njih je surovi kapitalizam gde svako ko je radno sposoban bukvalno moze da priusti kakvo-takvo osiguranje ali zato kod nas nije surovi kapitalizam sto se ljudi zaduzuju iz meseca u mesec da plate racune i kupuju pastete kancerogene
Ja mislim da prosečni amer ne živi nešto mnogo bolje od prosečnog srbina.
Kada je komunistička partija Kine shvatila šta se dešava tamo negde 20-21 januara, zabranili su letove iz Vuhana u druge delove Kine, a letove iz Vuhana u druge države su ostavili otvorenim. To je zločin u rangu holokausta ako se pokaže tačnim.
zivi malo bolje. fora u tome sto kad zamislis prosecnog amerikanca, dobro ga zamislis, a kad zamislis prosecnog srbina, ti zamislis svoju situaciju koja jeste prosek, za grad.
u prosecnog srbina ulaze i sva ona sela sto ih i ne znas.
Kinezi su zaslužili da ih NATO bombarduje ako se pokaže tačnim.
nije amerika bas toliko sugava ko sto zamisljas sa strane. u srbiji je trenutno suroviji "kapitalizam" nego u americi. ustvari i nije kapitalizam nego ultra partijski kontrolisano trziste koje se pretstavlja kao liberalni kapitalizam kako bi za sve sto zaseru, kao i totalno nepostojanje bilo kakve zastite penzioneri krivili sorosa a glasali i dalje za vukove
najbolji argument je da ako u americi nemas da platis, nece da te lece. i to, ako kaze nemac/svedjanin, skroz ok, ali kad cujem jadnog penzionera u srbiji sto ceka godinu dana na snimanje da vide da li ima rak ili ne, koji je paz sad, ceo zivot donekle i placao za to (diskutabilno al aj), zao mi. to i ono skupljanje novca za svako dete koje je bolesno u srbiji. sve to se pogleda, zazmuri na to, i "ma amer ako ne plati ima ga puste da umre"
tako da, ne zivis bolje u odnosu na svog ravnog u americi, bilo gde (prosecno placen posao, porodica, idimidodjimi)