Koronavirus u Srbiji 2

1. Crna ruža spasila Šabac od naprednih

2. Pitam se koliko od vas sa teme bi volelo da napredni uzmu Sabac, bez obzira da li ih podrzavat ili ne. Kad date sebi odgovor na to pitanje, bice vam jasno zasto smo tu gde smo, kao narod i drzava. Mi jednostavno ne podnosimo da neko strci, odmah ga vracamo u svoj mulj.

bas ne bi voleo, i bas mi je drago da postoji primer gde nije sns. da se ne lazemo, nisu ti funkcioneri cvecke, i nije sabac nista bolji od ostatka, ali je dobro da postoji raznolikost. kod nas u politici, jedino ako imas x grupa koje moraju nekako ipak da se dogovore, a mrze se imaces neku korist za narod. dokle god je "jaka i odgovorna" vlast, to znaci da imas jednu partiju, a to znaci da ce da bude dobro za partijce, sto znaci da se nismo makli nigde.

kad rekoh to, sve ove osobine ti kao pojedinac ne posedujes bombas. ti si poslusnik koji svet vidi crno belo, tako da aj nemoj vise da se kitis tudjim perjem bilo ono grobarsko ili sabacko.

3. Mi ovde skoro prešli igricu, već nedelju dana oko 3 nova slučaja svaki dan, (u vrhu je bilo oko 80 dnevno), 6 u bolnici, nula na intenzivnoj, oko 5 soma testova dnevno, ukupno uradjeno preko 100 soma testova, nema komunalnog prenošenja već 3 nedelje, imamo oko 1,500 registrovanih od kojih se oko 1,200 oporavilo, 19 mrtvih - skoro svi iz staračkih domova koji su već imali postojeće komplikacije, prosek mrtvih preko 80 godina.
    Imamo sistem od 4 nivoa predostrožnosti, bili smo na najvišem 4 nedelje, (izolacija kući, ali nikad policijski čas), sada smo na trojci - rade biznisi koji mogu da rade bez kontakta, kafići, restorani, prodavnice - porudžbine se skupljaju van prodavnice.
    Na nivou dva sve će da radi, uključujući škole.
    4 i po miliona ljudi u ovoj Nojevoj barci.
    Samo, nešto sumnjam da ćemo da ga iskorenimo.
    Živi bili pa videli.
    Ja sam lično iskoristio priliku da biciklam praznim ulicama oko 500 km nedeljno, ali ne mogu da snimim na Stravu jer policija :)

4. ako mozes da objasnis ciji poslusnik molicu, imam neku nazovi karijeru 20 godina i nikada u zivotu, apsolutno nikada u zivotu nisam radio za domacu firmu, bilo ona drzavna ili privatna. Radio u Srbiji jesam, ali za strane kompanije.
    Sluzio sam vojsku kao i svi moji, rezervista bio, porez placam Srbiji kojoj ne dugujem dinara, ni ja ni moji. Nisam clan nijedne stranke niti sam bilo kome duzan, na kraju krajeva nisam nesto ni vezan za Srbiju poslednju deceniju.
    Zato obrazlozi sta znaci to poslusnik da ti ne polupam tu bugarsku picketinu.

Elem, Shorty tu je, Djus tu je
    Struka? tu je
    https://i.imgur.com/1BSdouo.jpg

5. chevu se hvali cinjenicom da zivi na mestu sto cesto zaborave da ga ucrtaju u mape, pa ga zaobidje posast ko i ljudi.

Ja sam lično iskoristio priliku da biciklam praznim ulicama oko 500 km nedeljno

lako po oklandskim ravnim promenadama pored mora :)
    krenuo sam i ja da biciklam i provalio da ovde ako hocu da sastavim jedno 10ak km po ravnom (doduse to je ono sto vi racunate kao ne ravno), mora vozim u krug

6. bombas, na stvari gledas kao na iskljucivo dobre ili zle. imas tu religioznu notu u svemu sto napises ovde, a to je odlika nekog ko se lako manipulise. kad god je nesto sve pogresno a nesto drugo potpuno ispravno, i kad god obuces boje necega sto nisi ti, i krenes tim da se hvalis, ti si poslusnik. cim ti se cini da si pametniji, ili iskusniji, ili imas neku istinu koju niko drugi nema, sto si ti pomenuo x puta ovde, u odnosu na nas, obicnu svetinu na forumu, ti si poslusnik. jebi ga.

7. lako po oklandskim ravnim promenadama pored mora :)

Ajoj, izvini. Zaboravio sam helvetsku kiselost kada se spomene more.
    Neće da se ponovi, praštaj brt :*

8. bla, bla, patispanj, ne znas ni sam sta hoces napisati

9. jesam kiseo jbg, kad sam ziveo pored mora nije bilo ni za u kurac, a sad nemam ni to

10. Sto se tice sapca, sabac jeste iznad proseka u srbiji. Koliko god to voleli jer nije sns, ili ne voleli jer nije sns, ili velicali zelenovica, sta god. Meni ce uvek biti ciganski grad, al to je moj licni stav.

Sto se tice privrede, upravljanja otpadom, raspodele novca kapitalnih investicija, poreza na imovinu ili tih stvari, to je prezvakana tema, vec su svi culi o tome, a i smara me da pisem o tome.

Ako pogledamo samo ovo oko zdravstva, sabac ima nekih 60-70 zarazenih, sto je skroz ok cifra, ne znam da l ima umrlih. Verovatno ce biti koji, nemam pojma. Nema zarazenih zdravstvenih radnika, niti u staracke domove da je uslo i to. Ili je bar meni promaklo. Sto je jedan od retkih gradova gde je tako. U tom sapcu dele besplatno >100k zastitnih maski, rukavica, sredstva za dezinfekciju i to. Natrijum hipohlorit dele dzabe. Buduci da znamo kako se odnosi vlast prema sapcu, mogu da pp da su sami kupili to, i sl. Inace bi i u drugim gradovima delili.

Sabac ima laboratoriju koja moze da testira one brze testove i ta sranja, znam da ima jos i beograd, i da su kupili ono djavolje oko kako vec, sto je jos jedna za te brze testove. Ne znam da imaju drugi gradovi (nis ili ns, vranje nema sig), znam da su se testovi slali u bgd iz drugih mesta na analizu.

Znam da su pravili onu privremenu bolnicu iako im nije trebala, za svaki slucaj. I to su pravili od svojih para.

Da jedini u srbiji finansiraju HPV vakcinu, koja je prevencija raka grlica materice. I tako dalje.

Kapiram ja sprdnju i sve to, al eto mali rispekt, kad je na drugoj strani, sto je slucaj u mom gradu npr, da je sefica kriznog staba, i direktorka zavoda za javno zdravlje, pisala brnabicki da nema dovoljno zastitne opreme, ona iskulira, pa se zarazi skoro ceo zzjz i morali da ga zatvore, pa gradska vlast nasteluje da ukrade 11 miliona dinara sto su lokalni privrednici donirali za zdravstvene radnike, pa ta sefica da otkaz jer nece ona da potpisuje "kupovinu stampaca" od tih para, ili 2 miliona za natrijum hipohlorit, a svuda to vodovod deli dzabe, i slicno. Da bi isti dan kad da otkaz, radio stanice "izvestavaju" da je kurva, ne parafraziram, nego stvarno tim recima, da ima ljubavnika i da se vidjaju na toj i toj adresi, i da je on nagovorio da podriva sistem u NAJTEZIM VREMENIMA.

11. ceo rispekt za sabac, to ni u jednom trenutku nije bilo pitanje. i onako se drkamo sa tim samo zbog bombasa, zato sto se lozi da je to nekako iskljucivo njegova zasluga, pa je zato bolji od nas.

12. Che Vu, zvucis kao da ti je zivot mnogo nesrecan na NZ, pa sad nekako sebe pokusavas da ubedis da nije tako lose

ne znam sta bi drugo objasnilo cinjenicu da opet pises kako je NZ raj na zemlji kad je doslovno svako na ovom forumu izrazio bol u kurcu za tu vukojebinu

13. sto se lozi da je to nekako iskljucivo njegova zasluga, pa je zato bolji od nas

pa gde je to napisano čoveče? prestani da iznosiš laži.

14. Bombas PRIPADA, nemojte da ga dirate.
    A to sto je to gde on pripada bolje od vaseg, nja nja nja nja nja njaaaa njaaaa pa ste ljubomorni, zato smo tu gde smo.

15. Sevaste, od blata ćete da nas pravite.
    Ko voli Šabac - ja volim Šabac!

16. Bombaš - stidi ga se galantni grad Šabac.

17. Ali uzeti broj zaraženih koronom kao neki parametar je najjače.

Ljudi u šapcu su kiborzi šta?

Da je u Šabac došla ona kurvetina iz Lugana što je lumpovala po Nišu nedelju dana, bili bi dolina lepre doslovno.

A svaka čast za novi zeland, pokazuju da su civilizacijski daleko ispred svih drugih zemalja, ipak je to ostrvce postojbina medicine, demokratije i kulture pre svega.

18. Meni ce uvek biti ciganski grad, al to je moj licni stav.

Kao sto kazes, tvoj licni stav. Pogresan naravno, ali Sabac se nikada nije ni trudio da tako nesto demantuje. Zasto bi na kraju krajeva, svi zive normalno sa svojim susedima bez obzira na veru, naciju itd... oduvek je tako i uopste nikome ne pada na pamet da prica o tome. Nije to od juce, prvenstveno zahvaljujuci Obrenovicima... jbg, svirali ljudi klavire dok je pola Srbije (prvenstvno juzna) bila turska kasaba...

Da se vratim na ovo ciganski. Sabac je u velikoj grupi gradova u Srbiji gde romska populacija cini izmedju 1 i 2 %. Vise Roma od Sapca procentualno u Srbiji imaju skoro svi gradovi u Banatu, Nis i juzni gradovi, dobar deo Beograda i da ne nabrajam dalje...

https://i.imgur.com/VJ6lDd4.png

19. Pa nije on mislio po procentu roma. Nego po broju srba koji se ciganišu.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.