Koronavirus u Srbiji 2

1. Opak burn, svidja mi se i sto si razmislio zasto sam to napisao umesto da mi samo odgovoris nesto u svom klasicnom arogantnom poluobrazovanom maniru

2. melkijades:

"Пројекција је један од најпознатијих механизама одбране. Састоји се од тежњи и склоности особе да своје жеље, импулсе или садржаје подсвести који нису прихватљиви за сопствени его, пројектује на друге особе приписујући им сличне особине".

isto melkijades, 10x:

bivsi sef fbi, jata, sta njemu treba da prica to pod stare dane, umesto da uziva u penziji.

projekcija nije kad ti neko kaze da si budala, nego kad na nekog projektujes svoje zelje, vrednosti i stavove kao njegove i na taj nacin objasnjavas stvari.

najociglednije je kad covek opisuje nekog drugog coveka koji je potpuno drugacijeg karaktera, obrazovanja, nacionalnosti, vere, drustvenog, materijalnog statusa i ima potpuno drugaciju perspektivu na svet, kad mu turis svoje zelje i strahove i onda donosis zakljucke o tome zasto taj neko to nesto radi.

to je projekcija.

3. Koronavirusom je zarazeno ljudi.

4. takodje je i kad nadjes sotonu, bilo zivog ili izmisljenog, i das mu sve svoje psihopatske, potsvesne zelje i osobine koje ti je drustvo i motka potisnulo duboko u potsvest gde ih drzis bez rezona zasto je to lose, vec jednostavno znas da je to lose, a nikad nisi imao priliku da preispitas sebe i da vidis gde si slab, a gde jak i da se pomiris sa nekim stvarima.
    drugim recima, nikad nisi bio odgovoran za sebe, a ni za druge.

ne, sotona je onaj koji nas truje zarad sopstvene materijalne dobiti, niko ko je na vlasti nema dobre namere, gejevi kvare drustvo i ja to nikad ne bi radio. nema tu diskusije i da se pita zasto, zna se sta je pogresno.

sta pricas, projektujem.

5. dokle god pricas da moc kvari ljude ne bi trebao da imas ni trunku vlasti.
    dokle god pricas da bogatstvo kvari ljude trebao bi da ostanes sirotinja.

najgore je kad iskreni puritanci dobiju moc na krilima (po njima iskrene) kritike kako su ovi prethodni bili korumpirani, jeli decu i slicno. ili imaju nekog drugog djavola koji kvari cistinu i dobrotu ljudske duse.

6. Dosadila brate ova korona, čekam da se ovaj sad talas malo smiri pa da idem popravljat zube.

7. Celt primer koji si naveo sa tim bivšim direktorom jata je krajnje pogrešan.

- Sa djavolom je pak tačan, ali ne u potpunosti. Ali o tome ne vredi da razgovaramo, to su teme bez kraja i konca koje nas najčešće nigde ne odvedu.

- ..."Nikad nisi imao priliku da preispitas sebe i da vidis gde si slab, a gde jak i da se pomiris sa nekim stvarima". Ovo je već krajnje pogrešan stav, jer čovek se ne preispituje kako bi se pomirio sa svojim slabostima već kako bi ih iskorenio i sebe učinio boljim čovekom.

- ..."Ne, sotona je onaj koji nas truje zarad sopstvene materijalne dobiti, niko ko je na vlasti nema dobre namere, gejevi kvare drustvo i ja to nikad ne bi radio. nema tu diskusije i da se pita zasto, zna se sta je pogresno". Ne, ne projektuješ već se služiš jednim istim obrascem neprestano, na šta sam ti u više navrata ukazivao - kalupom. Navikao si se na to, diskutujući sa Trajforsom i poznavajući ljude koji se koriste jednostavnom tehnikom koja se naziva "obrazac ponašanja". Ljudi se najčešće služe negiranjem, potiskivanjem, obrascima, šemom, kalupom...Znam da si stekao izvesno obrazovanje i životno iskustvo, ali vrlo slabo se služiš psihologijom. Tumačeći stavove i postupke drugih otkrivaš i govoriš daleko više od sebi, svojim načelima, vaspitanju (čak detinjstvu), tome koliko čitaš i s kim se družiš. Znam da ti ovo deluje nadobudno i prepotentno, ali tako je. Moraš početi da uzimaš u obzir da sam ja čovek koji se služi profilom (ne uvek na častan način) o kom gotovo da nemaš bilo kakva korisna saznanja, ili su ona, u najmanju ruku, nepotpuna. Ja s druge strane znam zbog čega provodim vreme na ovom (naizgled) beskorisnom mestu, znam šta je ovaj profil, čemu služi i koliko mu dozvoljavam. Ako zaista želiš da pronikneš u ljude - uvek im dozvoli da te makar malo potcene. Ubrzo ćeš uvideti s kim imaš posla i do koje mere možeš da ih puštaš u svoj život, to je neobično korisna veština koja te staje malo toga.

Žao mi je što su ti moji postovi mahom odbojni i neprijatni (za šta svakako ima razloga); u drugim okolnostima, verovatno bismo se sasvim dobro slagali i čak bili prijatelji.

8. Što se tiče sirotinje i bogatstva, puritanstva i moći - ovde si apsolutno u pravu. "Nema goreg gospodara od bivšeg roba" što bi rekli stari ljudi. Derviš i smrt je možda i ponajbolji primer u prilog tvojoj tvrdnji - pročitaj ako si preskočio.

9. vidis, lepo si to rekao. nit sam nesto nacitan iz psihologije, nit se nesto posebno razumem, koliko volim da tupim o tome.
    i da, potpuno si u pravu sa ovim da ovo sto sam reko sto ti radis se strucno ne zove projektovanje, nego mu je strucni naziv "uobicajeno jedenje govana", ili sta vec radis planski sa ovim profilom kojim mislis da nas pvnujes

10. you cant spell "projekcija" without "cija"

11. Ne može niko da te pvnuje ili trigeruje (šta već), to radiš sam. Time se svakako ne bih služio jer je, u najmanju ruku, detinjasto. Nema smisla da me optužuješ za jedenje nekakvih govana, jer u najmanju ruku traćiš sate i sate na ovom mestu iz dana u dan, bez ikakve koristi za sebe i druge, ne znajući ni zašto to uopšte radiš. Čak i ne želiš.

12. a sto bi morao da imam korist od necega?
    jel moze samo da mi bude zanimljivo prepucavanje sa random ljudima ko sto si ti? sto jeste, bio ti trol ili ne.

13. Niko da objasni melkoru sto kirkengard nije mogao da bira vakcinu kad ga zvali telefonom nego ga zvali za odredjenu osta covek u rebusu

14. Koliko sam ja skapirao ovaj profil služi Melkijadesu da 'vežba pisanje', šta god to značilo, zato su mu postovi ovoliko nakinđureni i čas je nadobudni sveznajući gatekeeper vrhunskog znanja, čas je pokajnik kome je žao što nas muči sve ovde, čas je doktor psihologije ili doktor svega i svačega generalno. Samo ne kapiram poentu? Jel to neko ispipavanje tržišta, kao neka anketa, kako pučanstvo doživljava i reaguje na pisanija mladog Melkijadesa? Nemoguće da je to jer je ovaj forum oličenje mrtvila gde se vrti istih 20ak ogorčenih likova, mahom muških. Možda jednostavno ventil, dođe čovek ovde i ispiše šta mu sve padne na pamet, pa ko hoće sebe da muči neka čita. Uživo je jednostavno teško naći sagovornika koji bi bio spreman da sasluša sve ono što stane u jedan post ovde, začinjeno nadobudnošću i tim 'holier than thou' stavom. Nemam nameru da vređam čoveka, ali stvarno takve ljude ne volim i izbegavam ih u širokom luku. Ok, pametan si, obrazovan si, načitan si, ništa od toga te ne čini boljom osobom od mene ili bilo kog drugog, siđi sa svog visokog konja što bi rekli braća Englezi.

15. Stoga što te kvalitetna i konstruktivna komunikacija ne bi ostavljala praznim, tupim, nevoljnim. Ovde je svaki razgovor sam po sebi iščašen, što i nije čudo jer - nemamo nikakvih obaveza jedni prema drugima. Ne poznajemo se niti gradimo prijateljstva, ne gledamo se u oči i jedva da bilo šta znamo jedni o drugima - dakle, nema odgovornosti. Nema kreativnih tema, velikih misli, ozbiljnih razgovora koji oplemenjuju čoveka - pa zašto bi onda dolazio ovamo iz dana u dan?

Zašto mlad, zdrav i prav čovek dobrog vaspitanja i solidnog obrazovanja traći vreme na bitku sa vetrenjačama, Sizifov posao, rasipajući reči u vetar - kada to vreme jednako može da posveti "pravim" ljudima od krvi i mesa, potencijalnim prijateljima, ženama - enciklopedijama, sportu, usavršavanju u struci, slikarstvu, instrumentima? Zašto bi nastojao da urazumi i popravi jednog Trajforsa i prepucava se sa nekom tamo skupinom slova? Zato što nešto kompenzuje.

Kao što znaš, najglasniji čovek na ulici je najtiši kod kuće. "Daj čoveku masku i reći će ti istinu". A ovo je maska. Neće reći da ga nešto boli, izbacuje iz takta, žulja, da nema samopouzdanja...Ali i ne mora. Čovek sa maskom sme - da kaže, da se raspravlja, da kaže ljudima da su idioti i govna i da mu smetaju, da ga ugrožavaju...Učeći druge ne učiš sebe. Popravljajući druge ne popravljaš sebe. Strah, opasnost i zlo koje vladaju u svetu najverovatnije su oni koji su vladali u kući dok si bio dete, i "Nered je u svetu jer nered je u meni".

Nego - raspravljao bih ja sa tobom nadugačko i naširoko, ali manjka nam tema. Jedino se oko ove mačujemo (za šta sam i sam kriv) i uvlači nas u sebe, a baš ništa nam ne donosi. Pošto već tupimo o psihologiji - ako ti preporučim neke stvari, hoćeš čitati?

16. Šmo, ona pokajnička tema je zaista na mestu i stvarno sam se ljudima izvinio iz srca - vrv više zbog sebe (čime se ne ponosim) nego zbog drugih, ali nisam imao nikakve zadnje namere. Stvarno se izvinjavam za neke stvari, čak i Gambiju, koji bi me vrv zavoleo kao brata nakon drugog piva.

Ali da - ne možeš tvrditi kojekakve budalaštine koje se kose - ne čak ni sa razumom već same sa sobom, ili nazivati ljude budalama, a da bar ponekad zbog toga ne dobiješ po ušima. Složićeš se da je pošteno. Ako pak malko prelistaš, uvidećeš da ovaj prostor podosta koristim za kačenje lepih i pametnih stvari - naslova knjiga, filmova itd. Čisto da platim članarinu :)

17. Moja loša karakteristika je nestrpljivost sa ljudima koji ne žele da slušaju. Kad objasnim nešto i to ne da objasnim nego objasnim bogovski, da se sve i jedna stavka 100% prostim jezikom shvati tako da i najveći tudum može da odnese svaku mrvicu toga što sam izneo na sto ondak tu ja stavljam sebi tačku. Ne drugima, nego isključivo sebi. Kažem dovoljno si uradio nemoj više, mlatiš praznu slamu... Eto zbog toga mi nikako ne ide sa celtom da se objašnjavam jer lik iz svakog posta izvlači samo najtanju granu i čak i nju gleda da ostruže da dobije čačkalicu s kojom će kasnije da te bocka tamo gde si se već puno puta češao i time čak uspe slučajno da istroluje haha
    Celte - poslednji put ti govorim da je sve priroda i ta plastika i taj ekran ispred tebe je priroda, ultimativno priroda (bog/univerzum) operira u pozitivnom, negativnom i neutralnom tako da konotacije poređenja veštačkog i pravog (pogrešno je reći prirodnog zbog ovoga malopre iznetog) moraš uvek držati na vagi. Otrov u rastvorima postaje lek. "Neprirodno" je pojam koji nema apsolutno nikakvog smisla u stvarnosti, njegov jedini smisao je leksički. S tim na umu ja bih rado primio vakcinu za koju 100% znam sve sastojke, njihov izvor i količinu, koja me neće jebeno rekreirati iz korena i za koju sam se prethodno uverio da radi jer je testirana u više ciklusa, napominjem da bih svakako pre nje uzo da se lečim potvrđenim preparatima (potvrđeni preparati za mene nisu FDA approved sranja nego ono što sam ja lično testirao, ne samo ja već i uži krug familije i prijatelja) pa tek ako to sve fejluje i ako baaaš baaaš nemam alternativu i ne pomaže mi čak ni hlorin dioksid reko bih dajte tu bocu. Posle svega što sam godinu dana ovde pisao malo mi je iritantno da mi odjednom napišeš da sam se usro od virusa i to bazirao na činjenici da sam zapeo da je virus iz laboratorije. Sramota me je malo samog sebe ako stvarno nisam uspeo da doprem do tebe iako sam stotinu puta izneo srž materije i histerično se smejao reakcijama na najbezopasniju pandemiju u istoriji bezopasnih pandemija - pišljivi kronavirus, jedan od stotina virusa sličnih gripu. Da ne spominjem da ga (još uvek!?) niko nije izolovao i rekao eto ga sedi u Petrijevoj šolji slikajte ga. Ono što su izolovali je DNK eksozom https://prntscr.com/xudr9e

Za kraj ostavljam jednu lepu slikicu da uzvratim bockanje, ovo je bukvalno celtova najveća noćna mora lol
    https://prntscr.com/10mjuj8

18. Zaista ne pamtim da smo se oko bilo čega slagali, ili lepo neslagali.

19. Melke jel mi mozes odgovoriri na pitanje iz teme ,,podijeli sa vukajlijasima,,?

20. Kvrcnuo je brat, ali ok, verovatno je i nas neka muka naterala da palamudimo da ovom govnetu, samo je problem u nadmenom stavu i potpuno rasklimanoj logici.
    Čovek je oličenje teoretičara zavera kakvi su se nakotili na tone od kad je omogućeno svakom da serenda neograničeno preko interneta. Gledam ljude oko sebe, stvarno katastrofa koliko Melkijadesa vidim, rođaci, komšije, prijatelji, ljudi koje sam smatrao pametnim, koji su završavali škole.. - iste priče, isto odsustvo zdrave logike, isti šablon rezonovanja po principu - gledam samo ono što potvrđuje moj početni stav i sve neke sumanute ideje, paranoja opšta. Da li nas stvarno prskaju kejmtralisima ili nam ubrizgali čip? Nejasno mi je da likovi koji veruju u kejmtralise se upravo ponašaju kao da su najviše poprskani istim. Čoveče, ni na jedno pitanje nisi normalno odgovorio i konkretno šta te je neko pitao, al zato kad se raspišeš u nedogled o nebitnim stvarima to je koncentrat ricinusa za svakog koga muči konstipacija. Šta nas lažu više koji kurac, jel povećavaju brojke ili smanjuju? Jel običan grip ili oružje iz laboratorije da nas potamani? Šta imaju vučićevi botovi sa pandemijom raširenom po celom svetu? (ovo je pitanje i za bombaša prsotinu No2)?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.