Vaccina

1. koje su ti preskočile od kirije i hrane, obrćeš ture, i gledaš smrdelu sirotinju što lopata govna za 400 evra sa VISINE.

onda skontas labokva i das mu dux i carape

2. ma jeste to.ko misli da je tamo med i mleko.mnogo stvari se meni ne svidja tamo.pre svega ne mozes da imas svoju kucu.sad ozb.misljenja sam da svako treba da proba.ja ne mogu da pricam o zivotu tamo jer nisam ziveo.a to da budem neko i nesto to mene ne zanima.i da imam mnogo kinte krio bi to ko zmija noge.exponiranje me ne zanima.kao sto je radio pokojni kosmajac.meni je bitno da mogu da priustim sebi sta mi treba, sto bi se reklo.da imam jahtu ne bi niko ni znao da je imam.sta ima ko da zna kad ja volim da sam plovim i pecam.

3. prototip osobe koja je neko i nesto u srbiji, a nije do grkljana u mutnim vodama

Ovo je onaj klasični malogradjanski stav, svako ko je nešto stekao je prevarant i picka.

U srbiji se jednostavno ne može al kada odem preko pokazaću vam ko sam ja.
    Onda ceo lajf izblejis do penzije i leta kada nemos dočekati nazad da pokažeš trofeje jer si maloumni bednik

4. Labokv ima objektivne ciljeve, uživanje bez mnogo truda samo još da se nešto desi...

5. Sevast ovo se odnosilo na dijalog iz serije, Bob (Bora Todorović) se vraća iz Švabije u Vlasotince valjda, sreće se sa Šurdom, vozi dobra kola, nosi lepo odelo, puši dobre cigare, naručuje skupa pića, plaća devizama. Šurda onda traži da ga povede i njega preko da i on tako uspe. Kad ode tamo dobija iste sranje poslove kao i ovde, i skonta da Bob ustvari ne zna kada će sledeći put da jede, a kamoli da ima neke velike pare i poslove.
    E onda pred kraj epoizode mu kaže u smislu "pa to sam mogao da radim i dole, ovde sam došao da postanem neko i nešto" (situiran, poštovan itd.)
    A Bob mu odgovara "može, al DOLE. ja kad hoću da budem neko i nešto ja se vratim dole"

6. pod "neko i nesto" ne mislimo na "ima solidno para" jer to mozes i na zapadu realno, sve i da kreces od nule

pod "neko i nesto" mislimo na osobu koja ima 1) bas dosta para, 2) uticaja u drustvu, 3) postovana je od velikog broja ljudi

7. https://www.youtube.com/watch?v=M8xwoeSQNNc

Baci pogled, vredi, malo remek delo, uvek se setim kad pričam sa ljudima koji su bili, išli, jesu preko.
    40 godina kasnije ista je suština

8. ja radim ko rob.ne zalim se.a to za zanat je dobra ideja ja mislim da bi mogao da budem stolar.

9. Sevast, ti si debil sad je definitivno

10. mister no, jasan mi je fenomen koji ismejavas, i kapiram da 90% ljudi radi to jer su skontali da zivot na zapadu nije med i mleko, pa ajd da se makar iskurcim dole u selu

i naravno da ima mnogo ljudi u srbiji koji imaju solidnu lovu i lepo zive i nisu prevaranti, ali ako je to definicija "biti neko i nesto", ja tvrdim da po toj definiciji mozes biti neko i nesto i na zapadu, naravno tesko radeci poslove za minimalac, ali radeci iste one poslove kojima si u srbiji postao neko i nesto - sasvim sigurno

al ja sam iz konteksta skapirao da tvrdis se to odnosi na nesto vise od toga, i da to, iz nekog razloga, mozes samo u srbiji tj. maticnoj zemlji

11. kakav uticaj i postovanje velikog broja ljudi, to znaci da ti se nakacilo 300 parazita i dupeuvlakaca koji te moljakaju i tapsu po ledjima.ako te to cini srecnim onda budi neko i nesto.uclani se u stranku

12. pod "neko i nesto" mislimo na osobu koja ima 1) bas dosta PARA

Ovo može da izjavi isključivo guzica od osobe

13. Bravo lab, sevast vidi sreću kako bi drugi trebali da ga vide i imaju kompleks.

14. Ovo može da izjavi isključivo guzica od osobe

debilcino debilna umobolna, govorio sam o znacenju koje taj izraz ima u kontekstu ove diskusije, a ne o tome sta ja smatram da treba biti zivotni cilj i po cemu treba da se ljudi vrednuju

bukvalno ne secam se da je ijedna osoba na sajtu malicioznije citala moje postove od tebe

15. Pa konj si što uopšte navodiš takve primere. Realnija opcija je da si guzica nego da nisi.

16. Pa to je poenta, ne moraš stvarno da iole uspreš tamo, kada dođeš ovde uspeo si samim tim što su preko. LOL kapiraš. Ko kad s Kriptona dođeš na Zemlju.

17. Ko Celt u Svajcarskoj, protrnem svaki put kad pomislim

18. al ja sam iz konteksta skapirao da tvrdis se to odnosi na nesto vise od toga, i da to, iz nekog razloga, mozes samo u srbiji tj. maticnoj zemlji

U Srbiji uvek možeš da nisi stranac sa čime napolju možeš samo da se pozdravis. Sve ostalo su budalastine al mnogima znači kad skontaju da ne može sve da se kupi. Bude im bezveze, stekao sve a opet građanin 2gog reda.

19. jeste caro, isti si tilmo sto kaze, nema se duse. izgubilo se.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.