Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
jel ti stvarno mislis da su pare jedini razlog zasto ljudi idu iz ove zemlje?
Ne, idu zbog kvalitetnijeg vazduha i gej sloboda. Ko ne ide zbog para i karijere taj je moron.
Ne pričamo o vili u spaniji.
evo vam jedan insajt od mladog zelenog gastosa: srbija je toliko moralno kapitulirala da je ljudima i s duhovne (a ne samo materijalne) strane postalo prihvatljivije da budu gradjani drugog reda u svabiji nego svoj na svome u otadzbini
odo da se malo detoksiram od sajta ko bombaj
Kad ukapiras da Srbija kao takva ne postoji tad ces početi da misliš. Te šeme blagostanja kroz medije piju samo konji koji imaju trip da je negde tamo lepše jer je ovde loše a ne znaju ni šta je tamo već ih život u međuvremenu nauci. I to je ok.
Jbg zavisi iz kog aspekta gledaš život. Ako imaš keša od rođena pa mogu da te poguraju starci sa prvim stančićem autićem, onda si na konju pičiš petom brzinom i predobro ti je i u Tutinu. Ako počinješ sa nule jebeno je i da si se rodio u epicentru Pariza. Objektivno, ako središ život u Srbiji što je moguće i bez neke pol pozicije, nema potrebe da ideš ni za 10k eura mjesečno u Berlin. Jedino ako izvagaš da ti je ljepše to zavisi od toga jesil sklon promjenama, izaslku iz komfort zone i slično.
Ja lično ne bi i ne planiram da idem na Zapad prvenstveno zato što mi je trenutno dobro i što mislim da dodatnim trudom može da mi bude samo bolje. E sad jebem ga, ne znam kakve mogu biti okolnosti, sve se može promijeniti ali sam iskreno lik koji bi patio za rodnim krajem i što se nekako ne bi mogao pomiriti sa tim da sam otišao jer znam i svjestan sam da je i dole moglo dosta bolje ali bože moj
Ja se osećam kao gradjanin drugog reda jedino u poredjenju s Maorima.
Pa brate ako gledaš N1, čitaš Danas i ispran ti je mozak kako ovde nema DeMoKKrAtiJe, našhe urušene InSttItUcIjE, da onda ne ideš zbog para.
Srbija najgora zemlja, Srbi, narod gubitnika i podanika. Treba sve da nas bude stid što smo se ovde rodili, i da dopustimo da nas asimilira ko god hoće. Da ime Srbija nestane iz kolektivnog sećanja.
Pandemija je zapravo prošla neće biti novih talasa nebitni su. To sad ide samo usput.
Nova tema je pokrenuta, ekonomija recesija, danima se već piše o cenama svega i rastu svega i planiranim nestašicama svega. Baš slučajno svi u isto vreme iako cene skaču već zadnjih 5-6 meseci.
Još jedna veštački izazvana recesija...sve se ponavlja. Sada se treba naviknuti na novu normalnost, poskupljenje i nestašice svega. Nova normalnost.
hahah da.zemlja tupavih luzera.mi kao pricamo nesto o drugim zemljama.ne znam kome se jos desilo u novijoj istoriji da mu otmu deo teritorije.sad pricaju za kosovo da je srce nase zemlje, pre su valjda pricali da je najnerazvijenija teritorija.srce zemlje i uzmu ti srce pa kome to jos moze da se desi hahahah.tito kriv hahaha.ajde da se tesimo tako jer je stvarno katastrofa da priznamo sebi da smo tolko glup i nesposoban narod kome su uspeli da otmu deo teritorije..
Nije ni čudo kad 90% življa nije u stanju da nabroji ni pet gradova ili manastira na KiM niti su ikada zapravo bili tamo. Jedino što većina ljudi u poslednjih 80 godina zna o tom mestu jeste da je tamo bila Kosovska bitka, živi brdo Šiptara, ima gomila crkava i manastira i nije bogato ko drugde kojekuda. Uostalom nisu samo uzeli, malo smo i prodali a malo valda i poklonili.
Jbt koji autošovinizam wtf.
Izroka te kapitalistički deo planete zarad pravljenja najveće nato baze u Evropi pod parolom ljudskih šiptarskih prava i odma plačete kao pičke. Za nas je zapravo najbolje da ameri ni ne odu jer to samo znači nove sukobe sa šipusima a jelte ne ruši nam se vlastiti komformizam pa da labokv mora obuče trendžu i duks koju je dobio na poklon i da se kolje sa šipusima. Ko jebe kosovo mi smo jadni samo nek ide.
Za Kosovo ovaj status najviše odgovara svima jer svako ima deo koristi, a narod, ma ko jebe narod.
pa da i kad su se otcepili onda smo poceli da pricamo kako je kosovo nase srce.luzeri kakvih nema u svetu.a o sebi mislimo da smo vitezovi.dok smo mi jeli zlatnim viljuskama boc svaba je jeo prstima.jeste jer smo bili pod rimskim carstvom a germani nisu.mozda je to zbog toga hhahah
Labokv ti bi bio dobar bot, samo te još nisu otkrili. Imaš taj botovski kapacitet.
da smo bili pametni pa da damo amerima da prave bazu, mi smo se protivili tome jer cuvamo rusiju hahahah
Za vreme druga tite nisi ni mogao da vičeš kako je Kosovo srce Srbije, jer bili smo jelte Jugoslavija. Ništa tradicija, vera, crkva, teritorija - samo bratstvo i jedinstvo.
mozda bi ne znam.imaju baze po celoj evropi i mi kao nesto prkosimo.jos su ubedili ovaj narod da mozemo da pobedimo.i onda su nas naravno zgazili ko napolitanku ali i dalje nismo naucili ko smo i sta smo
Inače, od svojih oko 700 godina postojanja, Patrijaršija, Dečani...Živeli su u miru i stabilnosti nekih jedva 50. Ostalo vreme bivali su ugroženi, opkoljeni, napadani...I svejedno su opstali. Ne da Bog svoje bro.
Jbg ne mogu pojave dugog trajanja da se objasne jednim uzrokom u dve rečenice ili preokrenu/preusmere preko noći.
Bio sam dole baš sad za Vidovdan, u Gračanici, na Gazimestanu i u Banjskoj. Teško se živi, jako jako teško - 2% profitera naravno živi jako dobro, pored toga još možda 3-5% ljudi, ostalo je gola muka i jad. Sve je tamo u bedi i suprotnosti, vrlo ružan i negostoljubiv krajolik - brda razbacana bez ikakvog reda, drveće i žbunje raste bukvalno iz kamena, manastiri stari 700 i džamije izgradjene pre dve godine. Ogromne slike Ramuša i Hašima preko čitavih zgrada. U našim selima - zastava na svakih 10 metara bukvalno, u njihovim - albanska, jednako zastupljena. Svuda nekakav krš i djubre. Hipermarket sklepan po poslednjoj modi, i kraj njega deponija visine pet metara. Kuće ili polusrušene ili poluizgradjene. Kroz Gračanicu teče reka boje rdje; poslao bih vam malo slika da se čudite, divite i užasavate ali me mrzi. Malo o "činjenicama" (kako tvrde tamošnji meštani i koliko sam uspeo da pohvatam)
- na jugu živi daleko više ljudi nego na severu, tako da o otcepljenju nema ni govora, to su gluposti i magla
- Srba na KiM ima dosta više nego što nam mediji prenose
- sveštenici i monasi spavaju sa kalašnjikovima (bukvalno)
- niko se ne uzda u nekakav Beograd niti misli da će se stvari rešavati mirnim putem
- ljudi tamo medjusobno saradjuju sve više, trguju, čak se i druže. O nekakvim sukobima nema govora, sve tenzije su veštačke
- Šiptari su shvatili da nemaju prijatelje nigde, Amerima šište jaja naravno a Albanci ih gledaju kao nižu rasu i žele samo zemlju i rude, ne i njih. Tako da i oni masovno beže odande. Nema šta da ih zadrži jer - niti je njihovo, niti tamo imaju nekakvu istoriju, tradiciju, industriju, bilo šta. Znam da zvuči suludo ali razbiće se i nestati, kao što su i došli.
Sve što treba da uradimo je da prolongiramo ovu situaciju narednih 50 godina. Da se zaista ništa ne pitamo i da je moguće, uzeli bi ga i proglasili nezavisnim davnih dana, ne bi nas maltretirali da nešto priznamo i potpišemo već dve decenije.