Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
vučićev špric>sveti gral
Ali količina spinovvanja koju ovaj lik proizvede po karakteru komentara je neverovatna. Ovde se priča isključivo o vakcini, niko nije spomenuo mere koje jbg kurcu ne vrede ovakve kakve su i još će ostaviti masu ljudi bez hleba. Ne budi debil.
Krizni štab ovi i epidemiologija su svuda fejlovali, nauka generalno nije.
Žere treba da budu taman toliko relaksirane da imamo konstantan broj slučajeva, a nedovoljno relaksirane da taj broj bude ekstremna. Bilo kakva zabrana kretanja je retardirana. Sa konstantnim brojem slučajeva, stvaraš predvidiv, kauzalni sistem na koji se mnogo lakše navikne, i uklapaš u rutinu, bolje predvidi potrebu za resursima itd.
Kod ovog čas sto, čas 6000 slučajeva, samo dodatno praviš sranje, jer pored svih ostalih sranja, moraš konstantno da akaš ljude, opremu sve s mesta na mesto, menjaš im ustaljene režime i ostalo, pritom, onda kad imaš 6k slučajeva dnevno, resursi ti budu toliko prezauzeti da mnogo više ljudi umre i praviš sranje.
Dakle, neke mere, tipa obavezne maske, rastojanje, popunjenost objekata svakako treba da ostanu na snazi, i da budu jasno definisani i kontrolisani, dok sa druge strane, ovo čas zatvaranje kafića, te rade do pet, do šest, deset, isti kurac. Tek mere zabrana kretanja i rada radnji nemaju smisla nikakvog.
Vakcina je samo još jedna društveno odgovorna stvar koja treba da se odradi, ne samo zbog odgovornosti prema sebi, nego i prema drugima, jer jbg, u najmanju ruku mnogo si manje infektivan čak i da zakači koronu, kada te vakcinišu, jer se brže izboriš sa njom, ili ne razvije simptome ili šta god.
Priča je samo o vakcini, a što se ostalog tiče, ti svuda u svetu imaš dve histerično strane ekonomiste i epidemiologe. Epidemiolozi su se pokazali kao ne medicinsko osoblje, najobičniji menadžeri koji su po 30 godina ladili jaja za slučaj da zatrebaju, makar moje mišljenje, i toliko van tokova vremena, da kad je dogorelo, naravno su već debelo zarđali i nemaju pojma šta rade. Jbg, da u krizne štabove širom sveta treba ubaciti psihologe, sociolog i ostale, i ljude generalno koji bi mogli da se stave na neku normalnije, ne toliko subjektivan tačku kao ove dve druge grupacije.
Problem je što se ne možeš izdati u odgovornost pojedinca, ali to se može regulisati na n drugih načina.
Ne mogu da se raspravljam sa likom koji se svađa sa zamišljeni neprijateljem i konst pripisuje neka sranja koja niko izgovorio nije. Nije sve crno belo.
Al' dobro, tebi retard verovatno to što je neko za vakcine automatski znači i da je za zaključavanje, sranja i slično. Al' to je već do tebe i do tvoje ničim potkrepljene arogancije. To koliko si šupalj pokušavaš da prikriješ jeftinim koeljovskim monolozimani opštim mestima. Al jbg kontam, da je korona još depresivna u ravnici, pa ti oprašta tvoju ružnu prošlost.
Solidnih 2 jovora duzina posta
Pa dobro je rekla
Reme Soja i ti se verujem niste vakcinisali, cepate Luka samo i ne mož se zarazite XDD
Ti si vidim pretekao od korone? Izgleda da ni u u zagrobnom životu neće lika koji nosi patika-cipele. Je l' možeš i dalje da pojedeš kilo pečenja, ili ti opao apetit? E da, i napuši se kurca onako uzgred.
Preterao sam. Dva dana bilo gusto
Mogu.
Pa napušim se nema šta.
U ekipi lekara za kovid bolnicu čijoj sam šef, javlja mi se kolegenica da je pozitivna. Putuje zajedno do posla svaki dan sa još troje kolega. Troje su pozitivni, jedna kolegenica nije. Vakcinisana.
Sve je to nebitno, ja sam šef ekipe od 20 lekara, patišpanj je ovo, ne pro vaccine post
A da ti ljudi znaju da ti nisi sposoban da budeš šeg svom životu po postovima twojim
ja sam sretan kad god vidim nekog da je uspeo, zato pozdravljam i samo napred do holivuda
Ja sam sretan makar u pesmi ovoj
Stiže ovaj rat lagano, Grci čujem vojne vežbe pokreću s Izraelcima kakav je kod njih zakon što se tiče odlaska u vojsku?
Muškarci imaju redovan vojni rok od 9 meseci za većinu rodova, odnosno godinu dana za avijaciju i mornaricu. Ženama nije obavezno, ali mogu da služe dobrovoljno. Ne možeš da izbegneš kao kod nas nekad, jer te čeka do 45 godina, pa studiraj koliko hoćeš. Relativno ozbiljna vojska, ne na nivou Turske, ali nisu za bacanje.
https://streamable.com/0no8nx
https://prntscr.com/11vxayn
Melkor da nije kukavni patetičar davno bi postao neki Miroljub Petrović u košulji s gornjim dugmetom zakopčanim
Ili rolci
Scena: prvo i pretposlednje javljanje u emisiju “tajna večera”, Senka iz borče, inače iz one fele nečujnih i prezrenih intelektualaca, osoba koje razmišljaju svojom glavom, se zanima da li treba primiti rusku ili kinesku vakcinu; melkijades sam u studiju, za stolom, na kajronu sevaju brojevi za inostranu tihu manjinu, pod dlanom mu knjiga koju promoviše “magna carta servitutem” blago konspirativne tematike, jednako blagim tonom joj odgovara:
“Jeste li čitali Markesa?”
Ma zajebi ovo, zamislite samo tunjaviju i neiskreniju verziju željka malnara - jednako sve zna, samo nigde nije zapravo bio i spoznao, znanje mu je doslo bezgrešnim začećem, moralna vertikala pravih vrednosti mu je sinula odozgore i ovaplotila pamet.
Melk je najvise protiv kineske vakcine,ona ga bas nesto pogadja.
http://nojabforme.info