Vaccina

1. jes tebra zaebali me na max, imam grižu savesti još od pandemije :D

2. ma nije, delis ljude na one sto kapiraju i ovce, umesto na one sto nemaju pojma i svesni su toga, i one sto nemaju pojma al misle da znaju.

ova prva grupa obicno bolje prolazi, al nije prijatno da budes svestan svoje ogranicenosti, nema sta, izbegavam i ja, da ne bude sad da solim pamet :)

3. ne znam samo de nalazite te fatalisticke pitalice fazon moras nesto da se odlucis "nema ali" udjes u tu ulogu na osnovu kojih gradiš posle odrednicu nečijeg karaktera jer bate svi mi želimo da spasimo 10 ćivota

to ko ono u oš pitanja da odabereš neko da umre ali pazi sad mora da umre moras da odaberes razunes

4. evo jos jedan misaoni eksperiment: da cara kapira sve o svetu, bolje od svih ostalih, dal bi drvio patku na vukajliji ili jebem li ga sta, ladio jajca na jahti na karibima. jel ga samo dobra dusa sprecava da svo svoje poznavanje sveta ne pretvori u licnu prednost u odnosu na ostale ovce, ili samo jede govna.

isto vazi i za nas ostale. potpuno isto.

5. delis ljude na one sto kapiraju i ovce

ne brt, na one koji se informisu i one kojima preporucuju

umesto na one sto nemaju pojma i svesni su toga, i one sto nemaju pojma al misle da znaju.

ovo prihvatam iz ugla onih koji prihvataju stvari zdravo za gotovo i imaju poverenja u sistem, kako po ovom tako i po drugim pitanjima, mahom su to uspavani ljudi u sirem aspektu jer neko je to smislijo za nas

6. isto vazi i za nas ostale. potpuno isto.

ja sam na saitu jer sam neuspesan u ćivotu za razilku od tebe i jovora

jbt čemu ovo , čak sam sig da sam na karibima na nekoj jahti isto bi jeo govna ovde lol

7. ne brt, na one koji se informisu i one kojima preporucuju

mislis ti da si informisan, mislis. razmisljamo mi razlicito, al obojica pojma nemamo prijatelju. ja sam resio da verujem drustvu malo vise od tebe, i to je to. mozda zbog mesta gde zivim, iskustva, jebem li ga, al nista ti nisi prosveceniji od mene sto pisas uz vetar, i ja i ti smo svo svoje razmisljanje o vakcinama, a bogami i o ostalom svetu napravili dok cackamo nos uz ono sto razumemo, sto je vrlo malo.

ja sam malko svesniji toga od tebe, i tog konja cu da jasem dok te gledam odozgo. iako i nije konj nego magarac, i vuku se i meni noge po zemlji.

ali to je jebena poenta.

8. mislis ti da si informisan

ne brate, ti imas informacije samo iz a sektora i dovoljne su ti, ja gledam da imam info i iz a i b sektora kako bi mogao da vršim poređenje i napravim bolju analizu ako je moguća.

Kada kažem informisanost mislim na oba tipa infoa a ne na jednoumlje bilo kog tipa na šta ti ciljaš.

9. Cara jesi čuo za false balance?
    Lažna ravnoteža.

To je kad mediji (ili ljudi) koji pokušavaju biti "objektivni" jednaku težinu daju mejnstrim izvorima, i izvorima koji su u totalnoj kontri, i dosta manje kredibilni.

To u konačnici dovodi do realtivizacije svega i da ni u šta nisi siguran.

Ne možeš davat isti značaj svakom izvoru. Moraš gledati reputaciju, dokaze, track record.

Ne može neki tekst nekog lijevog portala ili nešto na bitchutu imati istu težinu, kao objava Torlaka npr.

Torlak ima dugu tradiciju uspiješnog djelovanja u zaštiti zdravlja iza sebe, i nije povezan sa aferama, masovnim trovanjem ljudi, itd...

A na bitchutu svaka budala može objaviti šta oće, i sastaviti konstruistati teorije kakve hoće. I nikom ništa. Ne odgovara za to ni pred kim. Zato mogu srati šta hoće. A torlak ako bi nekog zajebo odgovarao bi.

10. ne brate, ti imas informacije samo iz a sektora i dovoljne su ti, ja gledam da imam info i iz a i b sektora kako bi mogao da vršim poređenje i napravim bolju analizu ako je moguća.

nije. laku noc.

11. nije

dobro celte ocekujem neki kvalitniji sastav na temu zasto mozda nisam morao uzeti kovid vacu i kako su me prejebali lol

12. false balance

Jovore ovo sto si sve naveo ti je u ranku tvoje stare koja gleda informer i ofc da za nju nisu merodavne drustvene mreže i alternativni izvori jer tamo laprda ko kako hoće zarad popularnosti i klika, dok se na klasicnoj televiziji ipak znaju neka pravila i ne moze bilo sta da ide u etar, zna se red i zakon. A onda ti dodjes staroj objasnis da zapravo ćacilend blokira beograd i da studenata koji hoce da uce ima sve skupa 5-6 dok ti ona prica kako izmisljas i nista ti ne veruje

Tako funkcionise u praksi

13. bukv to sto verujes drustvu ili mass medijima u globalu moze da ima svoje uporiste u sportskim rezultatima, vremenskoj prognozi i receptu za pravljenje gulaša npr

za sve druge okolnosti je vrlo diskutabilno i podlozno manipulaciji po difoltu. Nema tu c slobode.

14. A torlak ako bi nekog zajebo odgovarao bi.

i ovo je isto banana od izjave, torlak kupile svabe davni dana ne postoji kao institucija a imali su afere nista novo, i u novije doba sa svim onim silnim vacama koje su trebali da prave pod vucelinom upravom, kinesku rusku ovo ono.

sad je to leglo nekih krezavaca šta si čuo pametno da su uradili za zadnji 20-30g

15. Ti izjednačavaš Torlaka i informer, jesi ti čitav?
    Pa informer ti je u rangu bitchuta po kredibilnosti.
    Žuta štampa oduvijek bio, i zna se čija. Nije uopšte mjerodavan izvor.
    Da si rekao "Politika", pa hajde, de...

16. ne kapiras jbg, to si ti povezao, ja sam ti doveo u istu ravan neki tamo cnn i informer u zavisnosti ko je ciljna grupa isti princip delovanja

bitchute je slobodni mediji i nije uporediv na tom nivou jer nije legitimisan, tamo može da se pojavi šta god hoćeš. Recimo yt je u ranku informera ako gledaš na bitchute, bitchute je u ranku sadržaja sa društvenih mreža gde nemaš cenzuru (x) dok recimo na fb ne bi prosao sa tim

pa skoro se zakerberg žalio kako je bio nateran da vrsi promociju kovid vacina, al jovor ima pamcenje ko ribica

https://pbs.twimg.com/media/GsfEtQOWoAAha4Q?format=jpg&name=small

17. caro, meni zanimljivo kolko ti mislis da si poseban i da znas nesto sto nije bas mejnstrim i cesto a tipa sad iz dupeta mogu da nabrojim bar jedno 10ak ljudi koje poznajem direktno/indirektno koji iste ove tvoje price pricaju do detalja, verovatno isto razmisljaju a moguce i zive kao ti. sto iz srbije sto odavde. kako ste bre svi dosli do istog misljenja nezavisnim razmisljanjem jebo vas?

jovor ovde sto ga zajebavas tipa 50x specificnija osoba od tebe. i od mene.

ocu kazem, nikako da skapiras, i ti si mejnstrim ovca, samo na drugom pasnjaku.

18. pa brt reko sam da sve staro 150dina, jok ja sam sve smislio lol

19. To što nešto ima "tradiciju" od 150 godina, ne znači da je ispravno.

20. Ne, vec samo da nije neka novotarija, kosto oni tvoji mejmuni sa redita vezali to za srbiju i za balkan fazon zadrti desnicari ne prihvataju liberalne tekovine nisu deo sveta lol

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.