Vaccina

1. Inače kod nas ljudi misle da su neki naši desničarski fazoni naša tekovina, i udaranje kontre zapadu, a sve je to uglavnom već smišljeno i isprobano u Americi, u Fox News / MAGA kuhinji.
    Bukvalno su izvezli svoje kulturne pokrete i kulturne ratove nama. A mi se primili, svako prihvatio ono što njemu odgovara.

Ima nekih i dobrih stvari u toj desnoj ideologiji, koju su nam takođe Ameri izvezli, ali ima i dosta glupih i štetnih.

Npr. Fox News je uspio ubijediti Američku sirotinju da je Trampova politika dobra za njih ekonomski, što uopšte nije tačno. Trampova ekonomska politika pogoduje interesima najbogatijih, njima je srezala poreze, a ukidaku finansiranje mnogih institucija koje su između ostalih pomagale siromašnima.

E sad, nije ni kod Trampa sve crno. Možda će sa tim carinama donekle ojačati domaću industriju, što bi bilo povoljno za njihove fizičke radnike npr. Ali generalno, te njegove politike nisu toliko pro socijalne kao što se predstavljaju, čak su zapravo više u korist bogatih.

Ali su ljudi za njih glasali jer je demokratska stranka takođe radila u korist bogatih i iznevjerila interese radničke klase koju je tradicionalno štitila. I onda se ljudi, logično okrenuli Trampu.

2. pa brt reko sam da sve staro 150dina, jok ja sam sve smislio lol

ma za sve ostalo i ovo. al eto, i sam kazes nisi smislio samo si uzeo pa ne prihvatas pricu grupe A nego grupe B, i sad kao nisi ovca.

3. cara: "ali ja gledam i A i B" ili tako neko sranje, pa vagam, ne gutam samo sto mi serviraju. vazi sinko. i ti i svi ostali informisani.

4. brt ovca si ako te izrade a ne ako slusas pricu a ili samo pricu b ili obe price

fazon slusas pricu a vacinises sa na koronu posle provalis da je bila propaganda ili slusas b koja sve vreme govorila da je u pitanju propaganda

5. Najlepše od svega je to što imamo celu ovu temu, pa možemo kompletno ispočetka da prelistamo šta se događalo i ko je ispao kolika gluperda i zbog čega.

6. aj kapiram ljude da ne veruju sta je bilo pre 100g i da moraju veruju propagandi po difoltu jel aj ti dokazi sta je bilo nisi imao licno iskustvo, al jbg imas primer u kom si ucestvovao može se reći dva puta prakticno (svnjiski + korona) a i dalje baljezgas neke teorije kako je plemenitije ubiti jednog coveka nego nego nekih deset, pa daj da se vacinisemo činimo dobru stvar pod parolom kako veruješ u društvo, veruješ medijima, pa ne bi ministri lagali, pa korporativni farmacetuski ektraprofit se podrazumeva, te vacine nabavljane ispod žita, povlačene vacine sa tržišta, novi tip vacine eksperimentalni, zatvarali te ispirali ti mozak ubeđivali te al

J O K
    O
    K

7. Sedma strana. Neverovatno mi je da je prošlo 5 godina a masa ljudi ostali jednako tupavi kao i tada, za promil jedan se nisu opametili.

Trka za vakcinom je krenula još sredinom marta, u njoj učestvuje desetak najvećih farmaceutskih kuća, prvih 3-4 milijarde otišlo je na istraživanje još u prvih mesec dana. Što znači da su neki vrlo uticajni i zajebani ljudi več potrošili desetine milijardi da nadju lek...I sad ti kao stekneš imunitet, virus oslabi i ostalo, i ko jebe staru dobru vakcinu. Neće da bude rodjeni, ima da je primiš u bulju i to pet santima, za svaki slučaj. Dve ima da dobiješ. Takozvani doktor Kon ima da nosi i dve maske ako je potrebno, ima da bude ne treći već sedamnaesti pik dvaesosmog talasa, ima da te maltretiraju na svakom koraku, neš smeti preko grane...Sve što bude neophodno, dok čovek lepo ne kaže - Au kurac, daj više to govno da se vakcinišem i da mogu da nastavim sa životom. E al onda prc - virus se menja, mutira, udružio se sa ovim sezonskim i jebiga, jedna nije dovoljna, moraš sad i drugu da primiš. I čovek šta će jebiga, što se mora mora se, preživeo ovo prvo pelcovanje, preživeće i drugo...

Poenta je zapravo u tome da ljude poput recimo ovog PH lika apsolutno ne zanima da kopaju malko dalje od nekakvog zvaničnog stava koje se forsira sa malog ekrana, a poziva se na nauku, razum, civilizaciju i ostala sranja koja zvuče dobro. U suprotnom, znao bi da je vakcinu jednostavno nemoguće razviti za par meseci, to su procesi koji zahtevaju godine ispitivanja i ostalo. Al ko sam ja da čoveka izvlačim iz zone komfora? Jer u principu, ljudska psiha ima dva odbrambena mehanizma - prvi je "to nije tačno", a drugi, ako ovaj prvi prevazidješ, glasi - "šta ja tu mogu". 99% ljudi se grčevito drže ova dva stava jer, ako pogledaju tek malo dalje iza njih, u startu uoče koliko je današnji svet tvrd, nepravedan i čak ponekad zao, i koliko su oni, kao pojedinci, u tom svetu sitni, nemoćni, nebitni...I onda je jbg teže uživati u konglomeratu svakodnevnih zanimacija i aktivnosti koje nazivamo svakodnevicom.

8. Tri stvari:

1. To da se oko vakcina napravio dobar biznis, to je tačno. Kao i to da su vakcine dodatno forsirane i zbog biznisa, a ne samo zato što su korisne. Što naravno ne znači da nisu korisne.
    2. Niko te nije tjerao da primiš ni jednu vakcinu, a kamo li više njih... pogotovo ne kod nas. Evo ja nisam primio ni jednu.
    3. Nije tačno da treba više godina da se razvije vakcina. To je možda nekad bilo tako, ali danas može da se razvije brže, naročito ako je hitnoća. To je mit koji plasiraju antivakseri. Vakcine se razvijaju sporije, onda kad nije hitno, i kad ima vremena, i kad se želi sve isprovjeravati 16 hiljada puta. Ali u suštini i ranije su se mogle razviti brže u nekoj hitnoći, a danas pogotovo mogu.

A ni ove vakcine za kovid nisu razvijene baš preko noći. Cijela 2020. godina je bila praktično bez vakcina, tek su od 2021. krenuli da forsiraju vakcine. Ja sam već preležao koronu (u novembru 2020) prije nego što su vakcine uopšte postale dostupne.

9. jovor beat the system + strah od žiga zveri = final win

budimo kao Jovori, promovišimo vacine al ih uredno nemojmo uzimati jer koji kurac šta vacina jebo vacinu, jesi morao - nisi aj ukurac

tu je celt da se žrtvuje i bude tester jer mora i neko to da radi

10. Niko te nije tjerao da primiš ni jednu vakcinu, a kamo li više njih...

slaga čovek premasno i osta živ...jbt djovaksa deportovali zbog tih gluposti al zna jova kako je bilo pamti on dobro!

11. Bukv. sam vam sve objasnio, da če da izmišljaju podviruse, uvode druge treće pete doze, zaključavaju te u kuću, ne puštaju preko grane bez sertifikata da si pelcovan i opet mi ne verujete. Vama na štetu.

12. promovišimo vacine al ih uredno nemojmo uzimati jer koji kurac šta vacina jebo vacinu, jesi morao

To je zato što taj strah koji sam ja konkretno imao nije bio realan ni racionalan (čega sam i tad bio svjestan, ali jebi ga, kad je prpa, onda je prpa), i na kraju se pokazao kao pogrešan i nisam htio da prenosim svoje strahove na druge ljude i da širim paniku.

A kad je na kraju sve to prošlo i kad je postalo sasvim jasno da je moj strah bio neosnovan, onda sam počeo otvoreno zastupati normalan, racionalan stav, a to je da su vakcine korisne i da nisu štetne. (Nikad nisam ni mislio da su štetne, imao sam samo strah religiozne prirode)

Dok sam još bio pod uticajem tripova, bio sam neutralan, nisam pričao ni za ni protiv vakcina. Nisam širio paniku, ali nisam ni forsirao ljude da se vakcinušu.

S tobom sam Cara kreno u prepirke oko toga, tek kad se cijela pandemija i priča oko vakcina završila.

13. To je zato što taj strah koji sam ja konkretno imao nije bio realan ni racionalan (čega sam i tad bio svjestan, ali jebi ga, kad je prpa, onda je prpa), i na kraju se pokazao kao pogrešan i nisam htio da prenosim svoje strahove na druge ljude i da širim paniku.

ovo ti se desilo na podsvesnom biću, naravno da si uvek znao da je to glupost i nonsens teorije zavera ali instikt je odradio posao na nesvesnom nivou. To ti je bukv urođeno, ko fazon kad vidiš granu nepravilnog oblika potencijalno mozak registruje zmiju npr i slične situacije, mozak predviđa probleme sa ciljem da zaštiti telo.

LJucka genetika i nagon za opstanak su daleko sofisticiranije oružje od kojekakvih medijskih propagandi. Sjebo si trilione dolara vredne korporacijske metodologije nesvesno zahvaljujući precima i genetici moj Jovore!!!

14. sad jbg tvoj problem Jovore je sto se trudis ostati max racionalan i sve razloziti na proste činioce sa osnovnom tezom ko i celtara kako iza korporativnog kapitala stoji čista, zdrava i failantropska namera. To govori da ste dobri ljudi svakako ali i tupavi (ne glupi) već otupljenih čula medijski oblikovani skloni verovanju sredstvima javnog opštenja i onda ideš po principu nemoguće da bi neko radio nešto na političkom kursu protiv mene iako ti se to dešava na dnevnoj bazi, i onda da ne odlepiš govoriš sebi kako postoji sigurno neki pametan razlog zašto je sve kako jeste...trudis se biti racionalan a na kraju si nista drugo nego korisni idiot. Nisu ti ljudi juce poceli se kontrolama masa, rade to vec vise vekova.

15. jbga ima svega, ali ono što znam nedvojbeno je da su istorijski vakcine spasile ogroman broj života i donijele više koristi nego štete, i ako tako gledaš onda je jasno da je antivakserski pokret generalno štetan, iako ponekad u rijetkim situacijama može da ukaže i na neku realnu opasnost i dobro je da i onu mogu da kažu svoj stav, da nisu cenzurisani, ali imam i ja pravo da kritikujem te teorije zavjera i da odlučim da neću da budem antivakser

16. ali ono što znam nedvojbeno je da su istorijski vakcine spasile ogroman broj života

ne znaš, nije dokazano već je medijski izmanipulisano. To je osnovni postulat na kojem cela ta vakcinalna priča počiva i ponavlja se kao Božija zapovest, istom tezom možeš da tvrdiš da lekari ne bi mrava zgazili zbog Hipokratove zakletve a u praksi...da ne nabrajam šta su sve u stanju lekari da urade za novac...

17. pa ti onda kad te nešto zaboli idi kod neke babe

ljekari su generalno ok, a ima i među njima govana kao i u svakoj profesiji

18. i nije to medijski izmanipulisano već je to naučni enciklopedijski podatak koji je postojao u knjigama dok još masovnih medija nije bilo ni u najavi

19. i nije to medijski izmanipulisano

jok i nije, stim da ti nigde ne pominju koliko su ljudi pobili ali ajde sad, to je onaj jedan sto bi ga celt pregazio ko dobar dan jer jbg

pa ti onda kad te nešto zaboli idi kod neke babe

a sto da idem kod babe, probacu nadjem proverenog strucnjaka koga cu licno da angazujem i platim, radi se o tome da ako odes kod 5 lekara velika je sansa da ces dobijes 5 razlicitih uputstava kako da resis odredjeni problem. Od toga neki mogu i da te ukanale svojim greskama, na kraju krajeva sistem ih štiti. Eno ni Konu ne mogu ništa iako se krije i retko izlazi napolje.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.