Vaccina

1. Ja sam se ove godine vakcinisao protiv vodenih ospica, molim lijepo.

2. pametno lol

a grip, najo?

3. Ma ovo za vodene ospice sam imao jedan konkretan medicinski razlog zašto sam to morao. Moram neke lijekove da uzimam koji obaraju imunitet, a kao klinac nisam to preležao, i sad kad bi mi se desilo da dobijem vodene ospice kao matora drtina, a još oslabljenog imuniteta, to bi moglo biti mnogo opasno za mene.

A grip jok... grip ko grip... nisam za to nikad uzimao vakcine.

4. e jbg

al zajeban je grip, preporuka je svecke zdravstvene organizacije da se svi vacinisu ne znam sta bi ti gejc reko na ovo moj Jovure

5. https://srbin.info/svet/gilen-bareov-sindrom-povezan-sa-17-vakcina-ukljucujuci-kovid-i-vakcine-protiv-grip/?lang=lat

sa akcentom na:

Он је рекао да је мало вероватно да ће системи за надзор сигнала о безбедности вакцина обухватити пуну учесталост нежељених догађаја.

sto ce reci da se nuspojave vaca prakticno zanemaruju i nemarno zavode a ono sto se stvarno prikaze je neki minimum

6. Tačno je ovo za Gilen Bareov sindrom, zaista vakcine to mogu uzrokovati.
    Samo opet pitanje je koliku čemu treba dati težinu. Ako bi htio 100% da bude nešto bez ikakvih nuspojava, onda ne bi mogao ni jedan lijek uzimat.
    Ali ovo je legitimno pitanje, nije teorija zavjere.
    Evo ima i ovdje o tome:
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250922000956

7. Samo opet pitanje je koliku čemu treba dati težinu. Ako bi htio 100% da bude nešto bez ikakvih nuspojava, onda ne bi mogao ni jedan lijek uzimat.

Ok, al ne radi se toliko tome. Vise ti je efekat da te neko nagovara/prisiljava a o nezeljenim efektima ti prica kako ih nema ili ce te malo boli rukica i da je sve bezbedno fazon to teorije zavera nista ne brini. Dok za lekove nisi u obavezi, sve ide na tvoj teret. Tu je ta glavna razlika.

Sad ide ona prica o imunitetu krda koja je teska fejkara.

8. a o nezeljenim efektima ti prica kako ih nema ili ce te malo boli rukica i da je sve bezbedno fazon

A šta ti misliš da li ljekari kad pacijentu propisuju bilo koji lijek, sa njim detaljno prolaze kroz sve moguće nuspojave koje su pobrojane na upustvu, i kojih bi mogao napraviti poduži spisak, za skoro svaki lijek. A neke od njih su rijetke, i mogu biti nekad i fatalne. Za skoro svaki lijek. Kad bi ljekari to pričali svakom pacijentu, pola ljudi ne bi htjelo uzimati nikakve lijekove, pa bi onda umirali od tih bolesti od kojih boluju, ne bi se liječili.

Ako je neka nuspojava jako česta, ili jako ozbiljna, spomene se, ali većinom ti se svodi tipa "Uzmi ovaj antibiotik 7 dana na osam sati" i to je kraj priče.

9. Evo ti pročitaj za najobičniji aspirin koje sve ima nuspojave:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Aspirin#Adverse_effects

10. a jbt jovore sad si izbojlerisao da lekovi imaju nus pojave evo nisam znao, pa fazon ako mogu lekovi mogu i vacine sve je to NoRmAlNo

upravo sam ti reko, razlika sto sa vacinama plasis ljude da ce pomru i nameces im zakone ubedjujes ih da je vodica i posle se pravis lud fazon kako niste znali desava se to. Za lekove to ne radis i jasno je regulisano jer je proslo kojekakva testiranja sto vacine posebno ove korona za koje agitujes nisu prosle.

11. Možda je bilo malo više pritiska da se ljudi vakcinišu nego što je trebalo, možda nekih 30%. To je moglo biti da bi se više zaradilo na vakcinama, ali je moglo biti i iz čiste predostrožnosti. Jer nikom nije u interesu da se virus nekontrolisano širi i da preoptereti zdravstvene ustanove, pa da onda ljudi umiru i od bolesti koje se inače rutinski liječe. Kod tog pritiska za vakcinu, nije poenta bila samo da zaštitiš sebe, već i da doprineš sprečavanju cirkulacije virusa. Ti i ako si mlad zdrav, možeš se zaraziti, pa onda prenijeti virus na neku babu, đeda, koji mogu da umru. Sad, činjenica je da vakcine nisu uvijek spriječavale zarazu, već su češće samo ublažavale simptome, tj. dovodile do toga da neko ne dobije teži oblik korone.
    Ali ipak u određenoj mjeri jesu i sprečavale zarazu. Dovoljno tipa da ti smanji šansu da ćeš se zaraziti za 30%, to kad se posmatra na nivou kompletne populacije znatno usporava cirkulisanje virusa, i može da spriječi određeni broj slučajeva kod starijih ili ljudi sa slabim imunitetom koji mogu da imaju težak oblik.

Osim toga inače ljudi po svojoj prirodi ne vole prevenciju i ne shvataju je dovoljno ozbiljno. Puše, puca im kurac za rak pluća. Piju i voze. Ne vežu pojas. Dok god nešto nije prisutno u sadašnjosti već samo postoji kao neka moguća, potencijalna opasnost u budućnosti, ljudi to ne shvataju ozbiljno. Zato neće ni da se vakcinišu, jer nemaju uopšte percepciju buduće opasnosti. Boje se vakcine jer nju vide, ona im je pred očima. A ne boje se korone, jer im je ona negdje u magli, kao neka daleka mogućnost u budućnosti.

Znači tu je problem u ljudima što ne tretiraju jednako sadašnje i buduće prijetnje.

12. Nesto kao ti sto izbegavas vacu za grip, ko zna koliko si ljudi vec pobio prenosenjem a ides okolo kasljes i glumatas da si zdrav. To je ta spika sto si gore napisao c/p pamflet epidemiologa

13. Nisam se vakcinisao još, al na nos sam probo jednom 2019.

14. Добра слика косовару
    Ајде Јово напусти сајт реко сам ти и то одма

15. Najlakše Cara udariti na ličnost. Ja kao prvo ne kažem da sam savršen, niti da se i sam svega pridržavam, a kao drugo, nisu ni postojale preporuke da se mlađi vakcinišu protiv gripe, jer jednostavno epidemija nije ni blizu na tom nivou.

16. Ок напусти сајт сад

17. Brate oladi malo... ako ti se ne sviđa moje prisustvo ovdje, imaš milion drugih sajtova na raspolaganju.

18. АЛО НАПУСТИ САЈТ БРЕ КАД ТИ КАЖЕМ

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.