Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Kad smo kod doprinosa ja npr uvek uzimam papirnu kesu kad idem po leb i jaja, znaju me svi u dućanu i tapšu me po ramenu ponekad
Ubico drveća
Koristim samo totebeg od recikliranog pamuka
i sta kazu agendisti, kad svi predju na elektriku, pogase nuklearke i termoelektrane preko cega ce se puni elektrika?
Koju? Od čega?
A istina je "vakcine imaju pozitivan risk/benefit ratio i kao takve su donijele dosta koristi i spasile veliki broj života u pandemiji, i mnogo većem broju ljudi su spasile život nego što su naudile".
Antivakserska priča je ono tvoje "Ja bi to zabranio da daju starijima", a stariji su najugroženija grupa i baš njih je korona najviše kosila.
Ovo ti je cisto propagandisticko nabadanje jer koji drugi skor bi i mogao biti. Jok objavice realna stanja boli ih kurac
ovo drugo matorce su najvise i bockali, bukv nemas kontrolnu grupu da ustanovis istinu.
U stvari imas, Afrika se nije ni 10% vacinisala i nije bilo neke price o smrtima katastroficnim scenarijima i apokalipsama. Ni u evropi nije svuda bila podjednaka vakcinacija a sustinski svuda je bilo manje vise isto. isto bi bilo i bez vacina.
Dakle najvise su vacinisiani riknjavali upravo tamo gde je bila mas vacinacija.
celte vid u cemu ucestvujes, ljudi pune elektriku na dizel agregatima
https://b2232832.smushcdn.com/2232832/wp-content/uploads/2018/12/IMG-0738-800x450.jpg?lossy=1&strip=0&webp=1
https://preview.redd.it/ah-yes-the-big-diesel-generator-that-is-parked-right-behind-v0-xhcytcov3pvc1.jpeg?auto=webp&s=d257911423954e228cb56d87fbd7f2e3fcc4c871
lolcina
Nije tačno. U područjima sa hladnijom klimom zemlje sa većom stopom vakcinacije imale su manju stopu umiranja od korone. Npr. Bosna je imala jednu od najmanjih stopa vakcinacije i najvećih stopa umiranja od korone.
Afrika je tu izuzetak. Tamo je bilo malo vakcinisanja, a i malo umiranja.
Međutim to je lako objasniti time da je tamo topla klima koja ne pogoduje širenju korone. Znači imali su i manje zaraženih, pa onda logično da će manje da umre. Takođe u Africi je mnogo mlađe stanovništvo, a mladi se mnogo lakše nose s koronom.
Tako da ne možeš koristiti Afriku kao argument.
Pogledaj čitav svijet. Ali fokusiraj se na hladnije krajeve, a ne na tropski svijet, vidiš u Evropi da je istočna Evropa, koja se manje bockala lošije prošla od zapadne.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/World_map_of_total_confirmed_COVID-19_deaths_per_million_people_by_country.png
S kim vi raspravljate unedogled
U brazilu cepa ciča zima, sve starac do starca uvoze mladu radnu snagu iz afrike pa zato nisu skroz crveni hahah
jok samo korona bila prisutna i tokom leta. Zaboravio si, nije to sljakalo kao sezonski virus nego je trajalo non stop bukv i sirilo se tako da ti prica o hladnijem klimatu i pogodovanju širenja pada u vodu.
I ovde se lepo vidi da su ameri i jevropljani najvise ginuli a pri tome bili i najvise vacinisani.
prema ovoj tvojoj mapi belorusija odlicno prosla iako je hladniji klimat, a bukv imali su antikovid propagandu sto ce reci i manje vacinacije, nije bilo obaveza i sl.
a pazi i razliku recimo sever afrike i jug jevrope, ovi dole nevacinisi a ovi preko sredozemlja vacinisani ko mejmuni a klima u mediteranskom delu slicna gde i zivi najveci broj ljudi. Itd itd
Tldr
ja bi ovu mapu pre nazvao teznjom pojedinacnih vlasti da se vise pokazu pred who
setimo se samo kako su se smrti prijavljivali, 3 godine se samo od korone umiralo (da pocetim nema ni jednog slucaja gripa). Debankuj to sta kae wiki
Јоворе мрш са сајта
Večiti student vikipedistike i jutjubizma
Дипломирани студент Википедистике(латинично издање(ијекацива)), мастер Јутјубологије са тенденцијом на докторат, масер, и продавац у руском супермаркету са све опремом козачке капе.
у потпису Јово Јоворијевич Јовор
i jovore da objasnis kako su fazon svecka i portugal imale istu smrtnost, nije bas da su iste zime
i pajsad ledena kanada bolje prosla od jamerika koja ima toplih krajeva koko oces, kako jbt
i zasto je grenland u ranku nevacinisanog madagaskara
U Africi ima još nekih faktora kao što su:
- siromašnije, uglavnom ruralno stanovništvo, nema toliko puno cirkulacije po gradovima, kao u Evropi, (ali je to mali faktor)
- slabo razvijen zdravstveni sistem gdje se uopšte ni ne prijavljuje kad neko umre od korone. Većina ih nije vidjela bolnice, vjerovatno su umirali po kućama, i to se nije ni evidentiralo
A na kraju krajeva, ne znam ni ja sve da objasnim... pogotovo ovo za ove tropske krajeve... Ima svega, svakakvih izuzetaka. Jasnija ti je slika ako gledaš Evropu gdje je uglavnom istok lošije prošao...
Evo ti pogledaj, pa vidi jesu više umirali ovi na Zapadu što su se više špricali, ili je PAJSAD OBRNUTA SITUACIJA:
https://www.statista.com/statistics/1111779/coronavirus-death-rate-europe-by-country/
evo ja cu ti objasnim, nemaju infrastukturu da im propagiras i da ih vacinises. Nemos ni da im naplatis. Zato je vacinacija bila 10% a smrtnost ista ili i manja kao i tamo gde je 80-90% (australija recimo). Sto znaci da ovi koji se max vacinisali radili to jer im gejc tako reko a oni provalili da mora da se dize panika kako bi i ovi glupavi skontali, sto ste jeli govna ti i celt kako to tako mora jer retardi ne kapiraju
i cus sad ovo bugarska neki sampeon kako islo po medijima reko bi da se broj italijana prepolovio.
Jopet ti kazem ova statistika smrtnosti ti je neadekvatna jer je sve bilo "od korone". Davali ljudima pare za to da potipsu, bolnice dobijale vise para, osoblje vece plate itd itd
da nije vlademerovič presko trajalo bi i dalje
*VALDEMEROVIČ
Kad smo kod Australije, na onoj prvoj mapi nju nisi komentarisao.
Sva se žuti... minimalna smrtnost. A špricali se ko ludi. Šta ćemo sad? A? A? A?
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/26/World_map_of_total_confirmed_COVID-19_deaths_per_million_people_by_country.png