Vaccina

1. pardon, Dreimacht

2. Guram prste u čakru da ja radim to

3. Pa evo upravo dođosmo do suštine i do onoga o čemu sam ja govorio. Svi tražimo neku svrhu i nešto što će nam pomoći da se krećemo u ovom svetu sa nekim osećajem sigurnosti i olakšanja (i psihičkog i egzistencijalnog).
    Pored svega što se dešava u svetu i silnih nedoslednosti i presedana oko svega vezanog za ovu pandemiju ti si izabrao da ignorišeš taj deo.

Zašto? Pa upravo si dao odgovor. Kakav bi to bio svet u kome postoji neko toliko zao da svesno ubija ljude bez trunke savesti. Ali to je ono što se dešava i bilo je takvih slučajeva kroz istoriju složićeš se.

Ti sebi nikada nećeš dopusiti da sagledaš ovu celu priču iz svih aspekata. Sve i da dođeš do nekih zaključaka koji malo drmaju tvoju poziciju, ti ćeš naći načina da to opravdaš sebi. Jer ako izgubiš to, i ako u ovom svetu zaista postoje takvi ljudi, da li vredi živeti? Kako si i sam rekao.

Ako tražiš neki drugi smisao ili svoju svrhu, potraži Boga. Ovo ti govorim bez trunke sarkazma. Zamoli za pomoć i za usmerenje i budi siguran da će doći.

4. Al bog ne postoji, što da gubi vreme tražeći ga

5. O itekako postoji. I najviše se bori za one koji lutaju. Najveći je prijatelj kojeg možemo imati.

6. https://rs.n1info.com/vesti/radnike-cistoce-koji-prskaju-komarce-napadaju-da-ih-zaprasuju-koronom/

Poslednjih dana, u jeku akcije suzbijanja komaraca na području Beograda, radnici "Gradske čistoće" učestalo trpe napade pojedinih građana koji ih optužuju da prskaju njih, a ne komarce, virusom korona, a ne insekticidom.

Verbalni napadi na radnike Gradske čistoće eskaliraju i u fizičke, pa je skoro zabeležen i jedan napad sekirom

7. tradicionalni srpski sportovi

8. Tipično novinarstvo danas. "Napadaju ih da ih prskaju koronom". Ko rodjo? Stotine ljudi svakodnevno, oduzimaju im opremu i lome je na licu mesta? Ili je neki tip jednom nešto dobacio, možda baš i nije pri sebi (zvanično, svaki 10ti stanovnik Srbije koji slobodno šeta ulicama ZAHTEVA redovnu pomoć stručnjaka), ili ih je neko trolovao? Šta je tačno rekao, je l pretio, citirao nekoga sa Balkan ufo - bilo šta? Ne. Ovo nema za cilj da ljude o bilo čemu informiše (jer ovo i nije informacija) već da pojača utisak, oblikuje stav i mišljenje, i ljude uljuljka u zadovoljstvu jer su dovoljno obrazovani, civilizovani i savesni da ne nasedaju na ovakve priče. Posle ako se negde i pojavi čovek koji iznosi rezultate nekakvih analiza i dovodi u pitanje zvanične stavove, ljudi su u fazonu - ovo je jedan od onih što veruju da nas prskaju koronom (ravnozemljaš, antivakser itd.

9. U principu n1 je suštinski isto što i kurir ili informer, samo je namenjeno drugačijoj publici te stoga mora biti drugačije upakovano, upristojeno, našminkano..Privid nezavisnog i objektivnog novinarstva.

10. Н1 је веће срање од Информера и Курира

11. e kakva je situacija u Srbiji sto se tice antivakcinasa? jel znate ljude? posto, mnogo se prica o tome a ja uzivo znam samo jednu osobu koja je stvarno to, i nije bas pod libelom generalno.

aj da ne racunam vukajliju ovde cenim sve trolovi osim triforsa, koji je verovatno trol i on.

jel je situacija malo ih al su bucni ko i ostali aktivisti, ili tipa ko u vestima Vucic kad izadje pa kenja kao nece ljudi da se vakcinisu, svaki treci odbija boze moj boze moj. a ono ustvari verovatno ima 5 vakcinaciona centra u srbiji ako zivis u nekom selu mora ides u beograd sa 80 god da primis vakcinu, pa ta malo zabacenija sela ko jebe, i zato stala vakcinacija kod nas.

12. Ima kelte dosta nazalost, pola populacije je u tom fazonu verovatno, trecina minimum

13. e kakva je situacija u Srbiji sto se tice antivakcinasa? jel znate ljude?

Ако рачунаш људе који неће да приме ово срање, знам их пун курац, укључујући и самог себе, а ако мислиш на оне стварне, знам фазон једног лика и то је то.

14. ima ih dosta, licno znam bar 10-15 ljudi, i to razlicite dobi, inteligencije, nivoa obrazovanja, itd

uglavnom je prica da nece ono sto je neprovereno, a kad postavis jednostavno pitanje sta cemo u novembru kad opet krene da divlja, bude "bemliga bice toga svakako"

15. Pa u pravu su svakako

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.