Шта је највредније што Србија има?

1. Prošli život - '44. - '89. Baš smo bili govna u tom periodu, iz ma kog ugla da posmatraš stvari.

- Hrišćanski ugao - odrekli smo se Boga i prešli u ateizam, školski primer zamene vere za večeru. Ljudi rekli - vidi druže Bog, crkve su kul ali fabrike su bolje, i ti si ok ali Tito je sad malo više ok. I dobri Bog rekao važi ljudi kako god, neću da se mešam.

- Nacionalno - patriotski ugao - pogaziš sve za šta si se borio i udješ u koaliciju sa narodom koji je istrebio 500 - 700.000 tvojih sunarodnika u logoru koji se više ne pominje. Istovremeno, bacaš ruže pred noge čoveku koji ne samo da je sve to omogućio već je nastavio da pohranjuje po jamama, pećinama i Golom sve što iole razmišlja i ima malo časti i samopoštovanja.

- Zdravorazumski ugao - došao čovek s puškom, rekao - od mene nema niko blji, niti će biti, ima da me ljubite u dupe dok sam živ. Moj rodjendan će biti državni praznik, držaćeš me na zidu umesto ikone, ispiraću ti mozak televizijom, kinematografijom, muzikom i jednoumljem i bićeš srećan.

Epilog - ovo. I pošteno je ovako, zašto da se lažemo. Kvalitet ljudi u dijaspori je nemerljio veći od domicila.

2. pa naravno da je veći kvalitet ljudi u dijaspori kad su to mahom potomci izbeglih četnika, šta je valjalo u Beč je otišlo

3. Nisam poznavalac lika i dela pokojnog djenerala, ne volim da se bavim tim segmentima istorije pošto su škakljivi...Ali ovo mu svakako ne možemo osporiti:

„Lako će vama biti da stvarate tu vašu novu državu sa omladinom koja je vaspitavana i školovana u Kraljevini, voleo bih da doživim da vidim kakvu će državu stvoriti vaša komunistička omladina.“

4. Poremeceni ste LOL

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.