Шта је највредније што Србија има?

1. Prošli život - '44. - '89. Baš smo bili govna u tom periodu, iz ma kog ugla da posmatraš stvari.

- Hrišćanski ugao - odrekli smo se Boga i prešli u ateizam, školski primer zamene vere za večeru. Ljudi rekli - vidi druže Bog, crkve su kul ali fabrike su bolje, i ti si ok ali Tito je sad malo više ok. I dobri Bog rekao važi ljudi kako god, neću da se mešam.

- Nacionalno - patriotski ugao - pogaziš sve za šta si se borio i udješ u koaliciju sa narodom koji je istrebio 500 - 700.000 tvojih sunarodnika u logoru koji se više ne pominje. Istovremeno, bacaš ruže pred noge čoveku koji ne samo da je sve to omogućio već je nastavio da pohranjuje po jamama, pećinama i Golom sve što iole razmišlja i ima malo časti i samopoštovanja.

- Zdravorazumski ugao - došao čovek s puškom, rekao - od mene nema niko blji, niti će biti, ima da me ljubite u dupe dok sam živ. Moj rodjendan će biti državni praznik, držaćeš me na zidu umesto ikone, ispiraću ti mozak televizijom, kinematografijom, muzikom i jednoumljem i bićeš srećan.

Epilog - ovo. I pošteno je ovako, zašto da se lažemo. Kvalitet ljudi u dijaspori je nemerljio veći od domicila.

2. pa naravno da je veći kvalitet ljudi u dijaspori kad su to mahom potomci izbeglih četnika, šta je valjalo u Beč je otišlo

3. Nisam poznavalac lika i dela pokojnog djenerala, ne volim da se bavim tim segmentima istorije pošto su škakljivi...Ali ovo mu svakako ne možemo osporiti:

„Lako će vama biti da stvarate tu vašu novu državu sa omladinom koja je vaspitavana i školovana u Kraljevini, voleo bih da doživim da vidim kakvu će državu stvoriti vaša komunistička omladina.“

4. Poremeceni ste LOL

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.