Prijava

Skonto sam jednu stvar: inteligenciju ne koristimo dovoljno često u životu. Uglavnom se taj IQ na kraju svede na to da lakše naštrebačiš neko teško gradivo i dolazi najviše do izražaja u akademskom i donekle profesionalnom aspektu života.
Pride, dadne ti možda malo sofisticiraniji ukus, malko drugačija interesovanja, i solidnu dozu anksioznosti (jer kao što Bora Čorba kaže: kako je lepo biti glup - glup čovjek ne može do kraja da skapira zajebanost određenih stvari i sve implikacije i zato ga boli kurac, a pametan se brine...). Ali ne koristi se baš toliko često za ono za što bi trebalo: dovitljivo i originalno snalaženje u novim situacijama.

E sad, da ne kenjam previše s uvodom: ovdje postujte praktične stvari koje ste uradili, a koje iziskuju određeni nivo inteligencije, npr. kako ste se snašli u nekoj situaciji, ili kako ste neki problem riješili na nekonvencionalan način.

Evo da počnem od sebe:

Izgubio otvarače za pivo (znam imao sam dva, al ne mogu naći ni jedan), a ne da mi se da ko divljak otvaram od sto, zid, i sl. I šta sam uradio? Sjetim se da na frižideru ima dosta magneta i kontam, neki od njih je garant napravljen kao otvarač. I stvarno nađem magnet otvarač na frižideru i ko dingospo otvorim pivo.

Nakon što sam provalio da mi se kompjuter sam od sebe gasi jer mu se klima dugme za start, raskačio sam dugme i sledećih nedelju dana palio kompjuter šrafcigerom - samo bih malo dodirnuo pinove za paljenje na matičnoj, metalni šrafciger bi napravio spoj koji pali kompjuter. tako nekih nedelju dana nakon čega sam s drugog kućišta razlomio dugme tako da ostanu samo one osnove i žice, to prikačio i sproveo sa strane kućišta, i dan danas ga na to čudno dugmence palim. to je vrhunac moje inteligencije, mada ne bih to baš nazvao primerom inteligencije...

Još jedan primjer:

u apartmanu nam nije funkcionisao Wi-Fi. Inače u tom apartmanu je RANIJE bio ruter koji je bio direktno povezan na internet, al pošto ove godine nije bilo turista, oni su to ukinuli da ne plaćaju džabe. Umjesto njega su stavili pojačivač, koji je trebao da pojača signal iz gazdine kuće do apartmana.

I ništa mi se konektujemo na net, na telefonu piše da ima neta, al ne otvara sajtove. Zovnemo gazdu da pitamo šta je u pitanju, i on nam objasni ovo gore napisano, ali kaže da bi net trebao funkcionisati normalno, jer ni gazda navodno nije imao neta, do provajdera je... Međutim sad kaže, njemu se vratio net, pa bi trebao da se vrati i nama, ali kod nas u apartmanu i dalje nema.

I onda se ja sjetim da samo promjenim mjesto tog rutera, pojačivača, da ga prebacim na drugi kraj apartmana, bliže gazdinoj kući, da bolje uvati signal. To gazdi nije palo ni na kraj pameti. I čim sam premjestio pojačivač, net kreno da radi normalno.

Očigledno je da si preinteligentan. Ali hrabri što nadljuski intelekt koristiš da bi činio dobre stvari.

Opasno bi bilo da takav mastermajnd zloupotrebi tu inteligenciju i oda se kriminalu tipa.

E dobar si... :)

ma nisu ovo neke posebne mudrolije, samo navodim primjere da zaživi tema.

Daj ti neku svoju...

Dabrov mozak : Moras da napravis branu!
Dabar : ZASTO
Mozak : MORAS
Dabar : OK