- DP
Ej pazi, Turčin pobije x ljudi u odmazdi i još fleksuje napravivši kulu od LOBANJČETINA, ono baaaš pišanje po faci.
A mi, čim smo oterali Turke umesto tu gnusobu da srušimo, mi se ponosimo, kao simbol stradanja.
Jel mi kao narod volimo da nas ponižavaju, šta?
U redu da smo mi taj spomenik napravili, ne ono je bukvalno tursko strašilo za ustanike, tipa bunite se, završićete u armaturi.
Ne razumem
- DP
Tipa, jel možete da zamislite šiptare u prištini da naprave spomenik u obliku hladnjače neeee ili još bolje, mi da ga napravimo a oni da ga štuju
- DP
Ne kapiram analogiju sa ronom artestom
Pa ako je mržnja protiv Turaka bila potrebna kao gorivo za efikasnije šibanje u 19-veku, zar nije dovoljna činjenica da su jebeno od nas napravili lego kockice. Sto 200 godina kasnije moramo da uzivamo u tom cuckovanju i dominaciji nad nama

Nikad Srbin nije znao kako treba da izgleda spomenik. Eto dokaza da je Meštrović Srbin kao i svaki larphrvat što je Srbin. Pa pogledajte samo onu sramnu statuu 'Pobjednika'. Prvo što izgleda kao nešto što bi ja nacrtao na času likovnog u sedmom osnovne. A drugo što nema nikakvo značenje. Sem što je dupe okrenuo prema Turskoj.
Pobjednik i Ćele kula su ubačeni elementi jevrejskih agentura. Prljavi Židi vijekovima teže da destabilizuju Srbiju i srpsko društvo. Neće se stoka smiriti sve dok ponovo ne počne da radi bioskop. Renoviraj, udari nove rerne. Staro Sajmište se otvara i sjaji kao suza Kosova. Kao najljepši božur s Kosova polja.
Smrt i anihilacija internacionalnog jevrejstva je prioritet.
- TI
Zločine ne treba zaboravljati ni relativizovati, a nisam pametan ako je pitanje da li je Ćele-kula potrebna kolektivnom pamćenju.
Neke stvari su suviše kompleksne, komplikovane, zamršene i nabijene emocijama tako da čovek ne može da pruži pošten uvid na netu u neobaveznoj raspravi.
Ova tema zahteva stručno mišljenje nekog dobrog istoričara.
Mislim da ćemo kao narod napredovati tek kad kolektivno izdržimo probleme savršenog pojedinca.
A savršen pojedinac nema probleme. 
Ćele-kula po mom mišljenju treba da bude na posebnom mestu, ne nužno turistička atrakcija, ali svakako mesto koje treba videti i o kojem treba govoriti strancima koji dolaze. Nešto nalik Krfu i Vidu, s tim da ni stranci na Krfu baš ne znaju za Plavu grobnicu. Al u svakom slučaju treba da bude da nekom sređenijem mestu od one kapele. Ipak je reč o jezivoj, ali vrlo simboličnoj i poučnoj stvari.

poserem ti se u usta
i tačno. trebaju djeca na ekskurzije da idu tamo i da se zna. da se zna da je to samo bila stanica na putu jevreja za palestinu. da se zna da su na toj stanici usput po prvi put u životu radili nešto fizički. da tamo nisu uspjeli nikog da prevare, slažu, da operu pare ili pobiju desetine miliona rusa kao njihovi boljševički rođaci sa istoka.
u toku, prije i poslije drugog svjetskog rata nijedan jevrej nije ubijen zato što je jevrej. bar ne od ruke nacional-socijalista.
mogao je da bude ubijen samo kao boljševik ili zločinac.
mit o holokaustu je mrtav. nek sam uđe u rernu ko god je toliko glup da vjeruje u ratnu propagandu staru 75 godina. kenjam vam se na vaših 23 miliona sapuna, gluperde indoktrinisane.

S jedne strane mogu da razumjem, sluzi i kao podsjetnik "evo koliko nas je sloboda kostala" i sve to, mislim iz ove perspektive govorim, zasto je oni odmah nakon oslobodjenja nisu srusili i sahranili ljude propisno, to vec ne znam.
Ali mi je ovo posebna prica
Godine 1937, prilikom proslave šezdesetogodišnjice oslobođenja Niša od Turaka, čišćenjem središnjeg dela objekta, pronađeno je više lobanja, **koje su ponovo ugrađene u kulu.**Slavimo godisnjicu tako sto uzimamo glave srpskih vojnika i vracamo ih u kulu. Da, ti sto si poginuo za slobodu, dje si pos'o, mrs nazad u zid, evo i malo bolji malter da ne bjezis vise.

Zbog ovakvih stvari. Zbog sličnih stvari i danas imaš spomenike staljinu i lenjinu po rusiji, koji stoje na 50 metara od spomenika herojima rata i žrtvama logora u Kolimi. Da se ne zaboravi, kako se ne bi ponovilo.
https://www.facebook.com/akomerazumeteoriginal/videos/285531266009302