Prijava

Hahahaha evo napraviću sledeće: pauza od 3 dana znači neću ni iz offa čitati pa kad se vrnem slatko ću da se smejem dok čitam o tome kako ljubite piše

Poljube ti kure treepko

trifors, jel u ta tri dana nestaje i korona kao sto si predvideo?

Mene interesuje kako li trifors opravdava sebi i na koji način racionalizuje i nastavlja da veruje u sve to kada se dogodi da se ove nebuloze koje najavljuje ne dese? Cenim da ih zatrpa novim zaverama zvog kojih se to nije desavalo. Nisam sve ispratio jer sam bio ubedjen da troluje a kada sam video da je ozbiljan malo sam propratio temu ali nisam otvarao linkove mada znam da je najavljivao hapšenja poznatih kojih naravno nije bilo itd.

inace ovo za skandinavce, oni su ukapirali kako zena moz da bude ono sto naci feministkinje piste da treba da bude, i da i dalje bude normalna zena, kao i da muskarac i dalje bude muskarac a ne ustrojeni klinac, i da to funkcionise.

Nemoj zajebavati celte, Finska mozda i funkcionise dobro, al kod njih i nema nesto nenormalnog SJW feminizma, ohrabruju zene da rade neke poslove koje ranije nisu toliko, sto je okej, al cak i to samo donekle, poslovi su im dosta podijeljeni na muske i zenske

https://thl.fi/en/web/gender-equality/gender-equality-in-finland/work-and-income

A imas drzave poput Svedske, koje su sve suprotno od ovoga sto si naveo
https://www.independent.co.uk/news/sweden-mansplaining-hotline-woman-get-report-patronising-male-colleagues-a7418491.html
https://www.lifesitenews.com/news/gender-neutral-swedish-preschools-teach-boys-to-wear-dresses-employ-gender
https://www.dw.com/en/sweden-officially-adopts-gender-neutral-pronoun/a-18386414
itd, moze se bukvalno cijela nova tema ispisati samo linkovima nenormalnih SJW sranja tamo

Plus, svi znamo da se zahvaljujuci svojim liberalnim stavovima Svedska dovela u rang sa Svazilendom, Bocvanom i Juznom Afrikom po broju silovanja i pozicionirala se u sami svjetski vrh, jer eto nece da budu rasisti pa da ne dozvole migrantima da dolaze u njihovu zemlju i rade sta oce

Tako da ne bih rekao da je Skandinavija nasla nacin da takva sranja funkcionisu, stavise, prilicno sam siguran da takva sranja ne mogu nigde da funkcionisu kako treba, jer su ih sastavljali prilicno nenormalni umovi, odvojeni od realnosti. Drugo je sto su te zemlje uglavnom ekonomski jake, moze se dobro zaraditi i svasta nesto, al gde god su se ove moderne ideologije uvukle - gore je nego sto je bilo

jel u ta tri dana nestaje i korona kao sto si predvideo?

Mozda i bi kad bi ova govna konacno prebrojala glasove, lol

kad bi uzeo mesta po srbiji, za svako bi rekao nesto, ok ovo je odavde zanimljivo, istorija, specificnosti, al kad dodjes do sapca, stvarno stanes, i pocnes da se razmisljas sta se tu dogadja osim auto pijace i vasara.
kraljevo-cuprija fazon. palanka

dobro, sad ga i ti pretera celte

koliko si puta bio u sapcu i sta znas o istoriji sapca i macve generalno?

slazem se da bombas preteruje, al ne treba ici u drugi ekstrem

Hahaha, pa hahahaha... ajde mali podsetnik za one sto nisu videli drugi sprat na zemunici do pocetka 20 veka:

Sabac su napadali: Matija Korvin, Zmaj Ognjeni Vuk i vama verovatno najpoznatiji Vlad Drakul. Bukvalno Drakula udarao na Sabac. Ne treba pominjati Misarsku bitku i komandovanje bitkom na Ceru iz Sapca. Kako jednom rece Kulinovica „Bjeo Šapcu ne bijelio se već u živoj vatri izgorjeo! Jer kod tebe Turci izgiboše Crni Đorđe da te Bog ubije!”

Okružna i varoška bolnica i apoteka, 1826. godine, prve u Srbiji; Osnovna škola 1826. godine, prva u Srbiji posle turske vlasti; „Glavna škola”, odnosno gimnazija koja nastaje 1837. godine; Prve pozorišne predstave daju se 1840. godine; Osniva se muzičko društvo kao preteća razvijenog muzičkog života u Srbiji — kasarna, kafana itd. I po završetku ere Jevrema Obrenovića razvoj Šapca se dinamično nastavlja. Sada on ima veliki značaj kao granicni grad kneževine Srbije prema Austrougarskoj. Ogroman deo trgovine sa ovim moćnim susedom Srbija obavlja preko Šapca. Izvoz svinja, konja, goveda, šljiva i drugih tradicionalnih srpskih proizvoda, pa čak i žira, ide preko šabačke carinarnice i luke, i ostavlja ovom gradu izvrsne prihode. Šabac se u to vreme mnogo brže razvija i napreduje u odnosu na mnoge druge gradove u Srbiji.

Druga polovina 19 veka - zbog svog tako ubrzanog razvoja i poleta kojim je odisao, kao i razvijenog kafanskog života, zaslužio je naziv „Mali Pariz”. Šapčani su u to vreme mogli da čitaju svoje novine, i to od 1883. godine, a od 1909. još 11 listova.

Na razmeđi vekova Šabac dostiže svoj puni prosperitet. Grade se velelepne porodične kuće u centru grada, letnjikovci u okolini, a sve to sa primerenim stilom i ukusom koji je diktirala tadašnja Evropa. Šabac je jedan od prvih gradova u Srbiji gde su u kafanu, uglavnom nedeljom pre podne, sa svojim kavaljerima išle i dame, što je do tada bila samo muška privilegija a za ženu gotovo nezamisliva sramota. Način odevanja i ophođenja kod gradske gospode već je uveliko kao u velikim prečanskim varošima. Početkom veka na ulicama se mogu videti već i po neki automobil i „velosiped”. Gradski život postaje prijatna kombinacija rada, odmora i zabave, a isti se udisao punim plućima. Dobru ilustraciju ovakvog šabačkog meraklijskog i boemskog načina života imamo u stihovima pesnika Dragiše Penjina:

„Kad je deda lumpovao, na tri šora i dva skvera, vozili su štap i šešir dva posebna fijakera”

https://www.youtube.com/watch?v=SPfCl0aTxuY

Prvi svetski rat: Od predratnih 14.000 stanovnika, jedva da je u životu ostalo 7000, a i broj postojećih kuća je bio više nego prepolovljen. Neprijatelj nije poštedeo čak ni šabačku crkvu. Kolika je uteha što se ovaj grad opet izdvojio u Srbiji, ali sada po stradalaštvu, i po svoja tri jedinstvena ordena dobijena za ratne zasluge: francuski Ratni krst sa palmom (1920), čehoslovački Ratni krst (1925) i Karađorđeva zvezda.

Posle svog velikog postradanja Šabac je nazvan, kao pandan slavnom francuskom gradu, „Srpski Verden”.

Milos Stojicevic Pocerac, Jevrem Obrenovic, Milorad Popovic Sapcanin, Stojan Novakovic, Laza Lazarevic, Vladimir Jovanovic, Janko Veselinovic, Andra Jovanovic, Stanislav Vinaver, Oskar Davico, Milic od Macve, Dusan Kovacevic, Saban Saulic...

Ovo samo ukratko. Od sada da ustanes kad uzimas usta srpski Verden ti neprosveceni bugare.

takodje poznat po broju sns glasaca na izborima (52.5%)

tjah, pokusavas da budes duhovit, ustvari si smesan... prozivati Sabac koji se jedini borio do poslednje kapi krvi u Srbiji je uvreda zdravog razuma.

poznat i po ciganima.

kažeš to kao da je nešto loše, ti rasistička svinjo

Tolko je dobar šabac na kavkaz si pobegao od njega da te granatiraju Jermeni i da jedes humus svaki dan jebem te usta

Ako ne znaš gde si parkirao kola, pogledaj, možda su u Šapcu

47.5%

prijatna kombinacija rada, odmora i zabave

52.5%

Srpska verzija 13/52 javne tajne