Postite li Veliki Petak?

1. A ima nečeg lepog u tome kad se porodica okupi pred prazničnom trpezom, meni su najlepša sećanja u životu vezana za te trenutke.

2. sama reč vera isključuje traženje bilo kakvih dokaza, slobodna volja koja je data ljudima... ne možeš tražiti dokaze u veri, ono što pomaže jesu iskustva ljudi vašeg okruženja itd...
    što se tiče slobode govora, to je ideal koji je u saglasju sa slobodom izbora, nigde nisam čuo da crkva brani slobodu govora... čak je i Isus rekal ne bojte se, upravo nedostatak slobode vodi u suprotnost hrišćanstvu

3. svasta isus pricao. odnosno oni sto to zapisivali

4. Jasam vernik ali ljudi jeste se ikad zapitali sta ako nas je neko sve vreme lozio za Isusa?

5. pa nije svašta, to ti je jedna od glavnih stvari koje je rekao... ne boj se, radi kako treba i ima ko misli o tebi.
    Inače ne razumem ogorčenost na religiju kod nekih, šta to loše hrišćanstvo propoveda? Koji to loš savet daje? 90% ateista ne želi da bude ograničeno, a uglavnom i nisu loši ljudi koji žive po načelima hrišćanstva, ne kradu, ne ubijaju itd... ne treba gledati na religiju kao na ograničavajući faktor, već kao savetodavno telo. Homoseksualqca dosta ima ateista jer biblija i crkva tvrde da je greh. Bog je stvorio čoveka i ženu, dešava se iz ovih ili onih razloga da se otkači hromozom i muško zavoli kurac. Ne znači to automatski da si proklet, zato postoji oprost greha, ispovest, pričest. Kao i kod drugih grehova. E sad, što je neko ogorčen zašto je to tako i što bi hteo takvu fundamentalnu promenu, pa druže to je kao kad bi hteo da uvedeš zakon da možeš ići po kućama i nekažnjeno jebati redom žene. Jednostavno je previše i udara na samu svrhu - produženje vrste.
    Uzmi za primer Kačavendu, pitaj ljude u RS šta misle o njemu - zaklaće te na ružnu reč. Kažu da je mnogi uradio za narod tamo. Isto mi je rečeno da je kao mali ostao siroče i da su ga sa 12 silovali i razvlačili kao džigericu, posle toga flipnuo. Ceo život se borio, na kraju poklekao, ali sad se okajava, živi u tišini i molitvi i to je to. Niko, apsolutno niko nije odbačen, čak ni najgori međi nama.

6. Bombas, kako ti kao vernik SPC i strastveni opozicionar reagujes kad Irinej da orden Svetog Save Vucicu? Ili kako reagujes na to da su Partizan i stadion Partizana zapravo decenijama bili posed tih "ateista komunjarskih"? I kako pogledas sebe u ogledalo kad Jagodince sprdas sto se nisu suprotstavili Palmi, a ovamo se ne bunis sto je na slobodi covek koji je optuzen za pedofiliju, nego to jos ublazavas?

Sto se mene licno tice, dokle god je crkva odvojena od drzave (a to znaci da se ne mesa u drzavna pitanja i da ne dobija ogromne pare iz budzeta), dokle god ne siri mrznju prema drugima i dokle god zakoni vaze za svestena lica kao i za sva druga, nemam nikakav problem da postoji hiljadu godina. Problem je sto u Srbiji nijedna od ovih stvari ne vazi, a vi veliki vernici i moralisti sve to opravdavate i zmurite na to i onda dodjete i kenjate kako su oni koji nisu vernici komunjare, saljes tu neke linkove kako ateisti vec imaju svoju drzavu - Albaniju, pa kad ti neko uzvrati ti glumatas kako ti nemas nista protiv ateista, nego su svi protiv tebe.

Sere mi se od tog licemerja i dvostrukih arsina.

7. Ateiste komunjarama nazivaju samo bumeri iskuliraj sev

8. A kroz istoriju crkva je ucinila jedno 5 hiljada puta vise zla od komunizma.

9. Paa samo jer je imala 2000 godina vise fore da to uradi

10. Jel bi radije ziveo pod komunizmom ili pod inkvizicijom?

11. Inače ne razumem ogorčenost na religiju kod nekih, šta to loše hrišćanstvo propoveda?

Odgovor na pitanja svrhe života i zagrobnog života. Nemaju ih ništa više nego što ih ja imam, a seru na sva usta, ne samo hrišćanstvo, nego religija u celini. E sad možda to i nije toliko loše, kad se uzme u obzir da propovedaju i moralnost, etiku, umerenost itd., ali jebem li ga, imam takav jedan neopisiv hejt i gađenje prema nekome (osobi ili instituciji) ko misli da je popio svu pamet sveta i zna odgovore na neodgovoriva pitanja pa se kurči kako je mnogo pametan.

12. Маестро ♦
    Jasam vernik ali ljudi jeste se ikad zapitali sta ako nas je neko sve vreme lozio za Isusa?

Evo jedan Melky momenat od mene jbg, ali pročitajte od Dostojevskog priču u Braći Karamazovima 'Veliki inkvizitor', tu je lepo i prosto upakovao šta su to crkveni oci i oni koji su došli posle Ješue napravili od onoga što je on propovedao.

13. Bombas, kako ti kao vernik SPC i strastveni opozicionar reagujes kad Irinej da orden Svetog Save Vucicu?
    ne bunis sto je na slobodi covek koji je optuzen za pedofiliju

a kako ti reguješ da je crkva bila jedina institucija koja nas je okupljala kroz istoriju pod ropstvom, očuvala kulturu i tradiciju. kako reaguješ na to što se baš u ovom trenutku hiljade monaha moli i za tebe? crkva ima obavezu da se moli za one na vlasti, jer svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. nije ga crkva dovela na vlast, nego narod. ako očekuješ savršenost, pogledaj se u ogledalo. to su ljudi od krvi i mesa, sa svojim vrlinama kojih je kod ogromne većine više nego mana.
    kačavenda je za svoje grehe platio i plaća, niti ga branim niti šta drugo. ne znam kako si to zaključio.

14. a kako ti reguješ da je crkva bila jedina institucija koja nas je okupljala kroz istoriju pod ropstvom, očuvala kulturu i tradiciju.

Pa kad sam osporio to i kakve veze to ima s ovim sto sam pricao?

crkva ima obavezu da se moli za one na vlasti, jer svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje

Nek se mole, nije problem, al ja nisam pricao o molitvi nego o dodeli najviseg ordena SPC. Znas dobro o cemu se radi.

kačavenda je za svoje grehe platio i plaća, niti ga branim niti šta drugo. ne znam kako si to zaključio.

Ne radi se o grehovima, nego o zakonu. Za grehe nek odgovara na nebu, a za krsenje zakona na zemlji. Zahvaljujuci crkvi ne odgovara na zemlji, a crkva tu vrstu zastite moze da mu pruzi upravo zato sto ima veliko poslusno stado koje ce cutati na sve to.

15. kako nema veze, od sto dobrih stvari nađeš dve loše i pričaš o tome

kad bi se ti takvom žestinom borio protiv onih koji su ti zaista upropastili život (ili barem učinili drastično lošijim), umesto što napadaš one kojibti realno nisu ništa loše učinili možda bi bio drugačiji, ali to je već na tebi

16. meni ste vi svi mlate zamlate xdd

17. Hezno, moga kurca mezno

18. Ako imaš anime sliku na avataru automatski ti moralni autoritet pada u ambis

19. Nemo tako anime je samo psihicka boles i leci se upustanjem u seksualne odnose.

20. Pratite svoj osećaj i ne pričajte drugima kako da žive. Lično postim Veliki petak ali nemam nista protiv nekoga ko ne posti ili ne veruje u Boga.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.