Prijava

Još jedna glupa tema, ali molim vas, čemu pretjerivanje sa inteligencijom?

Anyway. Svi znamo da je prošlost ono što je prošlo, sadašnjost je ovaj trenutak dok kucam ovo na tastaturi, odnosni ovaj trenutak dok ti ovo čitaš, a budućnost je ono poslije toga.

Ali to nije zanimljivo.

Hajde da vidimo koji periodi vremena vama "zvuče" kao prošlost, sadašnjost i budućnost.
Šta vam "ima šmek" prošlosti, šta sadašnjosti, a šta budućnosti... Kad bi vi pravili neku vašu, totalno subjektivnu podjelu istorije, kako biste podijelili, a da pritom imate samo te tri kategorije, prošlost, sadašnjost i budućnost.

Elem, evo moje podjele (koja je sad aktuelna, a već za pola sata možda promijenim mišljenje):

1. PROŠLOST (od postanka svemira do 1979. otprilike)
2. SADAŠNJOST (od 1980. do 1998.) to mi je nekako standardni referentni period, u tom periodu sam steko pojam o sebi i o svijetu, i to mi zvuči kao "sadašnjost".
3. BUDUĆNOST (od 1999. pa na dalje) - konkretno od NATO bombardovanja... sama činjenica da se kompletna NATO alijansa ustremila na tadašnju SRJ, meni kao klincu djelovala je kao nenormalna činjenica, koja nikako ne može da se uklopi u priču o nekom normalnom "sadašnjem vremenu", već nagovještava ulazak u nepredvidivu i divlju budućnost. Nedugo zatim 2001. i 11. septembar su potvrdili da ulazimo u neko ludo vrijeme... Pa onda pojava fejsa, smartfona, itd... da ne smaram dalje...)

Uglavnom to je moja podjela, a vaša?

Pročitao sam do Anivej

prošlost je kada nisam znao ko je jova. sadašnjost je kada jova smara na forumu. budućnost je kada jova bude banovan zbog spema (insh'allah)

MOJA PODJELA JE NA PARTIZANOVCE I ZVEZDASHE
Edit: Bombas je

Nije ova tema glupa koliko je poremecena LOL

Šta hejtate odmah, inspiraciju za ovo sam dobio od onih što kažu "Budućnost je već počela". I onda skontam jbt, sigurno dosta ljudi to tako doživljava.

Al dobro, bolje da istresete hejt na netu nego drugdje. Ako ga već toliko imate u sebi.

Јова је већи Ејдус од Ејдуса

Pre neki dan neko linkuje definiciju na nekoj temi, otvorim ono 10ak godina stara. U komentarima Jova nešto kenja, jebeš mi sve, moje skromno mišljenje je da si ostao isti debil za sve te godine. Ne debil kao glup, neinteligentan, već kao debil gimnazijalac, nočare bubuljice takmičenje besede zoranu u čast pulover (džindžer opciono)

hahahah meni je najjače bilo na nekoj temi juče prekjuče rekao jova e podsetilo me ovo na jednu staru definiciju -link-

ja ulazim kad ono njegova definicija xdd

U zadnje dve godine 70% komentara mi je napušavanje stratimira, pa vidi koliko nešto mora da me cimne da bih se logovao i pisao na forumu

Proslost do 2012

Sadasnjost 2013- Kovid

Buducnost- nepredvidivi, uglavnom brutalno loš post-kovid svet

Da pojasnim, 2012 mi je referentna tačka kao uspon smart uredjaja koji su postali dostupni apsolutno svakom, bez obzira na stalež i primanja. To je gejm čejndžer. Kao što je kovid gejm-čejndžer i uvod u potencijalne distopijske budućnosti

Mada je i 11.9.2001 isto legitiman kandidat za tačku kad prestaje lepršava i romantična prošlost. Prismotra svega i svačega, NSA, rat protiv terora koji je uneo teror gde god je krenuo...

Jovor:

-gimnazija
-bubuljice
-pulover
-ponosni član novinarske sekcije x gimnazije sa dugom tradicijom
-svojevremeno pisao kolumne za školske novine
-od turske kafe ima proliv samo starbaks
-slavi halovin - nece pali lile i badnjak
-ne pije rakiju samo Cognac i Armagnac
-besedio o bitnosti aktivizma mladih
-nosi muške ešarpe
-nosi sat sa kožnim kaišem
-zahteva ozbiljne diskusije na vukajlija.com
-pivo mu smrdi
-gleda mjuzikle

Jovor je klen klasični, ali ovo je ok tema

Ajde ne seri,Soku od Zove,sta kao to su hardkor stvari koje Jova ne radi pa nije hardkor.Transfercina.

izv brt samo se nemoj nervirati

Ne pije rakiju,ne slusa Ipceta...

Druže, nisi me razumeo, ni ja ne slušam Ipčeta, nemoj ići stavku po stavku. Jedinačno ni jedna ne znači ništa al skup svih njih mi nekako vuče na Jovora. Deluje mi kao lik sa kojim ne bih mogao da sednem i popijem piće i to na osnovu 20 njegovih postova, prosto tako mi deluje. Nije pitanje hardkor i mekanih stvari, nego mi je iritantan i smara.

E Soče, simpatična mi je ova tvoja lista, al dosta si fulo. Interesantno kako te lik koji ti je iritantan i smara svejedno inspiriše da pišeš toliku listu. Ja se uglavnom bavim ljudima koji su mi gotivni zbog nečega.