Prijava

Slabo jebem u zadnje vreme, da budem iskren to je verovatno problem, pa vukajlija dođe kao neki ventil bemliga. Ništa loše ti nisam mislio, samo me mnogo nerviraš sa dosadnim temama.

Hajde da vidimo koji periodi vremena vama "zvuče" kao prošlost, sadašnjost i budućnost.
Šta vam "ima šmek" prošlosti, šta sadašnjosti, a šta budućnosti... Kad bi vi pravili neku vašu, totalno subjektivnu podjelu istorije, kako biste podijelili, a da pritom imate samo te tri kategorije, prošlost, sadašnjost i budućnost.

Elem, evo moje podjele (koja je sad aktuelna, a već za pola sata možda promijenim mišljenje):

1. PROŠLOST (od postanka svemira do 1979. otprilike)
2. SADAŠNJOST (od 1980. do 1998.) to mi je nekako standardni referentni period, u tom periodu sam steko pojam o sebi i o svijetu, i to mi zvuči kao "sadašnjost".
3. BUDUĆNOST (od 1999. pa na dalje) - konkretno od NATO bombardovanja... sama činjenica da se kompletna NATO alijansa ustremila na tadašnju SRJ, meni kao klincu djelovala je kao nenormalna činjenica, koja nikako ne može da se uklopi u priču o nekom normalnom "sadašnjem vremenu", već nagovještava ulazak u nepredvidivu i divlju budućnost. Nedugo zatim 2001. i 11. septembar su potvrdili da ulazimo u neko ludo vrijeme... Pa onda pojava fejsa, smartfona, itd... da ne smaram dalje...)

Uglavnom to je moja podjela, a vaša?

Evo ovako..
Što se tiče političkog života i uopšte...

Prošlost - Nastanak sveta - 1990.
Sadašnjost - 1990.-2020.
Budućnost - 2020.-?