Prijava

21. Vek je i braniti gej brakove je baš Hadži-Zamfir level zatucanosti.

Ali da odgajaju decu, ja iskreno mislim da nije moguće da se psihički zdrava jedinka može podići u porodici gde su roditelji istog pola.

E sad, nisam stručan, postoji li na ovom nesrećnom i prokletom sajtu neko ko nije mrsomud, stric, pandan, arčer, ko ima neko znanje psihologije, pogotovo dečje, ko se razume u elektra i edipove komplekse, ko se razume u psihički razvoj deteta, ko bi potanko objasnio zašto bi se u braku gde su oba roditelja istog pola izrodio neko ko ne bi bio zdrav, po merilima psihičkog zdravlja koja su danas na snazi

Ja bih usvojio jedno dva gej para

Pa kontam da nije isto kao da imaju dva normalna o zdrava roditelja, sto ono bas i nije cesto, ali svakako bolje nego da zive u sirotistu ili sa tipa caletom alkosom sto gasi detetu pljuge na stomaku ili nesto

Nisam psiholog, ali ću prokomentarišem.
Gambi++
Gledam primere nekih samohranih majki sa muškom decom. Ta deca traže nekoga sa kim bi da se "biju", nekog "suparnika", nekoga ko im je primer za hajde da ne zvučim otrcano, ali "muške stvari", nekog sa kim bi pričali o tim stvarima.
Dolazi mi koleginica (živi sa decom, muž baš retko tu), kaže "je li ovaj tvoj hoće da se bije sa tobom, ovi moji su u 'fazi'", ja reko oće (a realno sparingujemo i pokrljamo se tu i tamo, kapiram da je to ok, što da ne). Kapiram da je sa izostankom "ženske" strane slično, samo obratno.
Bottom line: ako su usvojitelji (inače, hehe) normalne osobe, kapiram da će dete ipak biti ok, a jbg kome ne fali neki deo detinjstva, malo je idealnih roditelja, a i takvim "na papiru" često deca budu neki propaliteti

Da li ja to čujem Memedovićku na času patologije? A ček nije više 2012. godina….

Što se tiče LGBT brakova, to smo (nekako i) progutali, a da oni usvajaju decu? Ma manite to u milion p. m.

Meni je malo bolesno nemam dalji komentar
Nek se vencavaju ali jadna ta deca vec od sestog ima da ih napucavaju pesnicama u stomak
Treba i majcinska i ocevska strana u coveku ako umre majka na porodjaju opet ce dete i buduci covek slusati price od oca od tetke i babe i dede o majci i volece je a ovako majke/oca jednostavno nema.

- Majčin glas je jedino što nikada ne možeš da zaboraviš, ma kakvu amneziju da doživiš.

- To što deca već od druge godine idu u vrtić je samo po sebi nenormalno i štetno za mališane (iako ima i prednosti kad su u pitanju socijalizacija itd) ali jbg, "ne možemo drugačije".

- Zavisi od toga da li bi gej par usvojio muško ili žensko dete i to koliko je dete staro, da li je napušteno ili maltretirano - pa su je uzeli iz doma ili spasili iz nenormalne porodice...Kakva je sredina, da li su u Norveškoj pa deca u školi na to neće ni obraćati pažnju, ili su negde drugde pa će ih druga deca maltretirati.

- Kad je u pitanju muško dete - svakom dečaku - momku je u izvesnom dobu potreban drugi otac. To su obično trener, učitelj, nastavnik, ujak, Bredpit...Zavisi s kim i zbog čega nastojiš da se poistovetiš.

Ovo što Gambi kaže, ali i o je diskutabilno. Ja sam recimo odrastao u morbidnoj porodici čije postojanje se okončalo na crna hronika tragičan način; no svejedno - da mi je neko dao da biram izmedju toga i dobrostojećeg gej para koji živi u kanadi i pružiće mi svu toplinu i sigurnost - nema načina da bih se odlučio za to drugo. Dete ne razmišlja na zreo i racionalan način, razumljivo, jer nije odrastao čovek. I da ga udomiš na takavnačin - neko bi vremenom prslo, neko se naviklo i odomaćilo, pa kasnije u životu možda prslo. Zavisi od deteta, jer ni jedno nije tabula raza kad se rodi, to je mit.

Ali da - svakom detetu trebaju otac i majka - pogotovo majka; treba mu da se oseti voljenim, željenim, potrebnim...U suprotnom, tražiće to u drogama, alkoholu, ruletu, kurvama, radoholiji...I nikad neće naći.

Jebene jako stvari. No kad smo već kod toga, predložio bih svakom autoru da potraži i pročita ovu knjižicu, jer svima je potrebna - čak neophodna. https://delfi.rs/knjige/105236_drama_darovitog_deteta_knjiga_delfi_knjizare.html
Meni je jako puno koristila i pomogla. Gotovo svaki čovek, nesvesno, ćivi obrasce koji mu jako škode a nije u stanju da provali šta se zapravo dogadja i kako to da stvari ne funkcionišu. Istina, kopati po sebi, detinjstvu, neprijatnim dogadjajima i situacijama je stvar koju bi čovek najradije da izbegne, ali to je krajnje pogrešan stav.

Ako deci ne smeta,onda ok.Ali meni licno bi bilo uzasavajuce da imam istopolne roditelje.

Болештина

gejevi prave dobre pare pa sad hoce i ono sto nije za njih.osilili se mnogo.tacno se vide kompleksi sto nisu normalni pa traze sve sto imaju normalni.ali verujem da i mnogo gejeva nije u tom fazonu.kakvo usvajanje, gde.ako pricamo za srb onda bolje to dete ubiti odma,a verujem da je u svetu mnogo malo zemalja u kojima drustvo ne bi zagorcalo zivot takvoj deci.deca imitiraju roditelje poprimaju od njih.bila bi feminizirana.i njima bi stvarno pederisanje bilo normalno.to je mozda i cilj gejeva.sigurno bi kako to pederi kazu eksperimentisali.i onda bi bili bisex.samo sto nema bisex ako neko moze sa istim polom on je peder. ne moze da ga opere to sto moze i sa suprotim,nema bisex peder i tacka

Gej pabovi i useravanje

ko bi potanko objasnio zašto bi se u braku gde su oba roditelja istog pola izrodio neko ko ne bi bio zdrav, po merilima psihičkog zdravlja koja su danas na snazi

Jebiga je l zapodenjuješ otvorenu diskusiju ili tražiš nekoga ko će da razradi tvoj već postojeći stav, razlika je.

“Merila psihičkog zdravlja koja su danas na snazi” su istorijski gledano samo trend, moda u medicinskom akademizmu, i dometi psihijatrije se više prostiru u pravcu definisanja “nezdravlja”, odnosno patologije, nego utemeljenja modela koji bi se mogao pouzdano zaokružiti kao konačno zdrav. Postoji, čini mi se, izvesno primirje sa idejom da je suprotno od umobolnog zapravo funkcionalan, a ne zdrav čovek.

Ti kao lekar bi se možda složio da ni u daleko manje apstraktnim opsezima od psihe medicina baš i nerado označava X stanje kao apsolutno zdravlje. Sistem je previše kompleksan da bi bio perfektan, je l’ te.

Ne mislim da bi takav aranžman bio bez posledica u prosečnom slučaju, i to posledica čije je izvorište u okolini a ne u samoj porodici. Jer sam po sebi, par roditelja istog pola je samo duplo golo samohranog roditelja, i kvalitet odgoja zavisi od toga koliko su roditelji kadri. Čisto tehnički govoreći, dvoje je 1/1 bolje od jednog, a i praktičnije, šansa za “uspeh” je veća.

Ali kao što je neko već primetio, deca brzo kupe socijalne modele okoline, i izostanak nečega što je u velikoj većini društva normalizovano bi mogao da kreira osećaj nedostatka, ma koliko taj osećaj bio neosnovan. Samim tim, isprovocira ponašanje koje simulira model koji “nedostaje”.

E sad, s druge strane, imamo tu uobičajenu premisu da je heteroseksualan par “zdrava” sredina per se, iako će osvrt po komšiluku osporiti to za sekundu. Očekivanja i pritisci izvana će ostati tu gde su u svakoj kombinaciji roditelja.

Da sumiram svoj zaključak - nije idealno, al nema ni osnova da bude strava i užas. Odrastanje u gro slučajeva će imati svoje izazove u svakom zamislivom aranžmanu, a ideja da postoji deus ex blagostanja u biti tradicionalne hetero porodice je čisto uljuljkavanje. Generacije i generacije sjebanih nedo-ljudi su dokaz po sebi da nema zagarantovanog staklenog zvona u ovoj kombinatorici.

To je promocija homoseksualnosti da nam to bude.normalno i na svakom koraku zbog toga sto i oni zasluzuju uljudam zivot e pa boli me kirac za njih i ja sam se propatio u zivotu i bivao diskriminisan pa nista najbolje da im sve damo i zene da nam karaju treba i zatvorenicima malo olabaviti da mogu da prosetaju ponekad do fransa i po topcideru ako pobegnu ima i drugih ludaka koji su opasniji nije sve idealno ni medju onima na slobodi sta sad
Koje proseravanje da se ne ispadne glup i demode aj malo kao da sagledamo racionalno mi smo racionalna bica
Ja sam za racionalnost ali malo bolje argumentovanu od ovih gluposti nemilosrdnih sto moze i prvak da kaze

Imas pravo jebac to sto kazes, sve na mestu. Daleko je od idealnog, ali i vecina dece sa hetero roditeljima imaju uslove daleko od idealnog, a pogotovo su dalekk od idealnog deca u sirotistima sve i da ne pominjemo sveprisutnu pedofiliju u tim mestima