Toma

  1. hahahhahahahah to bjela reci im da sve cari filma toma mogu da se osete samo u bioskopu nigde vise....lik ocigledno ne zna da ti fajlovi mogu da se puste i na tv ne mora samo na mobilnom.a sve koji dele mogu da uhvate za kurac

  2. mislim da nikad ne bi oprostio sebi da sam platio da gledam ovaj film

  3. Bio za dž na jućubu juče pa sam gledao preko pretraživača ne eksboksu.
    Lep film, dobra produkcija i gluma. Jedino što ima gomila netačnih detalja.
    Toma se ženio 4 puta a ne dva.
    Nije se odselio u Čikago nego u Kanadu.
    Umro je 20 a ne 14 dana nakon svog poslednjeg koncerta.
    Ima tu i nekih detalja koji su promenjeni u svrhu dramatizacije i to kapiram ali ovo su jednostavno netačne činjenice koje ne utiču na tok filma.

  4. jbg bjela je mislio da je toma ziveo u americi, nebitno cinjenica je da je ziveo preko atlantika
    dobro ga nije stavio u francusku i ozenio sa marokankom

  5. Листа највећих дилера уметнина у историји ових простора:

    1. Анте Топић Мимара
    2. Лик који је поделио линк ка филму Тома на нету.

    Бтв како планирају да проведу ову "забрану употребе интернета" лмао?

  6. ugase ti modem iz zida bruh

  7. Mimara je bio neverovatna figura. Svaka mu čast, treba imati mozak, a vala i muda za stvari koje je napravio. Osam generacija potomaka će živeti od njega.

  8. Nisam citao posle 4. Strane, ali pjesma Za ljiljanu nije pisana za Ljiljanu Blagojevic. A istina je da Toma i Silvana uopste nisu imali onakav odnos, niti je on bio zalkubljen u nju, niti ona u njega, bio odnos kao brat i sestra

  9. Jedna od dobrih stvari u filmu je to sto je Zoran Kalezic predstavljen kao apsolutna penalcina

  10. Realno Tomina muzika je manje više treš, ali prošlo je 30 godina i kakva su govna sve isplovila naknadno on ispada kao neki super talenat kao da je operski pevač.

    Verovatno je tu negde gde i Haris jebeni Džinović.

  11. Problem kod ovakvih likova je jer se zaborave, prođe sto godina i onda je svaka stoka setna, tako će biti i sa jebenim Džejem.

    Ciganšture vole ova govna jer su im to i mame i tate pezenti slušali a posle pale u Njemačku i dobijamo vesti Srbin počinio zločin, a ono uradio Cigan.

    To je taj level.
    Polu trešersko/ciganski saund

  12. Ovaj zadnji post ko Bombaš da pisao, fali samo Dževdža negde

  13. Ona dživdžan spika “inače ne slušam narodnjake ali Toma je drugačiji”. Pustim nasumičnih 10 pesama od Tome - narodnjak 100% sve do jedne.

  14. Toma je plačipička u pesmama (verovatno i privatno, ali to ne znam). Nikad, ali nikad nisam naručio nijednu njegovu pesmu u kafani, a naručio sam ih nebrojeno. Previše pesimistično i depresivno.
    Mada, kad se prisetim, bilo je likova koji su sekli vene na "dotako sam dno života"... Bar jedan od takvih je kasnije pobio pola familije. Ili bar bračnog druga.

  15. Istim povodom obaveštena je i Antisrpska agencija Srbije (ŠAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama. Iz agencije ŠAPA napominju da „po krivičnom zakoniku Kolonije Srbije, kao i kolonija u regionu, svaki vid objavljivanja ili deljenja autorskog dela spada u kršenje zastarelih seratorskih i srodnih prava, te da svako ko se bavi ovakvim delatnostima nosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost zbog sira i vojne muzike".

  16. Nisam gledao film, al nemam problem s tim da se takav film snimi. U top 5 naših pevača po popularnosti, imao neobičnu životnu priču, sve je to jako filmabilno. A što se istorijskih netačnosti tiče, tu se pa tek ne treba nervirati, ipak mora neke stvari dramaturški da se obrade da bi bilo gledljivo i prijemčivo. Na film treba gledati kao na Zonu/Ivka- propraćen je hitom snimljenim za potrebe filma koji će se svirati u kafanama dok smo živi, i pustaće se na svaki doček dok smo živi. Hoće li promeniti nečiji život, ne.

  17. Ovo je samo malo mračnija verzija relikta jugo-kinematografije, a to je poseban i autohtoni žanr: filmić za celu porodicu sa pesmicama, tipa Hajde da se volimo, Žika, Tesna koža.

  18. To je jedan dobro upakovan proizvod sa ciljem da se uzmu pare. Ima hit na jutjubu. U bioskopima posete kao kad je bila Zona 2001 godine, tad nije bilo interneta pa gaze priču oko piraterije. I meni je sve to ok. Klasičan srpski blokbasterčić, naravno sa našim balkanskim motivima i svime što uz to ide. Ali to nije (prebacujem se pretenciozno na francuski akcena) cinéma.

  19. Cinéma je kada pogledaš film i posle toga ne znaš više ni ko si ni šta si. Kada te film izbaci iz zone komfora, na duži period. To je cinéma. Toma je kinder bueno, otvoris pojedes, bacis ambalazu

  20. filmić za celu porodicu sa pesmicama

    Plus začinjen sisama Milene Radulović, family friendly content

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.