Prijava

u svajcarskoj je blokcejn regulisan, prodas sto imas, prijavis poreskoj, platis porez ko na zaradu od akcija, imas normalan novac.

ne razumem ovo ostalo sa mudzahedinima

i u nemackoj je regulisan, bar donekle

za mudzahedine: ti si trgovac oruzjem na crno i sklopio si dogovor sa abdul bin abdulahom da mu dostavis par raketa za dizanje pijace u vazduh, abdulah ne moze da ti prebaci direkt pare na racun iz ociglednih razloga, ali igrom slucaja ima stotinjak bickoina na svom e-walletu, dogovorite se sve lepo, prodas to, legnu milioni na racun, poreskoj prijavis da si prodao, platis harac

koji tacno tehnicki mehanizmi mogu da pomognu poreskoj da skonta da si krimos, a ne trgovac akcijama

Konacno prava tema

Ja bas neki dan trazio kripto temu da okacim nesto i nadjem neko djubre sto je otvorio ejdus al reko daj sta das

upotreba blokčejn tehnologije je na zanemarljivo malom nivou

Sad je mala naravno, kao sto kad je Tesla izumeo indukcioni motor tamo 1887/1888 god isti se nije odmah nasao u svakoj masini ili kuci na svetu.

Gotovo svaki dan imas neke nove pozitivne vesti tipa

“ Arab Bank Switzerland Is Quietly Getting Into DeFI”

I naravno takodje redovno imas neke FUD vesti tipa “Kina banovala bitcoin” po 716 put vec 10god da bi se ovce uplasile i prodale.

Sad sto je crypto market neuredjen pa je haos sa cenama je nesto drugo. Da si uzeo Solanu pre god dana na 20$ sad bi smo sedeli i pili sampanj tako da nije ni sad rano, ne znaci da se obogatio samo onaj ko je usao u pricu 2012-te recimo

PuppetMaster
Najveci paradoks je sto je bitkoin zamisljen da usere banke i da slobodu obicnom coveku

Dal je uopšte neko mislio da će banke da dozvole nešto ovako da se desi. Ne samo da se to nije desilo, nego najveći jebeni hangari i farme sa desetinama hiljada majning rigova pripadaju nikom drugom do bankama jebenim. Da je ovo moglo da razjebe centralizovani bankarski sistem, nikada mu ne bi bilo dozvoljeno da se razvije ovoliko. Bankari su jednostavno i u ovome videli način da zgrnu masnu lovu i zato mu dozvolili da postoji.

koji tacno tehnicki mehanizmi mogu da pomognu poreskoj da skonta da si krimos, a ne trgovac akcijama

pa recimo mehanizmi da te vide kako svercujes oruzje vredno 100 bitkojna, otprilike to tako radi. isto i za drogu, za stagod ilegalno.

bukvalno te ne razumem, to isto vazi i za kes.

pa recimo mehanizmi da te vide kako svercujes oruzje vredno 100 bitkojna, otprilike to tako radi. isto i za drogu, za stagod ilegalno.

bukvalno te ne razumem, to isto vazi i za kes.

pa vazi za kes, al s velikim kesom u svakoj regulisanoj drzavi ne mozes nista odmah, vec moras da ga prebacis na racun, ovde dobijas novac na racunu, ergo u legalnim tokovima, mozes sutra da kupis kucu, privatni avion, itd, mislim mozes verovatno i kesom, al teze ide i veca je sansa da ce da ti drzava zaprzi corbu

ne otvaraju krimosi na zapadu dzabe kazina i privatne biznise kad zgrnu veliki kes, to se zove pranje para brt

ako prijavis mlrd zaradjenu preko kripto kittens ili tako nesto, dobra je sansa da ce nekog da zainteresujes da malo detaljnije pogleda to.

ali naravno da se kripto koristi na veliko da se pere novac.

jbg nisu bas ni vlasti tolko glupe. ako jednom prijavis zaradu vecu, ok pogledaju, mozda je neki nrd i zajebu. ako krenes konstantno da prijavljujes, da nemas druge prihode, ili da su mnogo manje, a cini se da nemas neku registrovanu "firmu" koja mulja nesto u kriptu, skoro sigurno ce neko da pocne malo da te ceslja da vidi sta konkretno radis tu.

al to sto pricas nema neke veze sa kripto tehnologijom kao takvom. daje samo jos jedan nacin da se opere novac pored 20404030 vec postojecih.

kao bilo sta novo uvek je prvo iskoriste kriminalci a onda pristigne i zakon i policija.

to je to o tome.

dobro, al mislio sam taj tehnicki deo da pojasnis, sta ostaje u informacionom sistemu kao trag i dokaz, bilo da je za ili protiv tebe u konkretnim slucajevima

Kolko stopalo kojkurac

Sevastokrator_95
ne otvaraju krimosi na zapadu dzabe kazina i privatne biznise kad zgrnu veliki kes, to se zove pranje para brt

Nemas selo u Vojvodini u kojem nema kladinice. U gradovima na svakih 50 metara

dobro, al mislio sam taj tehnicki deo da pojasnis, sta ostaje u informacionom sistemu kao trag i dokaz, bilo da je za ili protiv tebe u konkretnim slucajevima

ako nisi koristio monero mislim, ostaje sve od 2009 do danas zapisano ko je kome sta poslao. kad na kraju neki wallet pretvoris u regularni novac, cas posla moze da se izvuce cela istorija ko je sve tu placao kome su ti placali i kome si ti placao.

to je anonimno samo dok se ne vade pare iz toga, ili se vade na crno za kes. momenta kad nesto javno objavis, i povezes neki wallet sa sobom sve se vidi.

Ovo sto smoklja kaze je tacno.

Zar neko stvarno misli da ce decentralizirani sistem srusiti banke i stvoriti neki novi poredak ?

Jebenu naftu ne mogu da izbace sa trzista zbog koglomerata kao sto je Royal Dutch a kamoli novac i bankarske sisteme.

Nesto sto stoljecima jako dobro funkcionise nema potrebu da se promjeni

Da, jako dobro. Ti kad orocis pare dobijes 1% kamatu a kad uzmes, vracas 12%

Stampaju se pare bez pokrica itd

Mislis da ne bi mogli da dignemo ove ekoloski prihvatljivije izvore na dosta visi nivo, mozemo druze nego nije u cilju jakih kompanija koje su stvorile carstva na fosilnim gorivima koja su ujedno i najefikasnija i na kraju dana koga boli kurac da mjenja ista od toga?

Isto je i za novac, previše usavršen sistem da bi ga iz nekog nejasnog i potencijalnog opasnog razloga zamjenili decentralizovanim sistemom

Bata Sale
bitcoin = .com

Буквално ово.... Солидан мехур и Понзи, мада блокчејн као блокчејн јесте до јаја технологија и не знам зашто је људи у солидној мери посматрају искључиво заједно са НФТ-има и криптовалутама....

Јова
Moj stav je da su od kripta zaista profitirali samo oni koji su veoma rano ušli...

Није нужно тачно то, као и остале те шеме, битно је да си на врху или да знаш некога ко јесте, небитно је онда кад си ушао у то, битно је само да успешно одрадиш памп енд дамп и онда те боли курац. Другар је баш преко Billionaire Monkey Club-a одрадио пројекат за НФТ-е, како тачно не знам јер нисам хтео да инвестирам ништа јер нећу да се моје име или моје фирме у било каквом контексту кроз 5-10 година помиње за те преваре, али знам да ће његови НФТ-и ваљда вредети одређен број већ постојећих којнова (БТЦ, ЕТР итд.) и да ће преко игре фармовати његове, а вредност његових ће зависити од пула инвеститорског новца ил' тако већ неки курац, не знам тачно, али је већ на врху и већ јесте узео лепу своту иако је тек пре цирка годину, годину и по дана ушао у ту причу....

ono sto ljudi ne kapiraju samo je da je to danas posao kao i svaki drugi, ili ulaganje kao i svako drugo.

posao, ako oces sa ovim aplikacijama itd. donosi novac, donose i drugi poslovi. mozes da se obogatis, mozes i u drugim sferama, samo biras kako ces da potrosis svoje vreme.

ulaganje, kao i u bilo sta drugo. dajes novac sa ciljem da ti se vrati vise. sto vise das, to ti se vise vrati, sto volatilnije to rizicnije itditd.

dobar potencijal ima za zaradu, ali ne mozes samo da uradis nesto sitno i da gledas kako ti novac pada sa neba. treba da se jebes oko toga, ili da tolerises rizik.
ili da gledas kako nesto raste godinama a da ne uzimas novac, svestan da moze da eksplodira u svakom trenutku.