Prijava

ako su napali sa svim sto imaju i osvojili teritoriju velicine kosova to je nista.da bi pobedili mora da osvoje 20 puta vise.ovako ce rusi da se vrate brzi i jaci..

Mislim da je svima jasno da je Rusija poprdela sad baš onako svojski pojela govno. Mislim da gube i Krim.

Da bi išao na širenje teritorija, moraš imati jaku bazu. Osnova svake strateške igre, jebemu.

Pomenuo neko da Rusija pokušava da primeni kutuzovljevu taktiku trenutno - pustiti neprijatelja da zagazi u teritoriju, tu ga oslabiti i potom krenuti u kontraofanzivu (uspelo protiv Napoleona itekako). Ide zima, snabdevati vojsku na frontu nije baš jednostavno a Rusi, u zonama iz kojih se povlače (ako se uopšte povlače) neće ostaviti ništa upotrebljivo. Deluje da ima smisla, mada nisam siguran da takav manevar može proći kod ozbiljnih amerikanskih stratega koji rade logistiku.

Pomenuo neko da Rusija pokušava da primeni kutuzovljevu taktiku trenutno - pustiti neprijatelja da zagazi u teritoriju, tu ga oslabiti i potom krenuti u kontraofanzivu

Upravo su to njima Ukrajinci uradili u ovom džepu kod Iziuma. Eksperimentisali malo rusi, ušli dublje nego što trebalo, saće se vrate ovamo Luganjsk Donjeck i da se utvrde preko zime.

Izgleda da će uskoro gg, rusi se raspadoše ko mi u 3. Četvrtini

Putin skroz poludeo 10 godina za odbijanje da se ide u rat.

putin potpuno lud cigan

Zamislimo da je ovo sve neki uvod u ww3.

Zanimljivo mi je kako kada izučavaš ratove u istoriji, uvijek zamisljas da se sve to odigra onako brzinski, da uvijek sve zapocinje bez nekih velikih priprema a zapravo prolaze dani i mjeseci da dođe do nečega što ti posle izučavaš kao početak rata.

Ili mozda griješim jer mi djeluje nekako da su oba svjetska rata počela mnogo brže nego što će ovaj potencijalni

Neki se uključili tek posle 2 godine

Kome ces se prikloniti u ratu, Plidu

Jbg eno nama i drugi svjetski nije dosao do '41, 2 godine nije malo

U pravu si brt definitivno, pogotovo za drugi svecki, hića je anektirao i anektirao i zauzimao kolko mu ovi ostali dozvoljavali, počev od anšlusa marta 1938., što je sve kulminiralo napadom na poljsku 1. septembra 1939., znači ti tu imaš godinu i po dana nekog zauktavanja, teritorijalnih promena itd dok to i definitivno nije prešlo u otvoreni i totalni rat, pa i tada je koliko toliko bio lokalizovan najpre samo na Poljsku.

Ili mozda griješim jer mi djeluje nekako da su oba svjetska rata počela mnogo brže nego što će ovaj potencijalni

pa kako mislis da pocne svetski rat. sedimo, sedimo, sedimo, sedimo, bijemo se?

ili mozda, krene jedan da napadne drugog, pa napadne treceg, ukljuci se cetvrti, zakaci petog, peti krene da se bije i on, onda dodju do sestog, zgaze ga, a sedmi uzme i bombarduje osmog. onda osmi pomogne petom da biju prvog, a cetvrti onda uzme i zgazi prvog.

kad se okrenes, svi se tukli. ali ne u isto vreme.

stavise ovo moze cak mnogo brze da postane globalni rat ako odjednom ceo evropski nato odluci da se bori protiv rusije, a onda kina vidi priliku pa aneksira tajvan, na sta japanci rese da ce da napaju neki kineski kurac, pa amerikanci krenu opet po pacifiku i slicno.

to je jedna od mogucnosti, i verovatnoca nije nula, ali mislim da i dalje nije velika verovatnoca da ceo svet sklizne u rat, i dalje je stanje da velika vecina nacija koja raspolaze naoruzanjem koje bi moglo da napravi opasno sranje, nekim vecim konfliktom mnogo vise gubi nego sto bi dobila.

osim rusije, tj njihove trenutne elite, vlasti itd. njima dogoreva polagano, i rat im je dobar izlazak.