Prijava

Šta je bre objasnio, slinavko, beže Rusi kao sumanuti

Očigledno nisi odslušao klip

Popadalo svašta po Evropi od kako je krenuo rat, poljuljalo se takodje svašta, ogolila se politika, licemerje zasjalo u punom sjaju itd. Holandjani, Švedjani, Žabari - ispizdeli, Orban se ušančio dodatno, Poljska se kuropeca, Francuzi i Švabe nezadovoljni, protestuju po Austriji i Španiji...Može li Putin, prolongiranjem rata, da nanese ozbiljniju političku štetu u Evropi? Čini se po svoj prilici da su Rusi spremniji na duži rat (ko da se nešto pitaju), Evropa je već u ozbiljnom neredu, a mora se Putin osvetiti za sankcije i ostalo.

Jedino što je palo je Rusija. Katastrofalan poraz na terenu, a unutar svojih granica kreće igranka.

Baš zbog toga Zapato, mada prvo je relativno (šta mi znamo, pakuju nas propagandom lol) a drugo traje već uveliko naravno, još od pre početka rata. Jako su se iskuropecali i Ameri (dobro na istoj su strani oni i Rusi ofc.) i veći deo Evrope. Jako su glasni postali kojekakvi Borisdžonsoni, Šolcevi, Fonderlajeni itd, glumilo se ludilo na sve strane. Mora se dobiti ćuška za to, jer Putin je kompleksaš i ne sme sebi da dozvoli da trpi takvo ponašanje od kojekakvih lejm političara. Zato mi se čini da će on ovo da otegne dobrano, kako bi iscrpeo Evropu dodatno i pojačao pritisak na politiku (jer Evropljani su stari dobri konformisti, mogu se žrtvovati tri meseca za neku tamo Ukrajinu ali sve dalje od toga je nedopustivo). Da ne pominjemo da je EU postala kolonija ono baš očigledno.

evropa vec duze vreme klizi u desno. nije to sad nesto sto se desava preko noci zbog rusa.

ako nista... ustvari jedino neka ruska pretnja i moze da odrzi EU kao nesto sto postoji, vidis da se osipa polagano samo od sebe ako pitas narod.

win-win-win-win scenario, samo sto obicno kad je tako, neki jadnik koji stoji sa strane najebe.

kad prestane "aj da se drzimo za ruke posto se volimo", obicno mora pocne, aj se zajedno naoruzavamo protiv onog tamo, inace rasipaju se organizacije.

i nece ni to preko noci, ali hoce polagano.

btw, melkore, ozbiljno nepoznavanje geopolitickih stvari pokazujes, za nekog ko kobajagi cita knjige.

emotivni pristup. plitak, narocki.

Čini mi se Celtore starino, da je "klizi udesno" narativ isforsiran jako i da to nije realno stanje nimalo. Jača fašizam doduše u Francuskoj, mada je potisnut, a i ne znam da je bilo nekih ispada većih zadnjih godina (ne računajući Poljsku, no oni su slučaj za sebe). Strah od desnice, prepumpani, daje prostor levima da jačaju i rade praktično šta hoće. Ovo sa Italijom i Švedskom je šminka, ta desnica je tek simbolična - ono, shvatili ljudi da je narodu dosta ultraliberalizma, ujedinili se u koalicije, propagiraju borbu protiv migranata itd. no svi su u okvirima EU i zavise od opšteg narativa. Neće tu biti bilo kakvih skretanja i ispada.

Evropa je, generalno gledano, već na velikom gubitku, jer postala je praktično američki protektorat ko Južna Koreja. Nema ni jednog jakog i zajebanog političara u E, ni na vidiku.

"klizi udesno" narativ isforsiran jako i da to nije realno stanje nimalo. Jača fašizam doduše

Fasizam je lijevo

Ma može da jača kako hoće, dođe abdullah iz jemena s 6 siblingsa i šta će mali klaus jedinac na spielplatzu u frankfurtu. E sad to sve prenesi na veliko geopoliticko platno i shvatis da samo Ameri ostaju kao velika zapadnjacka sila, ostalo sve prdimahovina s negativnim prirodnim prirastajem

melkore brate, pucas ko puska sa sacmom za sitne ptice, bez konkretnog cilja.

evropa dokazano klizi u desno, sa konkretnim primerom velike britanije za pocetak, a onda i polaganim menjanjem vlada svih zemalja koje mic po mic vec 15 god prelaze na "domace" vrednosti i slicne stvari, sto nije nesto sto moze da se kaze da je slucajka, nego ocigledni trend - mladje populacije su sve konzervativnije.

EU kao sto je danas, to ne moze da prezivi. bazira se trenutno na multi-kulti erasmus volimo se i zivimo srecni i siti - politici, koja vrlo brzo pada u vodu kad izadje ono "siti" iz price, a to moze da se desi zbog 1000 razloga (npr overreakcija na koronu, lose finansijske politike, losa finansijska kontrola delova EU, sranje na globalnim trzistima, itd). sve ovo polagano, od neke 2000neke polagano rusi fondacije na kojima se EU bazira.

tako da, ako hocemo da odrzimo to, pocece da nam treba neki neprijatelj. korona, globalno zagrevanje itd, nisu konkretni neprijatelji, stisnu na brzinu i onda ispadne jos vise uruse temelje.

rusi sa druge strane, jesu. sranje je sto se to skoro nikad ne zavrsava dobro.

i najzad, ono sto me plasi je da ovo nece da se desi planski, nego stihijski u evropi.

ako krene EU da jaca, srbija treba mnogo pametno da bira, jer ovakvi kakvi smo, tesko mozemo golom guzicom izmedju.

Neki debil pobio vazda neke klince i nastavnike u Rusiji, sad pročitah.

ako krene EU da jaca

da razjasnim: ako prvo dobije budzet totalno nezavisan od drzava clanica, pa dobije profi vojsku nezavisnu, koja neminovno dolazi posle, pa dobije nadnacionalni parlament koji moze da nadglasa clanice, uz pritisak vojskom a ne samo finansijski itd.

ne mesati sa blagostanjem naroda, ili generalnom moci pojedinih clanica. bukvalno ako nemci preuzmu evropu kako stoje stvari.

tad ce biti jebeno.

Celt, zašto tačno evropsku desnicu iritira Rusija ako bi izuzeli ovaj sad sukob?

Zasto bi baš prema njoj iskalili taj bes obzirom da je Rusija kršćanska zemlja i dosta tih desničara zapravo osjeća bliskost više ka Rusiji nego Zapadu (Mađarska, Srbija, pa čak i ovi desničari po Slovačkoj i Češkoj npr)

Zapad je u njihovim ocima neka verzija satanistickog odreda rekao bih. Druga stvar, imas već godinama to desničarsko buđenje (migrantska kriza) pa nikad da se probude.

Ne zajebavam se, zanima me tvoje viđenje ovoga, meni je nekako očiglednije da se Kršćanska Evropa ujedini protiv Istoka (Kina, Iran, Indija) nego protiv Rusa. Čini mi se da je ova invazija samo nekim spletom okolnosti probudila nezadovoljstvo kod evropljana i to samo zato sto ih se direktno tiče.