Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
da, sve ovo je suk rusa i amerikanaca evropi, koja se paradoksalno, u novijoj istoriji najbolje snasla kad se saradjuje.
lol
kacmo kod nato saradnje sta kae siptarija
https://x.com/KucaStarih/status/1929510720061739214?t=45W1B1n9jBkpiDyTdMnuVg&s=19
isto bi rekli kroasani, montinigreni i slicne vazalne tvorevine
inace eu je pokidala sa ovih krugovima sankcija rujanima posebno se svabe proslavile
mozda jedino vucela malo da pogura posrnulu industriju
mekore, to sam i onomad pricao tebi. imas strategije koje praktikuju drzave (i ljudi), koje se baziraju na tome da kad je dobro i kad ima, da se gura da bude bolje i da se ima jos vise, da se rizikuje, da se povezuje itd.
sa druge strane imas strategiju koje takodje vise odgovaraju nekim drzavama (i ljudima) koje se baziraju na tome da kad je dobro i kad ima, da se uvek pripremas, ocekujuci najgore. da se izolujes, osiguravas, propustas prilike od kojih bi moglo da ti mozda i bude bolje, jer svako povezivanje nosi sa sobom rizik od izdaje itditd.
generalni sentiment vecine naroda manje/vise definise kako ce drzava da radi. i mozes da zamislis zasto drzavama gde je velika vecina ovo drugo, zasto im ne odgovara nikad sa ovima prvima da igraju njihovu igru.
Ne znam Celtore bratino koliko pratiš sve to, ali Evropu ima da pojedu - ne nekakvi Rusi, već Amerika od koje je sad jako zavisna, Kina tehnološki, jer je ušla na tržište i pravi gomilu sranja, a Evropa ne može da parira i, naravno, migranti.
kme kme propustena je prilika jer ruski narod nije hteo da bude deo civilizovanog sveta pa su ostali izolovani smrc
i pazi sad, ja sam misljenja da je ovo prvo bolje. sto za samog coveka, sto za sve (jer jebes onog ko ce procveta kad svi ostali pate, taj nikad nece biti ni srecan ni dobar). koja god drzava ili covek ume da saradjuje sa drugima a da i dalje ume da sacuva sebe, tj da zna koliko moze da da. sto je jebeno tesko, lakse je da odbijas saradnju.
ali, emotivno, sam osoba iz drugog primera. predugo sam odrastao u srbiji da budem zapadni peder.
ko god se misli koja je tajna srece u zivotu, sto za coveka, sto za drzavu, odgovor je u ovom prvom.
caro, probaj da mi ignorises postove, nemam tebi mnogo sta da kazem, nista od ovoga nije upuceno tebi konkretno.
ovo ne sporim uopste. evropa se toliko oslonila na ovo prvo sto pricam, da su amerikanci dosli i rekli "alo bre, kakvo to saradjivanje sa bilo kim ko nismo mi, to samo mi mozemo"
tj, malo se previse opustili.
e sad, kud ce da ode... moze tako (rekoh ti, i ja sam iz 2. grupe kao i ti, kao i vecina ovde), al ne mora da iskljucivo bude uvek los ishod. kapiras? i ja emotivno to ne prihvatam isto, i sto sam stariji to ce gore da bude.
brt kakvo je sad to pederisanje, idi na private chat pa pisi kome oces
ma, ok, sloboda govora i sranja, samo ti kazem, ne pisem ovo tebi, pogresno tumacis (mora se kaze: ne zato sto si glup, nego jednostavno pricas neki drugi jezik), pogresno odgovaras, to sto onda odgovoris, ja ne razumem, jer pricamo razlicitu pricu, pa na kraju ne mogu da ulazim u to, probaj da ignorises. moze se pickaramo direktno, al nema razgovora o bilo kojoj "ozbiljnoj" temi izmedju nas dvojce
cus amerikance neko pitao oko ukra, jugoslavije, iraka, libije, izraela itd itd
amerika je oteta drzava ne pitaju se gradjani tamo kurca oko spoljne politike
Vidi Celt ako ćemo da budemo skroz pošteni, SAD ulupale gomilu love i tehnologije u Evropu nakon DSR, dovukli tu gomilu vojske da ih štiti od staljina, bili u fazonu - mi ćemo vas branimo vi se razvijajte i popravljajte, zato je Evropa stala na noge tako brzo. Da ne bi Amerike bili bi tamni vilajet bukvalno i ratovalo bi se sa Sovjetima itekako. Tramp što se povukao iz svega toga i uveo im prave carine je skroz na mestu.
Evo ovaj carin post kao odgovor na to sto sam napisao je 100% primer zasto necu da ulazim vise u bilo kakvu logicku raspravu sa tobom.
Jer mi je poenta totalno van toga sto si napisao, sa cim sam i OK… al ne pricam o tome
Evropljani su gomila govana i imbecila, otvorili granice i pustili divlja plemena unutra, i sad kmeče. Kreteni.
Evropljani su gomila govana i imbecila, otvorili granice i pustili divlja plemena unutra, i sad kmeče. Kreteni.
Ne bih ja tek tako stao iznad misleci da sam pametniji. Ko sto rekoh videcemo.
Sa jedne strane u pravu si. Sa druge, eno japanci, koreanci ostadose cisti, trve korenima itditd, i trenutno im preti raspad cele drzave i drustva u narednih 30ak god - mozda je bolje natenane da dovodis i naturalizujes i menjas i te nove ljude i sebe, nego kad muka natera na brzinu.
Mozda i nije. Al zajebao sam da budem siguran u stvari koje imaju veze sa puno ljudi. Tesko je to razumeti.
Celtibor pokusava izokola da objasni kako se u civotu valja biti pragmatican po svaku cenu, jer dom je tamo gde je sarma jel tako nije tako
zapadne kolonije obe
Jeste caro sve to, al nije prica o tome.
i izvini, ne mislim nista lose, jednostavno, fokusiras se na sporedne stvari o kojima ne pricam, i onda kazes nesto sto generalno je OK, jebem li ga, al si cvrstog misljenja da je sve suprotno sto sam rekao, i onda napises ovako nesto
sto je pa tipicni strawman argument, sto stalno i radis, i onda se ja uhvatim kao sa tobom da se prepirem oko teme koju ti vidis crno belo, jer mi nekad zabavno, al nesto mi nije sad.