Džepna psihologija
  • melkijades

..."Drugoj vrsti coveka dao sam naziv "homo patiens". To je covek koji pati, koji zna sta znaci patiti, koji cak zna kako da svoje patnje pretvori u ljudska dostignuca. Homo patiens se krece na osi koja je okomita u odnosu na osu uspeh-neuspeh- homo sapiensa. Njegova osa kretanja proteze se izmedju ispunjenosti i ocaja. Pod ispunjenoscu podrazumevamo ispunjenje necijeg sopstva kroz ispunjenje smisla, a pod ocajem-ocaj zbog ocigledne besmislenosti vlastitog zivota. Tek ako shvatimo da u igri postoje dve dimenzije mozemo razumeti kako, na jednoj strani, srecemo ljude koji su-bez obzira na uspeh-shrvani ocajem (setimo se primera studenata sa univerziteta u Ajdahou koji su pokusali da izvrse samoubistvo uprkos svom bogatstvu), dok, sa druge strane- nailazimo na ljude koji su bez obzira na neuspeh dostigli smisao ispunjenosti-pa cak i srecu, zato sto su otkrili smisao cak i u patnji"... Viktor Frankl

• јп

Kišni čovek vol.2 - Džepni mudrac

• јп

Pa ne može sve u džep melk čak ni običan rečnik a da bude dobar. Ti kao izraženi antikonzumerista i makar pretpostavljam antiglobalista bi trebalo da prvi baciš kamen na sažimanje nauke na jutjub edukaciju

• DP

U prevodu, čitaj knjige, melke

• celt

Trecoj vrsti coveka dao sam naziv homo patetikus jer vazda jednostavne misli pretvara u komplikovane opise, odusevljava se istim i izdize na njima.

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

• Thilmo

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

Drago mi je da sam te izveo na pravi put, put duše.

• celt

Ti si me to naucio, da.

• celt

jesam preterao sa prozivanjem melkor? dajes povoda jbg, al bas svaki put naidjem da ti se poserem po delu ovde.

• celt

izgleda da jesam a?

• melkijades

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

• Thilmo

Jbt al me opalila neka depra na 20min. Dremnuo sam i probudio se depresivan. A ja sam uvek veseo i nasmejan.

• Thilmo

Možda sam meteropata ko zna.

• Thilmo

Poješću čokoladu, hormon sreće.

• celt

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

necu vise, izgleda mi kao zajebancija, al jesam se nakacio i samo serem, verovatno sam te smorio.

jel to dragane, kao onako, umetnicki, moj dragane?

• Thilmo

Celt, ti beše živeo na kraju bulevara sa desne strane. Prema oš Ćele Kula.

• celt

ne, al svejedno oladi sa ovim pogadjanjem po sajtu, kripi je. onomad isto si uvatio da sam neko 100%, jebem li ga ko i pravis teorije.

ne znas me, garantujem ti to, a znam to zato sto iz ovog ili onog razloga si se doxovao ovde pa znam ko si ti. i ne znam te, nit smo u slicnim krugovima ikad bili.

ako te tolko zanima ko sam mogu te vodim na pivo sad kad dodjem u nis, pa me gledaj, al zajebi ovde da pogadjas i slicno.

• melkijades

Dve čaše Dragane, rekli smo dve čaše. Nema veze što je subota.