Prijava

..."Drugoj vrsti coveka dao sam naziv "homo patiens". To je covek koji pati, koji zna sta znaci patiti, koji cak zna kako da svoje patnje pretvori u ljudska dostignuca. Homo patiens se krece na osi koja je okomita u odnosu na osu uspeh-neuspeh- homo sapiensa. Njegova osa kretanja proteze se izmedju ispunjenosti i ocaja. Pod ispunjenoscu podrazumevamo ispunjenje necijeg sopstva kroz ispunjenje smisla, a pod ocajem-ocaj zbog ocigledne besmislenosti vlastitog zivota. Tek ako shvatimo da u igri postoje dve dimenzije mozemo razumeti kako, na jednoj strani, srecemo ljude koji su-bez obzira na uspeh-shrvani ocajem (setimo se primera studenata sa univerziteta u Ajdahou koji su pokusali da izvrse samoubistvo uprkos svom bogatstvu), dok, sa druge strane- nailazimo na ljude koji su bez obzira na neuspeh dostigli smisao ispunjenosti-pa cak i srecu, zato sto su otkrili smisao cak i u patnji"... Viktor Frankl

Kišni čovek vol.2 - Džepni mudrac

Pa ne može sve u džep melk čak ni običan rečnik a da bude dobar. Ti kao izraženi antikonzumerista i makar pretpostavljam antiglobalista bi trebalo da prvi baciš kamen na sažimanje nauke na jutjub edukaciju

U prevodu, čitaj knjige, melke

Trecoj vrsti coveka dao sam naziv homo patetikus jer vazda jednostavne misli pretvara u komplikovane opise, odusevljava se istim i izdize na njima.

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

Jer velika je mudrost ukapirati da sreca i bogatstvo nisu bas toliko povezane stvari.

Drago mi je da sam te izveo na pravi put, put duše.

Ti si me to naucio, da.

jesam preterao sa prozivanjem melkor? dajes povoda jbg, al bas svaki put naidjem da ti se poserem po delu ovde.

izgleda da jesam a?

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

Jbt al me opalila neka depra na 20min. Dremnuo sam i probudio se depresivan. A ja sam uvek veseo i nasmejan.

Možda sam meteropata ko zna.

Poješću čokoladu, hormon sreće.

Ja sam bolja polovina tvog društvenog života Dragane.

necu vise, izgleda mi kao zajebancija, al jesam se nakacio i samo serem, verovatno sam te smorio.

jel to dragane, kao onako, umetnicki, moj dragane?

Celt, ti beše živeo na kraju bulevara sa desne strane. Prema oš Ćele Kula.

ne, al svejedno oladi sa ovim pogadjanjem po sajtu, kripi je. onomad isto si uvatio da sam neko 100%, jebem li ga ko i pravis teorije.

ne znas me, garantujem ti to, a znam to zato sto iz ovog ili onog razloga si se doxovao ovde pa znam ko si ti. i ne znam te, nit smo u slicnim krugovima ikad bili.

ako te tolko zanima ko sam mogu te vodim na pivo sad kad dodjem u nis, pa me gledaj, al zajebi ovde da pogadjas i slicno.

Dve čaše Dragane, rekli smo dve čaše. Nema veze što je subota.