Prijava

nema nista od toga. ono sto je zajednicko svim ovim igracima sto ih pominje boxor, i onima koji prosecnom gledaocu fudbala padaju na pamet kad pomisli ko su bili najbolji igraci kojih se secam, to su ovi klubovi koje sam nabrojao.
to se ne menja preko noci jbg.

Celt mislim da bi, što se tiče fame oko Embapea, morao da pogledaš ovo

https://www.youtube.com/watch?v=WEmcW59Hz6M&ab_channel=JNFootball

Ova dvojica - 11 zlatnih lopti, osvojili LŠ brdo puta, najbolji strelci mislim ikada, Mesi uzeo kopa Amerika i dogurao do finala Svetskog, Kristiano osvojio evropskog (sa nikad gorom igrom Portugala ali dobro). + Ronaldo uzeo prvenstva u tri različite lige. Embape je odličan, naravno, ali nije ni blizu ove dvojice, i sumnjam da će ikada dobaciti u bilo kom parametru. Jedino ako sad odbrani svetsko i uzme još nešto sa represtacijom, uzeće i LŠ sigurno, neku zlatnu loptu, što da ne...Ali sa ovom dvojicom nije u diskusiji, niti će ikad biti.

brate, mesi je u mbapeovim godinama izgledao ovako: https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article13611352.ece/ALTERNATES/s615b/0_Lionel-Messi.jpg

ocigledno izvanredan talenat kao i mbape, kao i haland, samo sto je imao dodatno cinjenicu da igra za klub koji to dosta bolje ume da iznese i napravi.

zato ti i kazem, mbape je jedan real ili barselonu udaljen od toga da krenu ljudi da svrsavaju i na njega globalno. ima kasniji start od mesija, al ono i ronaldo je, pa se ubacio u pricu.

ne kazem nista 100% sigurno, ali brate daj nemoj sad kao mesi i ronaldno niko nikad ih nece stici kurac palac. hoce definitivno, i cak i u ovoj generaciji pocinju da se daju naznake, plus mbape ima iza sebe jaku reprezentaciju, sto je teze da se dobije, mnogo veca sreca od jakog tima.

ima bre tu da se tera jos 15 god. mozda i vise kako napreduje sportska medicina.

To sad tako pričaš jer nisi čito knjige :) Da si čito knjige, znao bi da Haland recimo, koji je golgeter, ako bi ostao nepovredjen do 37. i igrao u najboljoj formi, trebalo bi mu nekih 40 golova po sezoni da bi dostigao Ronalda po učinku, što je praktično nemoguće. Ti neki rekordi koje drže on i Mesi jako teško da će biti oboreni.

Što se tiče Embapea to je sve škakljiva priča jako - prvo, donosi PSG-u gomilu novca, jer deca u Kini sad kupuju i njegove dresove i ostalo. Ako on ode a Nejmar ostane, i PSG uzme ligu šampiona, biće kako je to Nejmarova zasluga, Embape je samo kočio ekipu i drugo - nije dakle dobro za legacy. Ako ode u Siti - tamo neće biti šef, kao ni u mnogim drugim klubovima, jer postoje već igrači oko kojih se izgradio sistem i igra. A on neće baš da bude druga opcija tamo kojekuda. Dakle ako dovodiš Embapea, prvo moraš da izdvojiš brdo love za razmaženog tinejdžera kom je ego ko kuća, drugo, čitav tim moraš da praviš oko njega, a to je proces zajeban. Uostalom pogledaj koliku moć on sad ima u PSG, neće taj bre nigde.

Celte nekad zvucis kao da pojma nemas o fudbalu, sad bi ti messijeve uspjehe prepisao nekoj nadnaravnoj politici kluba koja mu je dozvolila da postigne sve - to je jedan veliki LOL.

Messiju je Barsa nesumnjivo pomogla (jbt platili su mu tu hormonalnu terapiju prije svega) i svaki njegov uspjeh je vezan za Barsu i temelj koji je Barsa postavila i ostavila za njegove uspjehe ali Messi je toliko genijalan bio u svojim mlađim danima da prosto nije mogao da ne igra u najboljem okruženju, klubovi bi mu svojevremeno pusili maleni argentiski kurac samo da zaigra za njih.

Skauzer je čini mi sd kačio ono “messi ne moze bez ovog onog” i onda statistika koju je ostvario bez svih tih “pomagača” prosto genijalac čije umijeće ne možeš tražiti nigdje do u njemu samom.

aj nemoj da strawmenujes plidu, ne kazem nigde da mesi los jbt. kazem da i mbape isto vanserijski talenat.

a vanserijskom talentu treba i ostalo da se uklopi ko god da je, mesi ne mesi. da moze sve sam osvojio bi 5 svetska sa argentinom.

za pocetak i sam mesi. nije preko noci zaboravio da igra fudbal i daje golove ko masina kad preso u psg, nego preso u supackiji tim nego sto je barselona bila.

njemu se puno stvari uklopilo, uz kombinaciju da jebe igru koju zovemo fudbal. zato je mesi.

al brate mnogo ste iskljucivi sa pricom da to nikad niko nece da ponovi. mnogo smo se naslusali toga, u mnogim sportovima :)

Ma ne kazem da nece niko nikada ali ovo sto danas imamo na terenima, po meni, nema potencijal da sustigne ni messija ni ronalda. Mozda grijesim ali vidicemo boze zdravlja

najbolji golmani su mnogo zavisili od dobrih odbrana. najbolji napadaci od dobrog veznog reda. najbolji vezni od celog tima. timska igra jbg.

imas talente koji odmah iskoce, a imas vala i odlicnih golmana npr koje su celi zivot punili po nekim nemackim terenima iza letargicne odbrane a mogli bi da jebu ko niko u nekom jakom timu.

isto za napadace.

za vanserijske talente nece da napravi razliku jel sredina tabele ili globalno poznat, ali hoce dal ce da bude od ovih sto pominje bohor ili recimo stiven dzerard i toti.

toti jbt. da je igrao u realu sad bi ga nabrajali u svakoj prici. al nije, i to je isto za postovanje.

Da si čito knjige, znao bi da Haland recimo, koji je golgeter, ako bi ostao nepovredjen do 37. i igrao u najboljoj formi, trebalo bi mu nekih 40 golova po sezoni da bi dostigao Ronalda po učinku, što je praktično nemoguće.

citao malo i trenutno, sa 22 god ima mnoooogo bolji prosek golova po utakmici nego sto je ronaldo imao sa 22. ima bolji nego sto ronaldo ima danas, ako bi nastavio sa brojem utakmica ko kristijano, sa ovim prosekom, pretekao bi ga. tako da si supalj.

jeste, da bi se stigli mesi i ronaldo treba se jebati 15 god a ne 3, i to jeste mnogo tesko, ali da ne jedemo govna, nije nemoguce.
da jeste i da je nesto sto je nemoguce da se desi, za pocetak ne bi bilo trenutno dvojica koji to rade.

i bar dvojica koji pocinju polagano tim putem da idu.

dal ce stignu, pitanje je, ko sto rekoh dosta mora da se uklopi, al eto.

Gdje je onaj šmokljak kad igra lijepa naša da komentarišemo jebemu miša

preteci ce i mesija i ronalda i federera i djovaka i dzordana i lebrona i kog god hoces, jer koliko imas rekorda i neverovatnih stvari, toliko imas i budala koje su spremne da posvete svaku sekundu zivota od rodjenja pa dok ne polome noge da u necemu postanu bolji od tog prethodnog.

i to brze nego sto bi mi hteli. osim ako se ne desi neko cudo pa sport prestane da bude interesantan ljudima da se loze, onda nece.

Nije sve ni u brojkama jbg, bitno je koju ti emociju pobudjuje. Mesi mi pobudjuje, Cr7 mi ne pobudjuje. Mbape mi ne pobudjuje, Belingem mi pobudjuje. Neopipljivo i nedefinisano.

Mbapeta će da sjebu povrede, druže ne mož ti onako da trčiš i toliko opterećenje da stavljaš na ligamente i kolena bez prestanka 15+ godina. I onda će pričamo o njemu kao o Ronaldu eh šta bi bilo kad bi bilo. A da ima potencijal i fizičke predispozicije da bude S tier igrač, ima jbg. Ako bude napravio karijeru kao Anri, pošto ga često porede sa njim, to će da mu bude odličan uspeh.

Sad ce to Dalić da postavi, rvati su najopsniji kad im krene nizbrdo