Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Kad se već priča o čipsu, samo da kažem da sam se navukao na chipsy hot. Mnogo dobar.
krompir, palmino ulje, aroma pikantne paprike i crnog bibera min. 4,5% (laktoza u prahu (mleko), surutka u prahu, so, pojacivaci arome – mononatrijum glutaminat i dinatrijum-5*-ribonukleotid, arome (soja, mleko), secer, luk u prahu, regulator kiselosti - natrijum diacetat, beli luk u prahu, zacinsko bilje max. 5% (cili paprika, crni biber, kim), kiselina - limunska kiselina, ulje uljane repice, boja - paprika ekstrakt kapsantin kapsorubin, bilje ).
I onda dođe jovor da promoviše javno zdravlje putem vacina a u ranku je klasičnog korporacijskog zamorčeta koji uživa u procesuiranoj hrani i ostalim korporacijskim nus produktima
jovore daj neku studiju kako ovakavi proizvodu utiču na zdravlje
Brate ne jedem čips zato što je zdrav, već što je ukusan.
Nisam ga nikad promovisao kao neku zdravu hranu.
ne brt, ne jedeš što je ukusan, već što je naprskan hemudžom i relativno jeftin a tebi pri ruci pa možeš lagano da se rokaš procesuiranom hranom dok ti skače endorfin kao i svakom prosečnom američkom kmetu
Ima tu istine, al ne opterećujem se time. Ne jedem čips svaki dan. Al uz pivo baš paše.
vidi jovore sa wiki šta čips sve radi
https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A7%D0%B8%D0%BF%D1%81
pivo će to da protera sig
OK, lijepo od tebe što me upozoravaš. Ipak mislim da su to u vikipediji malo previše izdramili.
Što se tiče mononatrijum glutaminata, on ti je standardni začin u azijskim kuhinjama, i o njemu su bez potrebe digli paniku. Što se tiče E220 to ti je sumpor dioksid, i on se dodaje u minimalnim količinama kao konzervans, inače nije kancerogen.
Ovi u vikipediji su uzeli podatke iz Politikinog Zabavnika i još nekog neprovjerenog izvora.
Ne kažem da ne može ponešto tu biti kancerogeno, npr. može akrilamid, ali njega uglavnom ima minimalno i kontrolišu se tačno količine, ako ima previše povuče se.
Inače taj akrilamid ima u svemu što se prži, računajući i pomfrit, ćevape, pljeske, itd...
Generalno čips nije zdrav, prije svega zato što sadrži dosta masti i ugljenih hidrata, dakle praznih kalorija, i deblja, nema vitamina, nema proteina u nekoj količini, spada u siromašne namirnice, bez neke nutritivne vrijednosti.
A ovo što si ti naveo su više onako neke teorije upitne validnosti i fearmongering.
Čips svakako treba izbjegavati jer nije zdrav, ali ne treba širiti paniku i navoditi stvari koje prosto nisu tačne.
Ukratko, nezdrav jeste, ali otrov nije.
Ipak ne bi nikom preporučio da živi na čipsu.
jeste bajo, prema who msg je bezbedan za konzumaciju ali pajsad u minimalnim količinama
i zamisli nema naučnih studija koje who naručio koje bi to opvrgle dok jovor uživa u bezbednoj procesuiranoj hrani a wiki postaje nerelevantna kategorija u ranku teorije zavere hahah
nipta gore od karaktera urbanog globalističkog pacowa
prvo nije svaki čips isti. Bacio sam kesu, a volio bi da mi je pri ruci, mislim da u ovom konkretno čipsu nema svih tih sastojaka koje si naveo, jer po sjećanju čini mi se da je sastav dosta svedeniji. A na internetu na svom sajtu oni sastav ni ne navode, tako da dok ne nađem kesu, ne mogu ti reć šta tačno ide u njega.
Što se vikipedije tiče, bitno je da gledaš kvalitet pojedinih članaka. Kako je napisano, koje izvore navode, itd.
Ako uzmeš englesku vikipediju, tu se navodi ova priča koju sam ti ja rekao, da deblja, ima previše masti i soli, nije dobro zbog pritiska, itd...
Ali to je manje više to. Što naravno nije zanemarljivo.
evo ti jebem te mutava
https://elakolije.rs/1335093/proizvod/cips-rebrasti-hot-chipsy-140g
vidio sam i ja to, ali sam sumnjičav, čini mi se da je na sastavu pisalo nešto drugačije.
Možda griješim. Ne znam dok ne provjerim.
da, vrv je organski
kacmo kod toga jedino onaj čačanski radi bez hemudže, ali i dalje je procesuirana hrana u pitanju
ja lično mislim da je ovo što su stavili na elakolije netačno, ali kažem, možda griješim. Čini mi se da sam čitao sastav i da ima mnogo manje komponenata. Možda su se oni zajebali
ajde ne prdi jovore i na drugim sajtovima prodavaca je to istaknuto, ovi na čipsijevom sajtu naravno da to ne ističu jer se ni ne bave prodajom tog proizvoda u svojoj režiji (ne možeš direktno od njih kupiti i konzumirati) i samim tim izbegavaju negativnu kamapnju i antireklamu jer ih abolira kojekakav who za pare razume se
Stvarno su šupci što ne navedu sastav. Đe to ima brate...
Dok ne vidim u prodavnici ništa.
Meni taj sastav što su ovi naveli nije logičan.
pazi ovo
znači previše mi je da je neke arome 4,5%, to ide u dosta manjim količinama
drugo, luk i bijeli luk se apsolutno ne osjete ni u tragovima
jel realno uopste da jedes ta govna a da ne citas ono sta su u obavezi da napisu
Ovo ti je rank kao da ne znas da kola ima 10% secera i onda si u nekom cudu
Jbt kojekakve asocijacije se bore decenijama da nateraju korporacije da navedu stetne sastojke al jovor jok
Caro, koji je tvoj porok? Ne jedeš čips, ne vakcinišeš se, ne pijes Kocu.. Pa jbt Bog, od čega će umreš čoveče??
beli hleb beli ubica
Preko dezodoransa i sampona te duboka drzava kontrolise, sah mat gospodo. Mislite o tome