Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Škodi tebra, trebaju se stvari dakle promeniti u socioekonomsku utopiju i tako dvesta godina u komadu. Što je teoretski moguće, u praksi se penzioneri pobiju u sred grada za sadnice maline od 60 dinara.
jao skodi, kakve ideje, kako se niko nije setio toga, jbt ako oces da ti poraste populacija uzmes i pravis decu.
jbt, demografija 101, ja ne verujem kako su svi moguci politicari budale, pa jel moguce da se niko nije setio.
samo da si na vlasti, uf kako bi izveo to, jebo bi kevu. propagandom, finansijski, planski, istrajno sociolozima i psiholozima itditd.
...
ajde bre, 5 srba ne bi umeo da "motivises" nesto da urade, ti si smislio kako ces da povratis kosovo. pri cemu kako si ga smislio, na nivou perice, i ovde zapinjes da objasnis kako su glupi ljudi.
Postoje razlicite strategije, ali nazalost svaka podrazumeva da imas postene, casne i patriotaki orijentisane vodje i dobar narod.
U slucaju da tu drzavom vladaju unuci i praunuci crnorukasa u orginalne udbe, da se ne zna gde prestaje zakon, a pocinje kriminal, gde su politicari alavi neljudi i ateisti podovlaceni iz kojekakvih bosanskih vukojebina... ne radi niti jedna nazalost.
Mi smo bivsi narod. Upropasten u svakom smislu i svaki progres bi zahtevao drasticne mere, bombase kao vodje, a ne vucice.
Sprda se skodi sig sig
Na listu izroda koji su upropastili ovaj narod samo pridodati lobotomite koji navijaju za titove drolje, sve ostalo na mestu.
irska crkva gurala taj plan 200 god, pravite decu, zauzecemo severnu irsku, boricemo se protiv engleza, jebacemo im mater, samo da se naostrimo, nema zajebavanja sa crkvom, pravi decu, trpi cuti, opa evri, u gle kolko ih ima, lol imamo vise od engleza, daj malo taj koks sta se stiso.
rezultat: protestanti sad oce u irsku, a sve komplet boli kurac, dolaze im poljaci da im ciste govna, ko da bitno ko je gde.
biraj, oces relativno blagostanje i sigurnost za sve ili da narod boli kurac da se zrtvuje za nesto.
ne moze oba. jednostavno ne moze.
vi bi hteli da vasa guzica bude sigurna i nahranjena a da vam se sunarodnici pate, mnoze i trpe? jel tako nekako?
al oni su gluplji, nije to bitno.
kako opravdavate to u glavi, koju distorziju realnosti razvlacite?
Nisam ja za to, ja sam za mujinu finalnu soluciju.
Bukvalno od deset petnaest ljudi ovde da li bih nasao jednog da idem u rat sa njim pitanje je... velika vecina vas nije ni vojsku sluzila, ni ne znate sta je musko, ratnik i Srbin. Jebeni pedercici.
Ja sam taj jedan bonby el da?
U slucaju da tu drzavom vladaju unuci i praunuci crnorukasa u orginalne udbe, da se ne zna gde prestaje zakon, a pocinje kriminal, gde su politicari alavi neljudi i ateisti podovlaceni iz kojekakvih bosanskih vukojebina... ne radi niti jedna nazalost.
Rekao je čovek suštinu, izvodljivo kad bi se uredilo i usmerilo društvo a kako ovaj haos dovesti u red - to je, ne rađanje mečke nego dinosaurusa. Dakle ostaje ideja kao opcija nekome.
Crkva slabi i nema vajde od nje i popovskih bajki u budućnosti, ostaje samo propaganda.
I rat i ovako je bolna metoda za naciju, prvo traži oporavak a drugo prilagođavanje.
Ma da to je propao plan i prije nego što se i počne sprovoditi, u pravu si Celte.
Al ja bi u tom slučaju birao ovu prvu varijantu "blagostanje i sigurnost za sve". Nema smisla voditi demografske ratove protiv drugih, ali se bojim da ćemo ga mi teško dobiti i protiv same situacije kakva vlada kod nas.
Inače je u svijetu obrnuta korelacija između standarda i nataliteta, što bi značilo da ako hoćemo da se množimo treba da budemo još veća sirotinja.
Ipak vjerujem da je ta zakonitost samo donekle tačna i da postoje izuzeci.
Jednom kad se prođe ta promjena mentaliteta i kad barem po demografskoj tranziciji postaneš "razvijena zemlja sa niskim natalitetom", tada važe neka druga pravila.
Tada sirotinja vjerovatno utiče na smanjenje nataliteta, jer ljudi razmišljaju kao na Zapadu, kontaju, šta ću podizati djecu ako im ne mogu pružiti dobar život i tome slično...
Mislim da je iz tih razloga, natalitet u Zapadnoj Evropi (koji je takođe nizak), dosta manje katastrofalan nego u Istočnoj...
A Istočna Evropa je dobila najgore od oba svijeta... način razmišljanja razvijenih, a ekonomske uslove malo bolje od onih baš nerazvijenih, i šta ćeš očekivati nego da lagano izumiremo.
E sad u svemu tome, nisam pomenuo ideologiju kao treći faktor.
Mislim da su ljudi danas prilično cinični da se prime na bilo kakvu ideologiju, ali opet kada generalno postoji neki osjećaj perspektive, osjećaj da su stvari u redu i da je neka lijepa budućnost vjerovatna, više su skloni da rađaju i prave djecu...
Mi sve i da smislimo neku dobru ideologiju teško je nju toliko gurati u uslovima kad je cijeli svijet uvezan, i svako može lako da uoči koliko je nestabilnosti i neizjesnosti u svijetu...
Sve i da ovdje cvjetaju ruže, ti vidiš koje su se sve opasnosti nadvile nad čovječanstvom u globalu...
Inače, pravi Srbi, ratnici i alfa muškarci vise na Vukajliji.
Ovo kucam, a ogrlica od ušiju nesrba mi mlati po maljavim prsima. Na zidu zvezda crvena, bijelo dugme i sveti Nikola. Pored kuće štala u štali sijeni ispod sijena maljutka.
To je jedna vrsta sub-Srba, precana.
Mislim da je na mene mislio, mi mudzosi smo kvalitetni saborci
Samo vas treba usmeriti, ko Hitler birvaktile
Rešićemo to u viteškom dvoboju
Nemamo naroda za rat. Nekad je bilo po par sinova u svakoj kuci. Demografski ne postojimo. Sve da angazujemo, ne mozes naci 100k pod oruzjem, da ne pricam sto je proslo vreme tradicionalnog ratovanja u kojem smo eventualno i imali nekakve sanse. Postoji nova oprema, nova oruzja, ali da bi time upravljao i odrzavao prvo treba da kupis, pa i ako kupis potrebni su strucnjaci i kvalitetni oficiri. A vojna neutralnost podrazumeva da ne surujes sa amerima i rusima, ko i gde da ih obuci. Profesionalna vojska su ljudi koji nemaju sta drugo, sigurna platica itd pa kolika je tolika je... nemoj da se zajebavamo, ja bih dvaput razmislio i sa Rusinima da se pokoljemo.
Ma de bre si vido na šta liče oni kozojebi dole. To bi bilo kao kanter protiv easy botova, farmovanje fragova samo tako.