Prijava

Kada očekujemo da ovo bude uvedeno u naš školski i akademski program?
I da li ste za ili protiv?

Mislim da je krajnje vreme

da nam popusis kurac Ejduse

Nemamo seksualno obrazovanje kako treba, pa idu sve sami abortusi kod tinejdžerki, a ti bi da se ova govna dodaju?

Slažem se, nema smisla napušavati Ejdusa na svakoj temi pojedinačno.

Ma šta nema? Popuši mi kurac Ejduse. Sladostrasno

Afro-Američke studije:
-Problematično. Ne znam šta bi se tu toliko učilo, normalno treba se boriti protiv rasizma, ali nije to neka naučna oblast. Rasizam ne mora samo da obuhvata Afro-amerikance postoje razne grupacije podložne rasizmu.
Polne studije:
-Delimično podržavam. Svet se je znatno proširio i populacija je porasla, pa tako trebamo biti otvoreniji prema druga 2 pola koja odskaču sa binarne lestvice. Postoje transseksualci (organi i pol se ne poklapaju) i iterseksualci (ne mogu se svrstati ni u jedan pol). Shvatam da to treba izučavati i takođe kako da se poveća jednakost polova, ali ne treba se ići u krajnjost i pričati o 64 "polova" i maltretirati normalne ljude da po svaku cenu moraju da se ponašaju kao manjina nekog drugog pola samo zato jer je taj pol diskriminisan.
Takođe postoji i problem zloupotrebe transseksualizma i interseksualizma. Eto primer u Americi gde je jedan plivač promenio pol da bi igrao sa ženama i osvojio prvo mesto i bio najbolji, ali on uopše i nije rođen kao transseksualac, nego je to uradio iz koristi. Postoji i primer zatvorenika koji je navodno "transseksualac", pa su ga stavili u ženski zatvor i on je napravio dete dvema ženama... Pa zar priliči nekome kome se organi i pol ne poklapaju da pravi decu? Takođe je to i tema lingvistike... itd. itd.

Behold, Jovorovo i Ejdusovo derle.

Ko god od vas da je napravio ovaj dupli i misli sad da je neki trol, nek se sagne

Ja bi prije uveo domaćinstvo i ekonomiju/finansije i možda zdravstvenu kulturu (mada možda bolje ne ovo poslednje da ne postanu svi hipohondri)

Ne bih uvela ništa osim podele dece po afinitetima. Dakle, od samog starta vidi se - interesuju te jezici - kreni tim putem. Matematika, fizika - izvoli. Hemija, biologija medicina - sa srećom. Informacione tehnologije - sa još većom srećom i tako dalje ... a ne učiš svakojake nepotrepštine 12 celih godina i onda se opredeljuješ za studije ... dobijaš titulu svestranosti i izubljenosti u poluvremenu. Fuj. A ove inovacije i pomije od predmeta, od građanskog vaspitanja do izbornih predmeta o ljubavi, braku i preljubi preko raznoraznih religija i meditacija, do eto tog seksualnog obrazovanja (nazovi), to je boleština.

Ne može tako. Ne vidi se ništa od samog starta, pogotovo kod ovih današnjih zoomer tiktokera i influensera, čast izuzecima kojih je jako malo. Obrazovni sistem je u debelom kurcu, menjati ga sad u neku prinudnu usmerenu verziju sebe bilo bi ravno njegovom urušavanju. Što možda i ne bi bilo tako loše, iz pepela možda nastane nešto normalno.

Ovde se slazemo u potpunosti. Mada nije ti ovo neki unpopular opinion, svi smo se bar jednom tokom školovanja zapitali za koji će mi ovo kurac ali te neke ogromne promjene u obrazovnom sistemu se teško i rijetko dešavaju tako da ima da se uci klima mozambika jos zadugo

Hvala Bogu da kažem nešto i da je vama iole korektno.
Ma vide afinitete pravi profesionalci. Samo ih je malo. Rade se testovi sklonosti i sposobnosti i kraj. Nego je malo dece koje istinski zanima obrazovanje i tako će i ostati. Jbg, to je negde prosek.

Videti afinitete i na osnovu toga osuditi dete na život u toj sferi meni deluje nekako distopijski okrutno ali ok, možda grešim.

A i opet ću reći - živimo u zemlji Debiliji. Šta koji kurac?

Nije izvodivo u praksi, onda treba da svaka škola ima svoj tim neki kao skauta koji, jelte, ne bi bili profesori ali bi morali jako dobro da poznaju materiju određene branše i onda bi ti ljudi vršili neke profi orijentacije. To ne bi bili izvodivo čak ni u nekim eksperimentalnim fazama jer bi broj stručnjaka bio drastično manji od broja djece cije je sklonosti i preferencije potrebno analizirati