Katedra za afro-američke studije i katedra za polne studije

1. Kada očekujemo da ovo bude uvedeno u naš školski i akademski program?
    I da li ste za ili protiv?

2. Mislim da je krajnje vreme

3. da nam popusis kurac Ejduse

4. Nemamo seksualno obrazovanje kako treba, pa idu sve sami abortusi kod tinejdžerki, a ti bi da se ova govna dodaju?

5. Slažem se, nema smisla napušavati Ejdusa na svakoj temi pojedinačno.

Ma šta nema? Popuši mi kurac Ejduse. Sladostrasno

6. Afro-Američke studije:
    -Problematično. Ne znam šta bi se tu toliko učilo, normalno treba se boriti protiv rasizma, ali nije to neka naučna oblast. Rasizam ne mora samo da obuhvata Afro-amerikance postoje razne grupacije podložne rasizmu.
    Polne studije:
    -Delimično podržavam. Svet se je znatno proširio i populacija je porasla, pa tako trebamo biti otvoreniji prema druga 2 pola koja odskaču sa binarne lestvice. Postoje transseksualci (organi i pol se ne poklapaju) i iterseksualci (ne mogu se svrstati ni u jedan pol). Shvatam da to treba izučavati i takođe kako da se poveća jednakost polova, ali ne treba se ići u krajnjost i pričati o 64 "polova" i maltretirati normalne ljude da po svaku cenu moraju da se ponašaju kao manjina nekog drugog pola samo zato jer je taj pol diskriminisan.
    Takođe postoji i problem zloupotrebe transseksualizma i interseksualizma. Eto primer u Americi gde je jedan plivač promenio pol da bi igrao sa ženama i osvojio prvo mesto i bio najbolji, ali on uopše i nije rođen kao transseksualac, nego je to uradio iz koristi. Postoji i primer zatvorenika koji je navodno "transseksualac", pa su ga stavili u ženski zatvor i on je napravio dete dvema ženama... Pa zar priliči nekome kome se organi i pol ne poklapaju da pravi decu? Takođe je to i tema lingvistike... itd. itd.

7. Behold, Jovorovo i Ejdusovo derle.

8. Ko god od vas da je napravio ovaj dupli i misli sad da je neki trol, nek se sagne

9. Ja bi prije uveo domaćinstvo i ekonomiju/finansije i možda zdravstvenu kulturu (mada možda bolje ne ovo poslednje da ne postanu svi hipohondri)

10. Ne bih uvela ništa osim podele dece po afinitetima. Dakle, od samog starta vidi se - interesuju te jezici - kreni tim putem. Matematika, fizika - izvoli. Hemija, biologija medicina - sa srećom. Informacione tehnologije - sa još većom srećom i tako dalje ... a ne učiš svakojake nepotrepštine 12 celih godina i onda se opredeljuješ za studije ... dobijaš titulu svestranosti i izubljenosti u poluvremenu. Fuj. A ove inovacije i pomije od predmeta, od građanskog vaspitanja do izbornih predmeta o ljubavi, braku i preljubi preko raznoraznih religija i meditacija, do eto tog seksualnog obrazovanja (nazovi), to je boleština.

11. Ne može tako. Ne vidi se ništa od samog starta, pogotovo kod ovih današnjih zoomer tiktokera i influensera, čast izuzecima kojih je jako malo. Obrazovni sistem je u debelom kurcu, menjati ga sad u neku prinudnu usmerenu verziju sebe bilo bi ravno njegovom urušavanju. Što možda i ne bi bilo tako loše, iz pepela možda nastane nešto normalno.

12. Ovde se slazemo u potpunosti. Mada nije ti ovo neki unpopular opinion, svi smo se bar jednom tokom školovanja zapitali za koji će mi ovo kurac ali te neke ogromne promjene u obrazovnom sistemu se teško i rijetko dešavaju tako da ima da se uci klima mozambika jos zadugo

13. Hvala Bogu da kažem nešto i da je vama iole korektno.
    Ma vide afinitete pravi profesionalci. Samo ih je malo. Rade se testovi sklonosti i sposobnosti i kraj. Nego je malo dece koje istinski zanima obrazovanje i tako će i ostati. Jbg, to je negde prosek.

14. Videti afinitete i na osnovu toga osuditi dete na život u toj sferi meni deluje nekako distopijski okrutno ali ok, možda grešim.

15. A i opet ću reći - živimo u zemlji Debiliji. Šta koji kurac?

16. Nije izvodivo u praksi, onda treba da svaka škola ima svoj tim neki kao skauta koji, jelte, ne bi bili profesori ali bi morali jako dobro da poznaju materiju određene branše i onda bi ti ljudi vršili neke profi orijentacije. To ne bi bili izvodivo čak ni u nekim eksperimentalnim fazama jer bi broj stručnjaka bio drastično manji od broja djece cije je sklonosti i preferencije potrebno analizirati

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.