Prijava

Počeli smo nešto random oko ovoga na temi Raznorazno, pa reko’ aj da ne zatrpavam tamo.

Bas nešto sad gledam, pokušavam da provalim u kojim godinama se najčešće dešava to da kažem finalno opadanje, zadnji atak dht-a na teme, jer iskreno voleo bih da znam da li sam pregurao najgore ili nisam, i da znam kad preguram to najgore da znam šta mi je od kose ostalo, pa da mogu lepo da odem na presadnju ko čovek.

Jako dobar primer Milan Lane Jovanović, nekako patern opadanja sličan mom. A i vidi se da čovek nema neki prevelik testosteron, nije dlakav, nema jaku bradu, itd. Milan je 81. godište, 2006. godine imao je 25 i imao je korektnu kosu:

https://www.laststicker.com/i/cards/2316/306.jpg

Godina 2007: 26 godina, solidno stanje i dalje:

https://hotsport.rs/wp-content/uploads/2017/09/JOVANOVIC-MILAN_15.jpg

https://www.starsport.rs/img-get/I00008Fu3lpSmKxA/s/850/850/JOVANOVIC-MILAN-16.jpg

2008. Prvi znaci

https://www.reprezentacija.rs/wp-content/uploads/2008-austrija-srbija-1-3-milan-jovanovic.jpg

2009. Meč protiv Rumunije, kosa postaje paperjasta i retka, sve je već otišlo u kurac, u 28. godini:

https://www.maxbetsport.rs/wp-content/uploads/2020/03/srbija_rumunija_5994.jpg

https://www.starsport.rs/img-get/I0000HJAMWPjxZCM/s/850/850/srbija-rumunija-5956.jpg

2010.

https://editorial.uefa.com/resources/01de-0e74d618b3e7-2aa6e214de1a-1000/milan_jovanovic_r._standard_de_liege_.jpeg

2011. 30 god i vise nije moglo nego na keca

https://hotsport.rs/wp-content/uploads/2021/10/JOVANOVIC-MILAN_20.jpg

https://img.a.transfermarkt.technology/portrait/big/14933-1537882350.jpg

To vam je ta neka studija slučaja. Ja imam skoro 29, i stanje otprilike kao on sa 26. Malo mi je nezamisljivo da za par godina mogu ostati bez kose, ali svestan sam da je vrlo moguće. Jako bi me izdepresiralo, al šta da se radi.

Šmokljo jezivo za pomisliti da je Kenedi Baricoglu imao ovakvu kosu pre nego sto ju je izgubio

https://www.fmscout.com/assets/fm-legends-kennedy-bakircioglu.jpg

Brate šta te boli kurac, ja imam kose i više nego što treba pa sam opet incel, koga uopšte zabole kurac što nećeš imati dlake na vrhu lobanje. Jedino ono što mujo reče, voleo bi makar da imaš opciju da sam odabereš dal će se šišaš na kratko il puštaš kosu umesto da si osuđen na samo jedan stil.

Ne razumete vi to. Neko sebe doživljava ne neki način i tačka. Zamisli neko Olaniku skrati kurac na 14cm, zamisli neko Pseta skrati na 175cm, zamisli neko oduzme bradu nekom bradonji, ne pada mi niko na pamet. To više nisi ti. To su neke stvari koje te karakterišu, i kad ti neko oduzme neku tebi bitnu karakteristiku, nešto što voliš kod sebe, nije samo tako pomiriti se s tim i prihvatiti nekog novog sebe, nakon 30 godina imanja kose.

jbg Maestro u pravu si što se tiče tog identiteta.

Mada kontam ni to nije zacementirano. Može da se prilagođava. I žene formiraju identitet da su ribe, al jedan dan moraju prihvatiti da su babe. :D

Primjer je malo pretjeran, al eto... Ne definiše čoeka samo kosa.

Što se same ćelavosti tiče, to ne vidim kao neki poseban problem. Izbrijavanje je uvijek kul i može da izgleda edgy. I ćelavost ti je dokaz da ti je sa hormonima sve u najboljem redu.

Šta fali Pjerluiđiju Kolini ili Saši Đorđeviću?

haha, znao sam to ćeš napisat :D

al generalno ništa im ne fali, (dobro, osim kose) :D

To stoji, Maestro, sto rece Jova, po pitanju identiteta. Nista strasno. Cega nema bez toga se mora ;)

jebiga brate, i to je za ljude.

Nisam ćelav, al imam opake zaliske. Ćosav sam, i sig imam neki disbalans testosterona, tj nedostatak, jer imam 0 misicne mase i dosta zenskog sala i držanja. Generalno sam jedan od ruznijih likova koje znam, to mogu da potvrde moja braca sto me znaju odavde. Al imam takav bol u kurcu ljuuttt povodom svega toga, i toliki mir u duši, i ne planiram nista da radim po tom pitalju. I to je najvaznije

Pre 40-tak godina ćelav čovek na ulici je bio ili robijaš ili neki bolesnik.
Danas ga samo uvučeš u odelo i to je uspešni biznismen ili neki CEO/PR/HR mudo...

Sećam se jednog profesora iz srednje. Imao je onaj jedan pramen kose s leve strane, pa ga je stalno prebacivao preko ćele da ne izgleda mnogo ćelav. Naravo, pramen ko pramen.. nestašan. Još on kad dodje pijan... svak' na svoju stranu. I onda, u nekom trenutku 2.godine, pojavi se lik u odelu, kravati i obrijane glave. Šok! što je najgore pozitivni.
Lik je svima jednim potezom poručio: zabole me kur*ina šta mislite; meni lakše, meni bolje.
Sad ima neku privatnu firmu. Prava direktorska faca.

E Zapato da li npr ako je Estradiol/Testosteron visok

Npr 1. u gornjim granicama/sredina za muskarce, a testis steron pri donjoj granici, da li to sledstveno moze da dovede to pear shape distribucije sala, slabije brade … itd manjka sekundarnih muskih polnih osobina… npr ako si u adolescenciji konzumirao AP terapiju - da li to moze da ti smanji testosteron - a tad ti raste tuki i tako to?

Ne razumete vi to. Neko sebe doživljava ne neki način i tačka. Zamisli neko Olaniku skrati kurac na 14cm, zamisli neko Pseta skrati na 175cm, zamisli neko oduzme bradu nekom bradonji, ne pada mi niko na pamet. To više nisi ti. To su neke stvari koje te karakterišu, i kad ti neko oduzme neku tebi bitnu karakteristiku, nešto što voliš kod sebe, nije samo tako pomiriti se s tim i prihvatiti nekog novog sebe, nakon 30 godina imanja kose.

Kosa nije zamena za licnost

Razumemo, maestro, samo eto ja nikad nisam imao fizicku crtu koja mi je bila jaka strana, pa i da ostanem bez nje, isti kurac lol. Sta, da ne budem vise visok 162 nego 154, koja je razlika?

Kosa nije zamena za licnost

a brada jeste, a imati 190 jeste, a imati plave oci jeste? Nemojmo se zavaravati i umanjivati znacaj fizickog izgleda.

Btw jednom sam se u srednjoj osisao na nulu, do gole glave iz sprdnje. Familija nije htela da priča sa mnom mesec dana dok nije izraslo opet. Toliko o “just shave it bro” priči.

nista od toga nije zamena za licnost.

od fizickih stvari jedino mozda debljina jeste neka vrsta licnosti jer to si sam sebi napravio.

cimanje oko starenja i stvari na koje ne mozes da utices je nesto sto zene rade, a ne testosteronci kobajagi, kao ti.

i u 100% slucajeva ce pre jebati neki zapata koji ima mane, ali ga boli kurac za iste, nego neki maestro koji gubi identitet kad mu opadnu 3 dlake sa glave.

Jooooj aj manite me tarzanija tacka com prica iz 2011e godine.