Prijava

Ti to ne razumes jer nisi AVANGARDA

Fala Pliduuu na objasnuvanje

Jbg Šmokljo, da bi razumeo, morao bih sad ovde u osam redova da ti izložim četiri veka kulturoloških razlika koje stoje kao ambis izmedju ovih pitomih krajeva i vašeg mračnog vilajeta, koji čak nazivate uredjenim društvom, toliki patriotizam živi u vama.

Da je Zapata napisao reagovao bih, ovako mi trulo, kakva je takva je, žena je.

Ne, ponašaj se slobodno kao pre utvrđivanja te činjenice. Nadoveži se. Pa šta ako sam žena? Imam jak želudac, dokazano. kakva takva...

Ozbiljno bih volela da sretnem pojedince... Tj. oni mene.

Random porodica iz severnih krajeva na slavi kod dalekih rodjaka u nekakvom južnjačkom Mordoru bi lajk : https://www.youtube.com/watch?v=qWzbhbUSo_E&ab_channel=M7Sch%C3%A4fer

Šabački h-umor u punom naboju

Od danas se Šapčanima na sajtu obraćamo sa “Vaša avangardnosti“

ahaahahah grohotom se smijem

U svim gradovima koliko god bili urbani ima lažne elite i gada, ali i prave gospode. Ima seljaka
i seljačina. Bio to Šabac, Pirot ili Njujork.

“Ko je imao sreće da se jutros probudi u Šapcu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.”

Ovo rednečki um npr nije u stanju da pojmi, ima ograničenje koje mu to ne dozvoljava, jednako kao što su nekad bmw automobilima udarali granicu pa je mogao da dobaci do 250km/h. Zbog toga izmedju naša dva tabora dolazi do čestih i nepremostivih nesporazuma; ne zato što su ljudi ovog podneblja inteligentniji ili su pohadjali drugačiju nastavu u osnovnim i srednjim školama, već stoga što se, vekovima unatrag, ovde baštinila drugojačija kultura koja je iznedrila jedan napredniji mentalitet, koji su negovale i nadopunjavale čitave generacije, dok se u ljudima nije razvilo naročito čulo i osećaj za kulturu i vrednovanje najuzvišenijeg što jedno društvo može da ponudi. Jednom rečju, bile bi potrebne decenije naročitog truda i ulaganja u ljude južnjačkih plemena kako bi se razlike prevazišle ili makar umanjile.

Kako stvari stoje trenutno, oslikaću na prostom i banalnom primeru, (kako bi i Šmoklja mogao da razume) - kada bi se u Šapcu recimo nekim slučajem obro kakav vanzemaljac - da mu se sruši letelica u nečiju baštu recimo, meštani bi ga ugostili i pomogli mu da popravi brod, odveli ga u muzej i upoznali sa istorijom i tradicijom naroda koji ovde obitava milenijumima, spakovali mu nešto za poneti i ubedili ga da ovde otvori predstavništvo i poveže nas sa ostatkom svemira intergalaktičkim linijama, jer bi shvatio da se tu radi o normalnom svetu sa kojim se može ostvariti suživot i saradnja. U slučaju pak da je neki vanzemaljac klošar, trgovali bismo delovima za svemirske brodove koji mogu da se budže na bemve i audi, nebitno. shvatate poentu.

U Nišu pak da se sruši leteći tanjir i biće kojim čudom preživi, meštani bi se pobili oko toga da li da od njega naprave belmuz ili da ga nataknu na ražanj, ili da ga pak strpaju u cirkus i prikazuju kao atrakciju.

Samo bi lud coek citao ovo ugl videh na prosloj strani da se braca stipala za dupe na vasaru haha, a ne no u biblioteci

Коначно и потпуно ослобођење од турске власти Шабац, као и Србија, дочекује 1867. године, када и последњи турски војник напушта тврђаву на Сави

Bili ste krace pod turcima od nishe tacno 11 god ali ste dogurali dotle da ste najpoznatiji po ciganskom vasaru, kradji kola, ljubi alicicu i losem humoru

Osnovali ih turci bre druuuže čemu bilo kakva dalja diskusija, to ti je projekcija i stid sopstvenog podrijetla, moralni i mentalni patuljci ovi Bejerdelenčani svi do jednog.

Ovaj Melkijades je ozbiljno prešišao i mene, i ostale. Nisam sigurna za Bombaša ali tu su negde.

Čime su oni zadojeni jbt. Čist otrov. Ako se ne šale, i istinski ovo misle sve - ozbiljan level kompleksaša.

https://mc.rs/istorijske-cinjenice-i-drustvene-okolnosti/mc-na-lokalu/detaljno/91

Predstavljao je kapiju za ulazak svega onoga što je bilo napredno u Evropi. Sve što je tada kao novotarija ušlo u Srbiju, kao i u ovaj deo Balkana, išlo je kroz Šabac, i prvo je bilo prihvaćeno u Šapcu.

Ostaviću ove grube činjenice ovde, kako bi južnjački polusvet imao čemu da se divi i stremi, i odoh da čitam knjige, bolje su društvo.