Skoro sam odgledao trilogiju gospodara prstenova i ovaj deo kod Gandalfa mi nije jasan.
Da li Gandalfova moć zavisi od štapa tj. da li je u samom štapu srž magije ili Gandalf sam kanališe magiju dok štap služi kao određena vrsta egregora.
Takođe, ako je štap magičan - zašto ga nije češće koristio jer očigledno ima ogromnu moć.Hvala.
- Š
iz kurca
- k
IzBosne
- k
Tanak štap pun mađije
- A
Ejduse... ili gospodine Ejduse, ne znam kako tačno da Vam se obraćam jer mi delujete toliko kulturno, uzdržano, školski i pristojno da sećate na ljude starije garde, barem u mojim očima... Pored Jovora još jedna osoba koja me nikako nije ovde sabotirala, vređala, šikanirala i slično. Imate neki svoj stil, vrlo kulturan stvarno. I još mi je fascinantnije kako Vas svi pljuju a Vi ste mirni. Izvinjavam se ako ste mlađi. Smatrajte ovo komplimentom. Vidi se zrelost kod Vas. Lična disciplina duha i neka ujednačenost. Svaka čast.
Nisam gledala *Prstenove* niti planiram. Ali morala sam ovo da napišem. Poštovanje.
P.S. Da jesam, rado bih odgovorila i na temu. Pozdrav.
- DP
Gandalf je zapravo Ainur, jedan od moćnih duhova, entiteta koje je stvorio Eru Iluvatar, i koji su stvorili Ardu, planetu na kojoj se sve to desava, u pesmi stvaranja.
On je drugi tier Ainura, Maiar, dok su prvi tier Valari, kojih nema u trilogiji. Sauron je Maiar, Orlovi su Maiari, Balrog je Maiar. I on je podklasa Maiara, carobnjaci, Istari, uz Sarumana, Radagasta i dva plava čarobnjaka o kojima malo znamo.
Učenik je Valara Niene i nosilac vatrenog prstena.
Sve u svemu, premoćno biće, uz uništenje Numenora, jedino biće oko koga se i sam Eru umešao, vrativśi ga kao Gandalfa Belog. Tako da... štap je samo kanal.
A što ga ne koristi češće, tj sto cesce ne koristi svoje moći, pa Istari su poslati vise kao savetnici, dok su odluke i sama borba bili na Iluvatarovoj deci- ljudima i vilovnjacima.
- A
Pozdrav za Zapatu. Lepo je videti te.
- DP
Malo sam zardjao s Tolkinom, mozda neko ima bolje objasnjenje, al ako neko ima neko pitanje za Asoiaf univerzum, to mi je sveze. Pozz avvl
- k
Hvala ti Zapata
- bGandalf je zapravo Ainur, jedan od moćnih duhova, entiteta koje je stvorio Eru Iluvatar, i koji su stvorili Ardu, planetu na kojoj se sve to desava, u pesmi stvaranja.
On je drugi tier Ainura, Maiar, dok su prvi tier Valari, kojih nema u trilogiji. Sauron je Maiar, Orlovi su Maiari, Balrog je Maiar. I on je podklasa Maiara, carobnjaci, Istari, uz Sarumana, Radagasta i dva plava čarobnjaka o kojima malo znamo.
Učenik je Valara Niene i nosilac vatrenog prstena.
Sve u svemu, premoćno biće, uz uništenje Numenora, jedino biće oko koga se i sam Eru umešao, vrativśi ga kao Gandalfa Belog. Tako da... štap je samo kanal.
A što ga ne koristi češće, tj sto cesce ne koristi svoje moći, pa Istari su poslati vise kao savetnici, dok su odluke i sama borba bili na Iluvatarovoj deci- ljudima i vilovnjacima.
el vidite kakvo predznanje je potrebno za nejebicara?
- DP
Ma ovo je bas bejzik bombi, pravo nejebaštvo se ogleda u detaljnom poznavanju loze Targarjena
- b
Ako je ovo bejzik.. ot lotra znam jedino bitku za Minas, najjaca scena u istoriji kinematografije oduvek i zauvek