Prijava

Danas su mi napisali kaznu za prelazak pešačkog sa slušalicama. Mada, je zabranjeno korišćenje telefona i slušalica, samo nošenje nije zabranjeno. Ima li neko slična iskustva ili savet?

brate.... u srbiji nemas normalu, ili je bezakonje ili svajcarska*10000. ko jebeno pise kaznu za pesaka.

sta ako si gluv upickumaterinu, ne smes da postojis?

Pisu kaznu presacima kad predju van zebre,meni se to desilo a ovo za slusalice nisam znao.

Znam da mi neki upućeni ljudi rekli još davno kad su uveli to sranje za slušalice i pešački prelaz da obavezno skinem slušalice i ostavim ih onako da vise sa kragne, jer boli njega kurac dal si ti u trenutku prelaska ulice pauzirao to što si slušao ili ne, ako su ti slušalice u ušima ima pravo da te klepi s kaznu.

ovde se ni za to ne pise kazna pesacima. bukvalno nisam cuo nekog da je popio kaznu zato sto je hodao pogresno.

jedino ako bas uzmes pa prelazis, auto mora zakoci, napravis opasnu situaciju pesacki ti na 5m na jednu stranu a pandur te vidi, cenim da bi mozda dobio ne samo opomenu nego kaznu.

jednom su me opomenuli samo kad smo se vozili dvoje na bicikli, ocigledno pijani, po trotoaru, da sidjemo i guramo biciklu. ne kazna ili tako nesto, nego "alo bre, polomicete glave"

Da, gledam i bukvalno meni u autu covek pokazuje da prodjem. Srbija

Meni iritantniji oni sa sluškama na jebenom bajsu što se provlače i gde ne mogu majci im ga nabijem u pičku sve bih ta govna pokažnjavao uvrtanjem skočnog zgloba
Onima na trotinetima sa sluškama..ne smem da napišem
I bez sluški da su ofc

Razumem ja i mladost al gde baš kumicu

U nišu pre desetak dana voz udario školarca dok prelazio prugu, nije čuo sirenu zbog slušalica.

Pre neku god zgazio curu, zbog slušalica.

E sad, Niš je poznat po tome da pruga ko u indiji ide kroz ceo grad, ali kapirate poentu.

pazi, random kaznjavanje vuka sto nosi slusalice u bajmoku dok prelazi ulicu ne resava problem sto deca u nisu ne gledaju kad prelaze pruzni prelaz koji je neobezbedjen za pesake.

to je glupost tih sranja. i nacin na koji srbija misli da ce da resi probleme, turskim zakonikom, oderi jednog za primer umesto da prilagodis kaznu i vidis ustvari gde je potreban kazna a gde edukacija.

kazna se koristi bukvalno kao edukacija, kad nista drugo ne pomaze. a kod nas je "za primer" "dok ne opali nekog po dzepu" itditd sto pominjemo kad god se donese tako neko drakonsko kaznjavanje za gluposti sto se stalno dogadjaju, i koje taj zakon i ne resi jer jbt, ne ide da kaznjavas ljude sa 5 plata zato sto tipa pljunuli zvaku na ulicu.

jedan najebe samo.

to je nas zakon i kako resavamo probleme. nijedan ne resimo.

oduvek pominjem primer kako su u nisu uveli pre jedno 5-6 god zakon da ce novcane kazne da budu ogromne, tipa 50000din ako ti se kuce posere u parku a ne pocistis iza.

i svi kao bravo, ua kuckari, sace vidite kako ce da se resi problem itd...

danas, 5-6 godina kasnije, i dalje parkovi puni psecih govana. sto? jer niko nije nenormalan da rga toliku kaznu za tako nesto, i nista od toga se ne primenjuje.

koje je resenje? stavi u svaki park jednog inspektora koji ce tu da provodi dan. kako vidi neku gospoju da joj se reks pokenja po travi a ne pokupi, dodje i kaze, kazna 1000 din, 500 ako pokupis govno. svaku snajku sto ostavi govno iza sebe, ne jednog jadnika.

tim novcem uzmes i placas tog sto pise kazne i ciscenje iza ovih.

i problem resen. cistices iza svog kera ako je sansa da budes kaznjen 100% sa 500 din, a neces ako je 0.00000001% da budes kaznjen sa 50000

mnogo jake kazne nikada ne resavaju problem

aj tomo dodji pa mi kazi kako se i u zakone razumem, i ne bi trebao da pisem, jer ovo je zakonik.rs a ne vukajlija

https://vukajlija.com/forum/teme/76286-prelazak-pesackog-sa-slusalicama?strana=1#post_4144925
sto se ovoga tice i ja isto mislim kao i ti, ali to ne znaci da bismo TI i JA i tako ti obicni SMRTNICI trebali da izustimo i rec o ovome...naravno da ti necu to reci -.- valjda si svestan da se sprdam, citanje i kapiranje tih predebilnih prenidjeveze zakona o bezbednosti u saobracaju je cedjenje suve drenovine jer nema ni dva posto veze s raciom i nekim etickim normiranjem prema potrebama normalnih ljudi
ne znam sto si u tripu da hocu da te cenzurisem sad jer sam ukazala na jednu stvarcicu kod tebe

nisam u tripu, i nisam ni reko da nisi u pravu, samo napominjem da je ovo primer toga sto mi zameras :)

opet kazem ne gajim antagonizam bilo kakav pa da ti zameram
cak bi bilo kul da napises multitopik esej o kosacicama, manikiru i genomu zirafe meni u kontru i naravno da se ne osvrces jer nije bitno sta neka toma smor misli o tebi

Ipak sam za kazne. Kad lupiš po džepu, svi poštuju.

Zapad kulturan, gde je kazna za alkohol 2e, za prekoračenje brzine 1e?

Samo su kulturološki ranije napredovali, i došli do ovog standarda. Sve sa kaznama.

Alkohol, cigarete, cene u skandinaviji, švajcarskoj?

Piraterija, niko ne skida filmove preko torenta, fini ljudi?

3000 kazna za slusalice