Prijava

Da li je matematika nauka ili umetnost i čime se konkretno ona bavi, kada sam išao u školu pre obrađivanja svake nauke se govorilo o njenoj definiciji i o tome šta ta nauka konkretno proučava, međutim kada je o matematici reč tu đaci nisu dobili nikakav odgovor nego su odmah u prvom razredu krenuli sa proučavanjem neke njene teme ali bez opšeg definisanja matematike.

u ponedeljak kad se završi ovaj mini raspust će se vratiš u školu pa pitaj nastavnika

cenjeni autore Zozo33, matematika etimološki znači znanje, od grčkog mathema. inače to je studija kvantiteta koja učenicima i studentima zadaje glavobolje, pa se neki radije bave mlatimotikom

Krenuli neki čobani brojat ovce... i onda se stvari zakomplikovale.

znate šta, to nije uopšte netačno. stari Egipćani praktično su primenjivali Pitagorinu teoremu, koju je sam Pitagora teoretski formulisao mnogo posle. teorija nam pomaže radi razumevanja i dalje primene već onog što znamo.

Šmokljo, šta će Vam ti ivičasti mimovi? lep pozdrav

Zozo, na kurcu se voz'o

Šta je matematika?

Matematika je jedan od najvažnijih predmeta u školi, pored srpskog.

Čuo sam sledeću priču.

Jedan lik, programer, koji je jedan od najboljih programera u Banja Luci, pričao jednom mom drugu kakva su očekivanja od njega i njegovog buraza imali roditelji u školi.

Rekli su ovako "Morate imati 5 iz matematike i morate pročitati sve lektire... ostalo nas ne interesuje... šta vam se uči učite, šta vam se ne uči, snalazite se kako znate, prepusujte, samo da prođete..."

Pametni ljudi. Matematika je osnova za sve inžinjerske discipline i razvija mozak i logiku, a lektire razvijaju socijalnu inteligenciju, empatiju, vokabular i tome slično.

Mnogo je pametnije ganjati visoku ocjenu iz matematike i pročitati sve lektire, a proći recimo tricom, nego ganjati odličan uspijeh (radi tipa nekih stipendija ili lakšeg upisa na faks), a provlačiti se iz matematike.

Na kraju ko hoće stvarno da upiše neki faks, načiće način... probaće iz više puta, rasturiće prijemni, itd...

Ne kažem sad da treba imati kriminalan prosjek i namjerno biti klošar.

Samo kažem, ocjena iz matematike + pročitane lektire >> opšti prosjek

vrlo zanimljivo, Jovo. matematika se ne uči, mata se vežba. vežbajući zadatke iz mate, pre svega, kada tu ima dosta kompleksnih stvari, kao što su intrgrali, logika, trigonometrija, eksponencijalne funkcije itd. itd vežba se mozak, centar za logičko mišljenje moja je neka pretpostavka. fizika i hemija na nekom gimnazijskom nivou takodje zahtevaju izvesnu inteligenciju, kao i logika, mada ne znam da li je ona još uvek u planu… što se lektira tiče, svakako. mislim da bez obzira na glasnih 80-ak posto, mozda i jace sto izmicu stolice nastavnicima, po ugledu na zadrugu ima jakih 5-15% dece koja citaju i koriste mozak. a konto ovih bla bla bla predmeta tipa biologija, istorija, geos to je u gimnazijama sigurno veoma zahtevno i nije realno biti 5.00 osim ako nemas nikakav zivot.

Ne kenjaj bez potrebe.

Mesni??? Šta ti bi? Zašto si ostavio dugačko praznu poruku?

ja sve cekam da se ucita embedovana slika

pa kao slika koja se odmah vidi kao post, a ne eksternalni link

ma ne, to je zato što onaj gospodin neće da katanči govna i banuje govnare pa moram ja da uradim ono što je u mojoj mogućnosti.

vidi šta uradiše od foruma, bože sačuvaj.