Nis ti jovo evropljanin. Ti si bosancero ljakse. A svaki drugi rujan i azijat je evropljanin u ranku kao sto i ti tripujes. Zato iz tebe kmeci ta seljacina ta zelja za nekim priznanjem jer bi te protivno bolelo dupe tako nesto izbacis.
Cus Jovora evropejca iz banjaluke, ko ovi sipusi sto organizuju gej parade nasilu
Tačno je to da smo mi jednim dijelom "seljaci", jer smo bili pod Turcima, dok je Evropa prolazila kroz humanizam i renesansu, barok i prosvetiteljstvo, itd. Ali mi smo tu ipak bili blizu. Naši su se školovali tamo. Iz Evrope smo crpili ideje i inspiraciju. I Tesla bi bez Evrope i Amerike propao.
Ipak Evropljanima nas čine sledeće stvari:
1) govorimo indoevropskim jezikom
2) hrišćani smo
3) naš pravni sistem zasnovan je na rimskom pravu i Napoleonovom građanskom zakoniku
4) ovo je sad malo rasistički, ali eto - i bijelci smo između ostalog, znači genetika nam je slična
5) geografski smo u Evropi
6) u našim školama se uči evropska kultura prije svega
Ja sam završio gimnaziju i za lektiru smo imali Tomasa Mana, Balzaka, Emila Zolu, Tolstoja, Dostojevskog, itd... znači uglavnom evropske pisce, itd...
I za vrijeme srpske Despotovine bile su i kod nas neke naznake renesanse, ali je to onda prekinula turska okupacija...
Kod nas dolazili rudari Sasi za vrijeme Nemanjića...
Stefan Nemanja sarađivao sa Fridrihom Barbarosom.
Neću ja da budem Bečlija, ja sam dovoljno Evropljanin i kao Banjalučanin.
Sve i da hoću da budem nešto drugo ne mogu. Ne poznajem dovoljno tipa azijske, orijentalne kulture, niti su one dio našeg mentaliteta. Ja njih i kad bi učio, to bi i dalje bila tuđa kultura koju bi mogao usvojiti, ali ne bi to bilo ono na čemu sam odrastao.
to bukv lako dokazivo po ovim new age slepcima sto idu u draceve na more. Jeftino a plavo.. bato mojne si seljak... godisnji je odmor a ja sad imam ovih svojih 15 dana de radim za privatnika cele godine...mora se ziveti jedan je ćivot bajo ajmo na koktelcic
1. Uzmi skoro bilo koji popularan sport danas, izmišljen je na Zapadu, i to najčešće u Engleskoj ili Americi.
2. Skoro svi žanrovi popularne muzike razvili su se tamo.
3. Takođe većina najbolje klasične muzike je nastala tamo (Mocart, Bah, Betoven, itd...)
4. Dali su najviše nobelovaca.
5. Imaju najbolje univerzitete.
6. Na Zapadu je razvijena skoro sva tehnologija koju koristimo i koju je rado prihvatio i Istok.
7. Imaju dosta slobodan javni diskurs i živahnu akademsku zajednicu.
8. Takođe, za razliku od komunista, nikad nisu gušili religiju.
9. Pokazali su najveću inovativnost u industriji.
10. Storili su infrastrukturu interneta.
11. Najjači filozofi su sa Zapada.
12. Iznjedrili su najveće umjetničke pravce (renesansa, barok, rokoko, prosvetiteljstvo, klasicizam, romantizam, itd...)
13. Bukvalno su stvorili kanon kulture.
14. "Zapad" u suštini obuhvata kompletnu judeo-hrišćansku civilizaciju + grčko-rimsko naslijeđe. Grčka, Rim, Judaizam i Hrišćanstvo, to su četiri temelja zapadne kulture.
15. Tome u svakom slučaju pripadamo i mi i Rusi. Rusi nisu orijent, nisu azijati, nego su dio te civilizacije. Tolstoj i Dostojevsku tu spadaju, kao i Čajkovski i Musorgski i Stravinski i Rimski-Korsakov...
odakle si ovo pejstovo jebem te od toga pola nije tacno, fali pod 16 kreirali stari egipat i mesopotamiju
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Nis ti jovo evropljanin. Ti si bosancero ljakse. A svaki drugi rujan i azijat je evropljanin u ranku kao sto i ti tripujes. Zato iz tebe kmeci ta seljacina ta zelja za nekim priznanjem jer bi te protivno bolelo dupe tako nesto izbacis.
Cus Jovora evropejca iz banjaluke, ko ovi sipusi sto organizuju gej parade nasilu
reci to vuceli da objasni solcu da prestane da nas jebe za litijume
Tačno je to da smo mi jednim dijelom "seljaci", jer smo bili pod Turcima, dok je Evropa prolazila kroz humanizam i renesansu, barok i prosvetiteljstvo, itd. Ali mi smo tu ipak bili blizu. Naši su se školovali tamo. Iz Evrope smo crpili ideje i inspiraciju. I Tesla bi bez Evrope i Amerike propao.
Ipak Evropljanima nas čine sledeće stvari:
1) govorimo indoevropskim jezikom
2) hrišćani smo
3) naš pravni sistem zasnovan je na rimskom pravu i Napoleonovom građanskom zakoniku
4) ovo je sad malo rasistički, ali eto - i bijelci smo između ostalog, znači genetika nam je slična
5) geografski smo u Evropi
6) u našim školama se uči evropska kultura prije svega
Ja sam završio gimnaziju i za lektiru smo imali Tomasa Mana, Balzaka, Emila Zolu, Tolstoja, Dostojevskog, itd... znači uglavnom evropske pisce, itd...
I za vrijeme srpske Despotovine bile su i kod nas neke naznake renesanse, ali je to onda prekinula turska okupacija...
Kod nas dolazili rudari Sasi za vrijeme Nemanjića...
Stefan Nemanja sarađivao sa Fridrihom Barbarosom.
https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Na-danasnji-dan-Stefan-Nemanja-je-u-Nisu-ugostio-Barbarosu.sr.html
Ustvari skoro 5000 godina ako računaš i kritsku civilizaciju.
Ne bate, nisi seljak sto te jebo turcin. Ljakse si el oces budes beclija.
Neću ja da budem Bečlija, ja sam dovoljno Evropljanin i kao Banjalučanin.
Sve i da hoću da budem nešto drugo ne mogu. Ne poznajem dovoljno tipa azijske, orijentalne kulture, niti su one dio našeg mentaliteta. Ja njih i kad bi učio, to bi i dalje bila tuđa kultura koju bi mogao usvojiti, ali ne bi to bilo ono na čemu sam odrastao.
Sto ne odes onda u moskvu budes evropljanin, ili moldaviju. To ti isto
Исто Јовор: сарме за славу мммм
Али бањалучке не мрске оријенталне
Cus evropljanin.
To ko kabi se random somalijac kleo kako je afrikanac bajo.
Ili zemunac da je beogradjanin.
I ovo jaka stvar, jas cuo da smo od starih vincana ne znam o cemu pricamo, cemu ovakvo drugosrbovanje
Ne znam ko je ludji, da l ovaj pretupljeni Cara ili ti Jovore sto oces da mu utuvis nesto u lobanju
Strana kultura na kojoj si odrastao vs kultura koju moras nasilu preuzeti sa 16.
Tacno mogu zamisliti tinejdzerske probleme mladog janicara
https://youtu.be/E1EFe1vSb3s?si=HNJSMtiyntMsD1Oz
aj cuti galantni ico bi kurca u turske da nije jefitno
to bukv lako dokazivo po ovim new age slepcima sto idu u draceve na more. Jeftino a plavo.. bato mojne si seljak... godisnji je odmor a ja sad imam ovih svojih 15 dana de radim za privatnika cele godine...mora se ziveti jedan je ćivot bajo ajmo na koktelcic
sta malo siptari tu oko tebe turci al jetin aranzman bajo, mogu i da ponesem blućuć zvucnik sa sabanom.
Evropljani kme kme
jao tek sad vidim ovo
2. Skoro svi žanrovi popularne muzike razvili su se tamo.
3. Takođe većina najbolje klasične muzike je nastala tamo (Mocart, Bah, Betoven, itd...)
4. Dali su najviše nobelovaca.
5. Imaju najbolje univerzitete.
6. Na Zapadu je razvijena skoro sva tehnologija koju koristimo i koju je rado prihvatio i Istok.
7. Imaju dosta slobodan javni diskurs i živahnu akademsku zajednicu.
8. Takođe, za razliku od komunista, nikad nisu gušili religiju.
9. Pokazali su najveću inovativnost u industriji.
10. Storili su infrastrukturu interneta.
11. Najjači filozofi su sa Zapada.
12. Iznjedrili su najveće umjetničke pravce (renesansa, barok, rokoko, prosvetiteljstvo, klasicizam, romantizam, itd...)
13. Bukvalno su stvorili kanon kulture.
14. "Zapad" u suštini obuhvata kompletnu judeo-hrišćansku civilizaciju + grčko-rimsko naslijeđe. Grčka, Rim, Judaizam i Hrišćanstvo, to su četiri temelja zapadne kulture.
15. Tome u svakom slučaju pripadamo i mi i Rusi. Rusi nisu orijent, nisu azijati, nego su dio te civilizacije. Tolstoj i Dostojevsku tu spadaju, kao i Čajkovski i Musorgski i Stravinski i Rimski-Korsakov...
odakle si ovo pejstovo jebem te od toga pola nije tacno, fali pod 16 kreirali stari egipat i mesopotamiju
Pejstovao odande gde sam te jebo ejaoooooo
На страну што су добрим делом небулозе, чим се спомиње јудео - хришћанско, готово извесно је у питању амерички оригинал.
haha pod 1 7 i 8 kida
Jbt ovaj jovor cega god se dovati unesreci