Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Pepsi ti si covjek jugosloven, meni donekle drag, ali treba biti realan. Ne bi dolazio taj merlin da nema zainteresovanih za njegov koncert. Šupak je ispao jer je srao a nije istrajao kao Oliver da nikad ne zapjeva tamo ali kad sve stavis na papir, izgleda da mu srbi nisu puno ni zamjerili što je okej jbg rispekt
Pazi, neću da kenjam, i ja sam to slušao nekad kad sam bio mlad. Čak i dok je trajao rat. Čak ni tad nisam padao u sevdah kad ćujem te pesme, ali da sam slušao, jesam.
Ali lik je pojeo govna. Posrao se onako, muški po nama. Imao je svoje razloge i to mi je isto ok.
I ok mi je čak i ta varijanta da je lakom na kintu i da bi iš'o i Slobi verovatno na uvce da peva ako bi mu ovaj dao dovoljno kinte, jer su u suštini svi ti umetnici kurve.
Ali mi je propast totalna da ovde ima ljudi koji hoće da plate da slušaju to pored svega ovog gore. Bukvalno, kao ono klinačko: puj-pike, ne važi. Ne važi? Pa ajd onda isto to da igramo i za druge stvari.. 'ajd Plidu ti ćeš malo da zaboraviš da ste sa Srbima ratovali, a ja ću isto malo da zaboravim da su mi letele NATO kasetne bombe oko glave. I svi ćemo lepo da se uhvatimo za ruke i da budemo srećno i pjevamo.
Što je najludje takav reset mozga bi zaista rešio neke trenutne probleme, ali realno, mi smo ljudi, mi ćemo uvek da nadjemo razlog da se bijemo.
Ja nemam iluziju kao Hrčci da takve koncerte treba zabranjivati. Ako brate, nek napravi koncert i Medlin Olbrajt ako hoće, pa ako ima zaiteresovanih da im uzme pare, neka uzme.
A za onu sirenu od sinoć zaista bih mirne duše polio sve napalmom.
Apropo muzičara, setih se onog vica kad lik pita neku gospodju:
'da li biste spavali sa mnom za 10miliona dolara?'
Ona, onako sramežljivo, odmeri ga pa kaže: 'pa da..'
a on opet: 'a za dolar?'
Ona sad sva zgrožena: 'gospodine! pa šta vi mislite da sam ja??'
on: 'To smo već utvrdili, sad se samo cenjkamo'
Vole ljudi da se druže a i nemaju pojma niti se interesuju dublje od površnih stihova jer hoće samo da im bude lepo.
Tako su se hajpovali i na panonskog govnara, a rade to i dan danas. Malo je poznato da je i on neko vreme četnikovao lol
Zanimljiva publikacija tzv. “grafičke medicine”
50 nijansi sive mase
Odgledajte crtać, zanimljiv je
Izvori
Rosenzweig S, Freeman A, Hopkins T. Web Exclusives. Annals graphic medicine: 50 shades of gray matter. Ann Intern Med. 2015 May 5;162(9):GM1. doi: 10.7326/G14-0006. PMID: 25939011.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25939011/