Podeli sa Vukajlijašima

1. Anegdota:

Данас сам, тумарајући по стану и причајући са ујаком, запазио на комоди кутију неког средства за искашљавање по имену „пропо муцил“. На њој је био солидан слој прашине – и управо је та прашина гасила свачију жељу да уопште и дотакне ту кутију. Кутија је стајала ту на ивици комоде већ дуже вријеме и нико на њу није обраћао пажњу. Међутим данас, пошто су ми нешто била изиритирана уста, нешто ме навело да видим о чему се ради – оно „муцил“ ме подсјетило на мукозу, то јест на слуз, а моја слузница у усној дупљи је сада дефинитивно изиритирана. Узео сам на крају ту кутију, кренуо читати шта на њој пише – и као сав сретан питао ујака откуд та кутија ту – као да он зна (а како ће тек он знати кад и не живи са нама). Рекао је да можда Гордани треба јер је прехлађена (то је заправо одвалио, на прву). Касније је рекао да је видио то ту и раније, али да није обраћао пажњу. И рекао ми је да отворим и погледам рок трајања. И ја кад сам отворио, видим пише рок до 2017. (сада је 2025). На прву ми се учинило све у реду, јер сам обратио пажњу само на последњу цифру. Дакле лијек је добар, има још 2 године форе да се потроши. А онда сам сконто да је рок заправо истекао прије пуних осам година! Што значи да смо набавили тај лијек можда и прије девет или чак десет година, и да толико дуго стоји ту на комоди игнорисан од свих. Ујак је то пластично објаснио „стопио се с намјештајем“. Оно што ми је било посебно фасцинантно је то да је тај лијек стајао ту на истом мјесту толико дуго и да га нико није макео одатле, иако је то мјесто било потпуно отворено и прилично прометно. Он је био свима веома видљив и уочљив. Он није био у некој заборављеној ладици или фиоци. Он је свима буквално био пред очима. И то на тој ивици комоде која је иначе оскудне величине и претрпана стварима. И толике године ту никоме није сметао. Онај слој прашине је одбијао свачије радознале прсте. А, с друге стране, ако није твој лијек, ако није твоја ствар, и не тиче те се. Не пита јести. Не смета. Како није био мој лијек, тако сам га ја и игнорисао. Вјероватно га је купила мајка, или добила на поклон, или у склопу неке промоције. Али ова прича, нажалост, има тужан крај. Лијек који је скоро 10 година постојано одолијевао радозналим погледима и додирима, завршио је данас – у канти за смеће. Као што му и име каже, он је – пропо. Пошто му је рок истекао прије осам година, од њега више никакве користи није могло да буде. Чим сам тај податак видио, инстинктивно сам га бацио у смеће. Али одмах сам се и „покајао“. Досјетио сам се – „а могао сам га сад баш намјерно чувати, као неки музејски примјерак“. Пало ми је напамет и сљедеће: „сад лијек стар 8 година јесте изненађење, али није баш шок. А замисли да сам 2000. кад ми је било тек 13 година нашао неки лијек из 1992. – то би било као да је буквално из праисторије, или барем из сасвим друге епохе. А сад 2017, оно јесте давно, али све је то исти вакат“. И заиста, ти кад погледаш тај лијек, он се одликује модерним дизајном, практично идентичним дизајну било ког лијека који је данас у продаји. Али ипак, најупечатљивија ми је та мисао – то што те нико није чачкао 8 и више година, није ти никаква гаранција да си безбедан. Сваки дан је награда и не треба га узимати здраво за готово.

2. sanjam ponekad bombardovanje 99e na apstraktnom levelu, to su neke specificne flotile sajber letelica i svi su u fazonu ma neće to mene jer znas i sam da ce prezivis 99%. Izrokaju u neposrednoj blizini i odu. Al ostao je taj vaib neizvesnosti a sta ako zaluta neki projektil i rokne bas ovde.

Majku im jebem atlantisticku

3. На гроб Мадленке пишамо, а ускоро надам се и на Соланим, Шредеров, Клинтонов, и Кларков!

4. И Вокеров, замало да га испустим, допуните листу слободно.

5. Evo imam za caru majndfak video koji ne znam kako objasnjava, al naci ce neke teorije.

Fino povezuje ovo sa danasnjim nerazumevanjem drustva sta znaci sloboda govora na zapadu, sa tim da upravo njegove ideje podrzavaju :)

https://youtu.be/_5DnlvxDPEQ?si=C26UC7R5BcmF5H-E

6. Мислим да сам негде видео да се пар хиљада људи ухапси годишње у ЈуКеј због објава по Твитерима и Фејсбуцима и Инстаграмима, запад јебени, трпај мајмуне исвеснаге.

7. jaka muda 99% hapse ako neko krene prdi nesto o gejparadama i mudzahomigrantima, ovo se neko zajebo u sluzbi za internet kriminal

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.