Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
E sada ako nekog baš interesuje ja trčim na 5 i 10 hiljada. Od treninga vam reba dnevni obim koji se kod mene kreće od 24-30km. Takođe potrebno je raditi treninge tipa 20*400m na 70-71 sekund, s tim da zadnjih nekoliko raditena ispod 70s. Treba dosta fartleka ilii promena ritma, tempo trčanja. Potrebno je raditi i vežbe skočnosti, pomalo trbušnjake,sklekove i istezanje. Ishrana se kombinuje sa materijalnim mogućnostima,ali se za nekih 5000-7000 mesečno može uzeti pristojna mineralizacija, s tim da će neke stvari da potraju i duže.
Takođe nepotrebno je neplansko trčanje tipa, svaki dan što veći obim, jer jednostavno gubite brzinu koja se preko 20 godine teško izoštrava.
Ja lično imam 7 pari patika, što za jače treninge, što za trke, a što za dužine...
Ukratko to je to i treba volja da se po snegu lomatate 2 sata, kao i na 37-38 stepeni.
Ja samo da kažem da ona tvoja definicija http://vukajlija.com/ona-je-dobra-samo-vi-to-ne-shvatate/248818 kida.
Hvala.
ahaha, al si me nasmejo sad čoveče od srca, a za defku hvala, ma jeste dobra ona :D
Hoće li ko da se podrkamo? (Morao sam jebiga, guglao sam, niku ovu foru na sajt prosipao nije a stara je.)
Ja istrčo juče 800 metara u čkoli. Sam što se nisam onesvestio. Imam isto vreme kao nesposobni jedan iz odeljenja mlakonja. Al zato trčim 30 ispod 3,7. Ja TRČIM! Ali jako kratko. Polse umrem.