Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
влајко, баш то
@sampion: ne znam, pravo da ti kazem tek sam dosao, nisam jos stigao ni da je procitam. Samo izrazavam gorcinu koja se u meni nagomilava vec godinu dana oko postojanja definicije dana. Jer da ne postoji, ne bismo ni imali ovu glupu raspravu u kojoj niko nije u pravu, a svi trose vreme.
Sta sad, neko misli da treba da se brise, neko misli da ne treba i tako u krug. Ako vratimo jednu, onda svako moze da kmeci da mu vratimo ako mu obrisemo. Ako ne vratimo, onda ispada da smo bog i batina, a ruku na srce biti mod na ovom sajtu ne mozes da budes bilo kako drugacije, a da te ljubi jebu barem 2%.
Kao sto rekoh, ua definicija dana! Ali sad, sta je tu je. I razumem ako se osecas nalozeno, pa ispaljeno. I ja bih se tako osecao.
Ono sto mi je bez veze je to sto se sve to vrti oko pumpanja popularnosti, jer bi se 100 puta manje bunili ljudi da def dana ne znaci pumpanje proseka i popularnosti.
Vlajku daje pravo Vlajko :) Ako tvrdis nesto, siguran si u to i spreman si da stojis iza toga, zasto da ne? :) Evo vidis da mozes da dovodis moderatrski rad u pitanje :)))
http://vukajlija.com/srbija-na-sp-2010/167026
добар део си погодио, али некако (бар по мени) сајт и губи неки део себе кад се укину дефиниције дана. Мислим на шта се сведе, дефинишеш, плусеви и минуси солидни, коментара нема, или их има врло мало (од тога су углавном чаврљање без неког разлога) на форум (бар ја) немам навику да идем често и да пишем, јер овај сајт је за дефиниције, а не за форумско лупетање..
@ASTROZEC:
Ne samo da to vidimo, nego znamo tvoje najmracnije tajne. Znamo sta si jutros imao za dorucak. Znamo za koga si glasao. Znamo kakav si s komsijama :D
Normalno.
hehe...moderatorski rad ću naravno uvek da dovodim u pitanje, kad naravno iam razloga za to :)
ali neću da budem moderator umesto moderatora i da snajperišem tuđe definicije i postere ovde i onda da se žalim modovima kako je to glupo, a ja sam kodža pametan, što njima ukazujem na to.
Ako mi se nešto ne sviđa dam minus, ako mi se nešto mnogo ne sviđa dam i negativan komentar, i toliko od mene, od Boga poviše, što bi se kod mene reklo :)
Dok ne ukinete definicije dana, nemojte ljudima Sneška da rušite.
Што се мог односа за деф. дана тиче мени уопште није у глави неко пумпање плусева и популарности...мени је ужитак да знаш да кад си то написао да си тај дан најбољи, да се људима свидело, да си супер одрадио то што си замислио, па онда још ако те усере изађеш и у Блицу :)...то свакоме мора да годи..(осим ако иза свог профила немаш већ 5 дефиниција дана од укупно 249твоје)
@sampion:
Hvala za linak.
Pazi, da mi je izmamila osmeh - jeste. U tome i jeste sustina, u neku ruku.
Onda opet, pogledam prvi komentar i opet se sve svodi na
ili tacno ono sto ja mislim da je pogrsno oko prekomernog privlacenja paznje. I eto - da nije postala definicija dana, opstala bi i sluzila bi svojoj svrsi kao neko nalik-na-forum zezanje. A to opet nije definicija, nego tema za forum.
Pa ti budi pametan :)
"сајт и губи неки део себе кад се укину дефиниције дана."
Sajt je dugo, dugo funkcionisao i bez definicija dana. Uvodjenjem istih je jedino dovelo do svadja, teatralnih odlazaka sa sajta, zalbi na moderatore, "a sto meni a ne njemu" fore i slicno.
A kad se setim da sam i sam predlagao uvodjenje definicije dana... Iskreno, sad se stidim.
Jebiga, ja mislio da ce biti kao pre. Napises definiciju, sutra vidis da si pobedio i zabole te. Napises definiciju, sutra vidis da tvoja nije definicija dana i opet te zabole. Ko bi rekao da ce se ljudi toliko lomiti i truditi oko toga. Reklamiranje, dupli nalozi, omiljenisanje, "prijateljsko" plusiranje...
Svakakvih ludaka ima...
тај први коментар и јесте чаврљање без неког разлога, видео сам да људи гласају (без обзира + или -) па сам само хтео да чујем шта им се свидело, или исто кад напишеш слабију шта ти то замерају...глупо је сад што се ја овде правдам...
Vratite bre čoveku definiciju, po meni je definicija, plus je slična i ko Balkan i ko Džimijeva definicija i ko još neke :)
kasno je sad Tulume da se kaješ, sjebo si tim predlogom sudbine nekih ljudi kojima su obrisali definicije dana :)
ти си после тога имао још пууно ТИХ деф. дана и још пууно осталих дефиниција, логично је да те је сад сморило...ал сети се твоје прве дефке дана.
Не сумљам ја да ће и мене за две године на сајту смарати ложачи који се свађају за дефиниције док ја имам код себе хрпу таквих
Mislim da sam imao samo jednu, eventualno dve.
A smorilo me je u samom pocetku, kad su se dovitljvi marketing pajseri setili da mogu da na ne tako posten nacin da dodju do te cenjene definicije dana, koja im u zivotu nece trebati ni za kurac.
@vlajkoseljak
Ja nesto ne vidim da si dao ozbiljne argumente zasto ta definicija zasluzuje da bude definicija dana. Bez toga se sve svodi na mlacenje prazne slame. Tebi se svidja, meni ne toliko... i to je to :)
draga, merci, pa ja i nisam uopšte dao neke argumente za tu konkretnu definiciju...samo sam reko da JESTE definicija kao i neke druge, i plus sam nešto uopšteno mlatio :)
i naravno uputio sam apel nadležnima da vrate čoveku definiciju...
Aham! :) Bas sporo kapiram, jel' da? Mi smo ovdje da spemujemo? U tom slucaju odoh da to radim negdje drugdje :))
merci, i to što kažeš, nemam više šta ni pametnog ni glupog reći na ovu temu :)
Тулимбаћ, ај лепо ти и ја на пиво и да пустимо Гранд Шоу дефиниције да буду најквалитетније овде. Чиста естрада. Кад ми неко рече пре 2 недеље да имам дефиниције дана нисам веровао док нисам видео, а док сам тражио читао сам редом и закључио сам да је дефиниција дана чист гранд шоу и слични пликоумни деривати "уметности". Чак сам се запрепастио која срања од моји дефиниција су избила на чело тих дана, а да неке (по мом мишљењу) много квалитетније нису ни близу биле. Народ оће да чит... гледа скандал, курир и остало. Нека им, па после што нам се нација заглупљује као америчка нација. Јер је људима лакше да се насмеју кад неко прдне или падне, него када нешто каже где треба да напрегне оба увета, како би створио довољно струје да упали сијалицу над главом и да каже: ХА! Ово је супер!
Ја бих увео дефиницију сата, поподнева, вечери, недеље, месеца, ПМС-а, првог сексуалног односа, брања лековитог биља, роштиља са ортацима, летовања са родитељима, зимовања у фрижидеру и наравно, дефиниција тренутка слушања Екрема Јеврића. Тиме би сви били задовољни, а модератори не би били у стању да бришу такве ствари, јер би ту било све квалитетно и креативно, шта више оригинално и инспиративно.
П.С. Што сам историјски даље ишао у дефиниције дана биле су квалитетније.
И јесте био мали део од сијасет тих дефиниција да заиста вреди прочитати.
Nisam te nista razumeo osim ovog za pivo. A mozda nisam ni obracao paznju posle toga. Potpisujem svaku rec koju si napisao. :)
ko sledeci dodje od modova nek procita sve pa nek da svoj sud...